HerNews.gr
Διεθνή

Beaver Moon 2023: Πότε θα κορυφωθεί η πανσέληνος του Νοεμβρίου & από που προέρχεται η ονομασία της

Το Beaver Moon , η τελευταία πανσέληνος του Νοεμβρίου της φθινοπωρινής περιόδου, πήρε το όνομά του από τους κάστορες που, κάτω από το φως του, κατασκευάζουν φράγματα και αποθηκεύουν τρόφιμα για την προετοιμασία του χειμώνα.

Οι παγιδευτές στόχευαν επίσης σε πλήρως αναπτυγμένους κάστορες για τη γούνα τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για τα χοντρά δερμάτινά τους, καθιστώντας την ιδανική εποχή για παγίδευση. Άλλα ονόματα για αυτήν την πανσέληνο περιλαμβάνουν το Frost Moon και το Freezing Moon λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας.

What a Beaver Moon Is, What It Means, When to See It

Πότε θα κορυφωθεί η πανσέληνος του Νοεμβρίου;

Το Beaver Moon θα κορυφωθεί στις 27 Νοεμβρίου και 9:16 π.μ ώρα Ελλάδας, εμφανιζόμενος σχεδόν γεμάτος αμέσως μετά τη δύση του ηλίου την προηγούμενη ημέρα.

Η καλύτερη στιγμή για να το δείτε είναι κατά την ανατολή του φεγγαριού την ημέρα της αιχμής φωτισμού (Βόρεια Αμερική) ή το επόμενο απόγευμα (Ευρώπη).

Το Beaver Moon θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη εμφάνισή του κατά το σούρουπο στον ανατολικό ορίζοντα. Για περίπου 15-20 λεπτά, μπορεί να φαίνεται πορτοκαλί λόγω του πυκνού τμήματος της ατμόσφαιρας της Γης, επιτρέποντας στο κόκκινο και το πορτοκαλί φως μεγάλου μήκους κύματος να ταξιδεύουν πιο εύκολα από το μπλε φως μικρού μήκους κύματος.

 Αυτό το ατμοσφαιρικό φαινόμενο είναι παρόμοιο με το γιατί τα ηλιοβασιλέματα φαίνονται συχνά πορτοκαλί.

Beaver Moon

Για να παρατηρήσετε το Beaver Moon, βρείτε ένα υψηλό πλεονέκτημα που βλέπει ανατολικά ή επισκεφθείτε μια ακτή με ανατολικό προσανατολισμό με καθαρό ουρανό. Τα γυμνά μάτια αρκούν, αλλά τα κιάλια μπορούν να παρέχουν μια πιο λεπτομερή εικόνα.

Τι συμβολίζει το Beaver Moon;

Το Beaver Moon σηματοδοτεί την εποχή που οι κάστορες ξεκινούν τις χειμερινές τους προετοιμασίες. Για εκείνους που είναι συντονισμένοι με τους ουράνιους κύκλους, σηματοδοτεί την έναρξη των χειμερινών προετοιμασιών, που ευθυγραμμίζονται με τις δραστηριότητες των καστόρων. Πέρα από μια εποχιακή αλλαγή, μπορεί να συμβολίζει την αφαίρεση του παρελθόντος και την αγκαλιά νέων δυνατοτήτων στην επερχόμενη σεζόν.

Πότε είναι η τελευταία πανσέληνος του 2023;

Η Πανσέληνος , γνωστή και ως Ψυχρή Πανσέληνος, θα συμβεί στις 26 Δεκεμβρίου 2023, ή στις 27 Δεκεμβρίου 2023. Αυτή η πανσέληνος έχει σημασία ως η πρώτη της χειμερινής περιόδου και ακολουθεί το προγραμματισμένο χειμερινό ηλιοστάσιο για τις 21 Δεκεμβρίου 2023, ή στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Νεότερα Άρθρα

Meghan Markle: Το podcast της προτάθηκε για βραβείο στα People’s Choice

HerNewskl

Celine Dion: Παλεύει με την υγεία της – «Δεν μπορούμε να βρούμε φάρμακο που να λειτουργεί»

HerNews ka

Αναταραχή στο Παλάτι: Η κίνηση «ματ» του πρίγκιπα Χάρι

HerNews ka