HerNews.gr
Διεθνή

Έλον Μασκ: Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή του σε ηλικία 12 ετών

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε σε μια νέα αποκαλυπτική συνέντευξη ότι είχε μια «υπαρξιακή κρίση» στα 12 του, στην οποία σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, τώρα 52 ετών, είπε στους New York Times Aaron Ross Sorkin την Τετάρτη στο DealBook Summit 2023 ότι κάποτε σκεφτόταν ως προ-έφηβος: «Είναι άσκοπο; Γιατί να μην αυτοκτονήσω απλώς; Γιατί υπάρχω;»

Ο Μασκ είπε, εκείνη την εποχή, θα διάβαζε θρησκευτικά κείμενα και, ειδικότερα, βιβλία γερμανικής φιλοσοφίας που τον έκαναν «αρκετά καταθλιπτικό», γι’ αυτό συμβούλευσε να μην τα διαβάζουν οι έφηβοι.

Ο Έλον Μασκ ως παιδί.

Ωστόσο, όταν διάβασε το « The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy » του Ντάγκλας Άνταμς, συνειδητοποίησε ότι η εύρεση του νοήματος της ζωής δεν περιορίζεται σε μια απλή απάντηση αλλά μάλλον σε ποιες ερωτήσεις θα έπρεπε να κάνουμε.

«Το κίνητρό μου τότε ήταν, λοιπόν, η ζωή μου είναι πραγματικά πεπερασμένη… αλλά αν μπορέσουμε να επεκτείνουμε το εύρος και την κλίμακα της συνείδησης, τότε είμαστε καλύτερα σε θέση να καταλάβουμε ποιες ερωτήσεις να κάνουμε σχετικά με την απάντηση που είναι το σύμπαν και ίσως μπορέσουμε να μάθουμε ποιο είναι το νόημα της ζωής», είπε ο ιδρυτής της Tesla.

Ο Έλον Μασκ ως έφηβος.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι το μυαλό του «συχνά αισθάνεται σαν μια πολύ άγρια ​​καταιγίδα» επειδή έχει μια «πηγή ιδεών» που το διατρέχει ανά πάσα στιγμή.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν μια «χαρούμενη καταιγίδα», ο ιδιοκτήτης του X, παλαιότερα γνωστός ως Twitter, σταμάτησε για λίγο και απάντησε: «Όχι».

«Νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό γεννήθηκα με αυτόν τον τρόπο, αλλά ενισχύθηκε από μια δύσκολη παιδική ηλικία, ειλικρινά», πρόσθεσε.

Η μητέρα του Μασκ, Μάι Μασκ, μίλησε αποκλειστικά στο Page Six τον Ιανουάριο του 2020 για το πώς ο πρώην σύζυγός της, Έρολ Μασκ, φέρεται να την κακοποιούσε όταν ο δισεκατομμυριούχος γιος της ήταν μόλις παιδί.

«Παντρεύτηκα ένα άτομο που ήταν επιθετικό και μετά είπε ότι θα άλλαζε όταν παντρευτήκαμε και έγινε χειρότερο», είπε, ενώ προωθούσε το βιβλίο της.

«Όταν ο σύζυγός μου επρόκειτο να με χτυπήσει σε μια κοινωνική εκδήλωση, οι φίλοι μου με πήγαν στο σπίτι της μαμάς μου και εκείνη δεν ήξερε ότι με έδερνε».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Apple Watch: Ξεκινά η απαγόρευση του “έξυπνου” ρολογιού και αυτός είναι ο λόγος

HerNews ka

ΕΕ: Δωρεάν ταξιδιωτικό πάσο σε 35.000 νέους – Πότε λήγει η προθεσμία

Her News

Ο Μπραντ Πιτ αντεπιτίθεται: “Η Αντζελίνα επαναλαμβάνει τα ίδια ψεύδη”

Her News