HerNews.gr
Διεθνή

Apple Watch: Ξεκινά η απαγόρευση του “έξυπνου” ρολογιού και αυτός είναι ο λόγος

Αν δεν το έχετε ακούσει, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Apple πρόκειται να σταματήσει να πουλά τα δύο νεότερα smartwatches της, το Series 9 και το Ultra 2 , στις ΗΠΑ. Από τις 21 Δεκεμβρίου, και τα δύο έχουν αφαιρεθεί από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple — δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν — και θα αφαιρεθούν από όλες τις άλλες τοποθεσίες λιανικής της Apple μετά τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον αισθητήρα οξυγόνου αίματος — που συνήθως αναφέρεται ως αισθητήρας SpO2 — που είναι ενσωματωμένος τόσο στο Series 9 όσο και στο Ultra 2 (καθώς και σε κάθε Apple Watch που είναι Series 6 ή μεταγενέστερο, εξαιρουμένων των μοντέλων SE). Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με apple, gadget, smartwatch Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Γιατί η Apple πρέπει να σταματήσει να πουλά αυτά τα δύο Apple Watch;

Τον Οκτώβριο, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι η Apple είχε παραβιάσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Masimo. Και έτσι, από τις 26 Δεκεμβρίου, το ITC θα επιβάλει απαγόρευση εισαγωγής και στα δύο μοντέλα smartwatch.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο Πρόεδρος Μπάιντεν να ασκήσει βέτο σε μια τέτοια απαγόρευση εισαγωγής – ο Πρόεδρος Ομπάμα το έκανε για το iPhone και το iPad το 2013 – αλλά οι περισσότερες πηγές πιστεύουν ότι αυτό είναι απίθανο.

 Η Apple σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης των εισαγωγών εάν δεν υπάρξει τέτοιο βέτο, φυσικά, αλλά μια τέτοια διαδικασία κάθε άλλο παρά γρήγορη είναι. Από τις 20 Δεκεμβρίου, το ITC απέρριψε το αίτημα της Apple να διατηρήσει την απαγόρευση κατά τη διάρκεια της προσφυγής (που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν και τα δύο έξυπνα ρολόγια κατά τη διαδικασία προσφυγής).

Σύμφωνα με το Bloomberg , η Apple εργάζεται σε μια επιδιόρθωση λογισμικού που είτε θα λειτουργούσε γύρω από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Masimo είτε θα απενεργοποιούσε πλήρως τον αισθητήρα οξυγόνου του αίματος. Εάν απενεργοποιηθεί, η Apple θα μπορούσε θεωρητικά να αρχίσει να πουλά ξανά αυτά τα μοντέλα Apple Watch στις ΗΠΑ.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με Apple Watch, gadget, smartwatch Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Σε τι χρησιμεύει ακόμη ο αισθητήρας οξυγόνου του αίματος;

Ο αισθητήρας οξυγόνου αίματος επιτρέπει ορισμένες εξειδικευμένες λειτουργίες ευεξίας στο Apple Watch. Ελέγχει τα επίπεδα οξυγόνου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας — μπορεί επίσης να σας δώσει μετρήσεις κατ’ απαίτηση μέσω της εφαρμογής Blood Oxygen στο Apple Watch σας — κάτι που μπορεί να δώσει μια καλύτερη ιδέα για τη συνολική υγεία.

Εάν έχετε χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, θα μπορούσε να είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι αρρωσταίνετε, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με την παρακολούθηση ύπνου για να σας ενημερώσει για την ποιότητα του ύπνου σας.

 Όπως έχει τονίσει η Apple όλα αυτά τα χρόνια, το Apple Watch έχει χαρακτηριστικά «ευεξίας» και όχι «υγείας». Δεν προορίζεται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει έναν γιατρό, αλλά αντίθετα σας δίνει μια καλύτερη ιδέα για τη γενική σας υγεία και, εάν προκύψει κάτι, θα μπορούσε να υποδεικνύει εάν χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Τούτου λεχθέντος, η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών Apple Watch πιθανότατα δεν εκμεταλλεύεται τον αισθητήρα οξυγόνου του αίματος.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με Apple Watch, desktop, gadget Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Θα επηρεαστεί το παλιό μου Apple Watch;

Η Apple έχει ενσωματώσει τον αισθητήρα οξυγόνου αίματος σε κάθε Apple Watch που δεν είναι SE και είναι Series 6 ή μεταγενέστερο. Έτσι, εάν η Apple κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού που περιορίζει ή απενεργοποιεί τον αισθητήρα οξυγόνου αίματος, μπορεί να υποθέσετε ότι θα μπορούσε να επηρεάσει και το παλαιότερο Apple Watch σας.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.

Η απόφαση ITC στοχεύει μόνο το Series 9 και το Ultra 2 και επομένως δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργικότητα των παλαιότερων ρολογιών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών Ultra, Series 8, Series 7 ή Series 6.

Εάν αγοράσατε μια Series 9 ή Ultra 2 φέτος, αυτά τα μοντέλα ενδέχεται να επηρεαστούν εάν η Apple κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kylie Minogue: Λέει ότι απολαμβάνει την «ελευθερία» του να είναι single

HerNews ka

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Έγινε υφυπουργός Πολιτισμού Κύπρου – Οι πρώτες δηλώσεις

Her News

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τη γήρανση και την εικόνα του σώματός του: «Είναι χάλια»

HerNews ka