HerNews.gr
DECORNEWS

5 ιδέες για να οργανώσετε ένα μπάνιο με ελάχιστο έως καθόλου αποθηκευτικό χώρο

Είναι σύνηθες πρόβλημα τα μπάνια να είναι λίγο στη μικρότερη πλευρά, επομένως η έλλειψη ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου είναι ένα θέμα που είναι πολύ γνωστό. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνετε τον χώρο να αισθάνεται λιγότερο αγχωτικός και ακατάστατος, με λίγη στρατηγική οργάνωση, ακόμα κι αν δεν έχετε ατελείωτα συρτάρια ή ντουλάπια στα χέρια σας.

 Η οργάνωση ενός μπάνιου με περιορισμένο ή καθόλου αποθηκευτικό χώρο μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν δημιουργικές λύσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο.  Για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας μεθόδους για το πώς να οργανώσετε ένα μπάνιο , εγκεκριμένες από σχεδιαστές.

1. Χρησιμοποιήστε κουτιά, καλάθια και κάδους

Ένα νεσεσέρ μπάνιου οργανωμένο με συρτάρια

Ένα κοινό πρόβλημα που παρουσιάζεται με μπάνια όλων των σχημάτων και μεγεθών είναι ότι συσσωρεύεται ακαταστασία. Συσσωρεύονται άδεια μπουκάλια και η αναντιστοιχία συσκευασίας και τα μπουκάλια σαμπουάν και αφρόλουτρου με έντονα χρώματα μπορεί να φαίνονται ακατάστατα, γεμίζοντας το δωμάτιο. Η χρήση καλαθιών ή κάδων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε αντικείμενα στα ράφια. Αυτό όχι μόνο προσθέτει αποθηκευτικό χώρο, αλλά βοηθά επίσης να διατηρούνται τα πράγματα οπτικά τακτοποιημένα και επιτυγχάνεται μια αρμονική εμφάνιση.

Εάν θέλετε κάδους για ανοιχτά ράφια, κρύψτε έξυπνα αυτή την ακαταστασία επιλέγοντας ένα στυλ δοχείου αποθήκευσης που ταιριάζει με το ευρύτερο στυλ του δωματίου σας. Το διαφανές πλαστικό λειτουργεί σε όλα τα στυλ, αλλά αν ο στόχος σας είναι να κρύψετε όλη αυτή τη συσκευασία, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για ανοιχτά ράφια σε ένα μινιμαλιστικό μπάνιο.

2. Κρύψτε τον κάδο απορρυμάτων

Μια λεκάνη με μια φούστα που καλύπτει έναν κάδο απορριμμάτων

Ένα άλλο αντικείμενο που προσθέτει την αίσθηση ακαταστασίας σε ένα μικρό μπάνιο είναι ο κάδος απορριμμάτων. Ο κάδος των απορριμμάτων του μπάνιου σας, με σωλήνες ρολού τουαλέτας, πεταμένες κεφαλές οδοντόβουρτσας και άδεια μπουκάλια, καταλήγει να συγκεντρώνει άφθονα αντιαισθητικά σκουπίδια που κάνουν το δωμάτιο να αισθάνεται ακατάστατο, γι’ αυτό οργανώστε τον χώρο κρύβοντας τον κάδο απορριμμάτων σας μακριά από το μυαλό σας. Αν μπορείτε, αποθηκεύστε τα σκουπίδια σας στο ντουλάπι του νεροχύτη.

Μπορείτε να προσαρτήσετε τον κάδο απορριμμάτων στην πόρτα του ντουλαπιού, έτσι ώστε να βγαίνει εύκολα ή υπάρχουν πιο αισθητικά καλύμματα κάδους απορριμμάτων διαθέσιμα προς αγορά με καπάκια που μπορούν να κρατήσουν τα σκουπίδια σας μακριά από τα μάτια.

3. Διαχωριστικά συρταριών

Ένα μπάνιο με συρτάρια

Η οργάνωση ενός ντουλαπιού μπάνιου είναι ζωτικής σημασίας για έναν διαχειριζόμενο χώρο, γι’ αυτό αποφορτίστε τα συρτάρια και χρησιμοποιήστε τον λίγο χώρο που μπορεί να έχετε κάτω από τη λεκάνη. Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε τα πάντα και να ομαδοποιήσετε ανά κατηγορία και κριτική.Θέλουμε τα αντικείμενα να μπαίνουν εύκολα και να βγαίνουν εύκολα.Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πού ταιριάζουν τα πράγματα και πού ανήκουν.  

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις πόρτες

Ένα μπάνιο με κάθετη αποθήκευση

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις πόρτες του μπάνιου σας, χρησιμοποιώντας τον “νεκρό” χώρο προς όφελός σας ως ένα επιπλέον σημείο για να αποθηκεύσετε τα καθημερινά κομμάτια του μπάνιου σας.Χρησιμοποιήστε οπτικά ευχάριστα άγκιστρα για να κρεμάτε πετσέτες, μπουρνούζια ή άλλα αντικείμενα.Εάν θέλετε να πάτε πιο διακριτικά και να μην διατρέχετε τον κίνδυνο να γεμίσετε πολύ την πόρτα, ένας απλός και κομψός γάντζος πόρτας μπάνιου είναι μια εξαιρετική επιλογή για εφεδρικές πετσέτες χεριών ή μια μπάρα πετσετών.

5. Ανεξάρτητες διακοσμητικές λύσεις αποθήκευσης

Ένα μπάνιο με γάντζους και ένα βοηθητικό τραπέζι μπάνιου

Ένας άλλος χώρος αποθήκευσης για τα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα μαλακτικά σας είναι ένας καλόγουστος δίσκος μπάνιου, ο οποίος συνδυάζει το στυλ και την πρακτικότητα. Ο δίσκος μπάνιου είναι ένας απλός δίσκος που χωράει στο πάνω μέρος της μπανιέρας και είναι εκεί για να κρατά τα σαμπουάν και τα μαλακτικά για το μπάνιο σας. Ένα βοηθητικό τραπέζι είναι μια άλλη κομψή επιλογή για μια πιο διακοσμητική λύση αποθήκευσης, που στηρίζεται δίπλα στο ανεξάρτητο μπάνιο σας, παρέχοντας ένα άλλο μέρος για να τοποθετήσετε τα απαραίτητα, ενώ φέρνετε αυτό το στοιχείο πολυτέλειας στο δωμάτιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καφές home edition: Ποια καφετιέρα ταιριάζει στην κουζίνα σου

Her News

5 πράγματα που θα παρατηρούν πάντα οι επισκέπτες στο σπίτι σας

HerNews ka

5+1 λουλούδια που θα δώσουν στον κήπο σας καταπληκτική μυρωδιά

HerNews ka