HerNews.gr
DECORNEWS

4 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας αν θέλετε έναν οργανωμένο & καθαρό χώρο

Οι κουζίνες είναι συχνά ο ζωντανός κόμβος του οικογενειακού σπιτιού. Είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσετε την κουζίνα σας μονίμως καθαρή και χωρίς ακαταστασία, ειδικά αν μαγειρεύετε συνεχώς.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ορισμένοι από εμάς υποθέτουμε ότι οι λέξεις «κουζίνα» και «μινιμαλισμός» μπορεί να μην ανήκουν μαζί.

Αλλά, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι δυνατό να ενσωματώσετε μινιμαλιστικές πρακτικές στην οργάνωση της κουζίνας σας. Ο μινιμαλισμός δεν είναι απλώς ένα «καθαρό» στυλ σχεδίασης, αλλά είναι μια επιλογή τρόπου ζωής που δίνει προτεραιότητα στη λειτουργικότητα στους χώρους διαβίωσης και υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν θέλετε να ενσωματώσετε λίγο περισσότερο ζεν στο περιβάλλον μαγειρικής σας. 

Αποφύγετε αυτά τα τέσσερα αντικείμενα εάν θέλετε έναν ήρεμο, βελτιωμένο χώρο στη μοντέρνα κουζίνα σας.

1. Υπερχειλισμένη αποθήκευση τροφίμων

Μινιμαλιστική κουζίνα από την DecusΗ κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που δεν μένει ποτέ ακίνητο, επομένως δεν είναι περίεργο που μπορεί να γίνει το σπίτι για μια περίσσεια αποθηκευμένων τροφίμων και αγαθών. Μπορεί να μην το βλέπετε ως ακαταστασία, αλλά τα υπερχειλισμένα συστατικά σίγουρα θα μειώσουν τη μινιμαλιστική αισθητική της κουζίνας.

Οι μη μινιμαλιστές συχνά προμηθεύονται κονσερβοποιημένα προϊόντα, συσκευασμένα σνακ και καρυκεύματα, οδηγώντας σε μια συντριπτική αφθονία τροφίμων. Αντίθετα, οι μινιμαλιστές υιοθετούν μια πιο προσεκτική προσέγγιση στα ψώνια, εστιάζοντας στην αγορά αυτού που χρειάζονται και θα χρησιμοποιήσουν. Η βασική προϋπόθεση είναι να ζεις καλά με λιγότερα. 

2. Περιττές συσκευές 

Μινιμαλιστική μοντέρνα κουζίνα με μαρμάρινα πλαϊνάΌλοι έχουμε πέσει θύματα μιας παραπλανητικής διαφημιστικής καμπάνιας που μας παρασύρει πείθοντάς μας ότι ένα παράξενο νέο εργαλείο είναι μια απαραίτητη συσκευή στην κουζίνα μας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μείνετε πίσω στα βασικά, ειδικά όταν πρόκειται να αποφασίσετε ποιες συσκευές θα καταλήξουν στον πάγκο της κουζίνας σας. Να γνωρίζετε τις συσκευές πάγκου που φέρνετε στο σπίτι σας. Εάν μπορούν να αποθηκευτούν σε ντουλάπια, θα αξίζει να τα κρατήσετε μακριά μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. 

Η ακαταστασία των καλωδίων από πάρα πολλές συσκευές στους πάγκους θα δημιουργήσει αταξία. Από τους τεμαχιστές αβοκάντο μέχρι τους ξεφλουδιστές φράουλας, αυτά τα αντικείμενα υπόσχονται συχνά ευκολία, αλλά καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο.

Οι μινιμαλιστές επιλέγουν ευέλικτα εργαλεία πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να εκτελέσουν διάφορες εργασίες αποτελεσματικά. Ένα κοφτερό μαχαίρι σεφ, μια στιβαρή σανίδα κοπής και ένα μπλέντερ υψηλής ποιότητας είναι βασικά στοιχεία μιας μινιμαλιστικής κουζίνας, που εξυπηρετούν πολλαπλές λειτουργίες χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων gadget.

3. Περίσσεια μαγειρικά σκεύη

Μινιμαλιστική μοντέρνα κουζίνα από το Studio AuthorΜερικές φορές, χωρίς καν να το καταλάβετε, καταλήγετε να μαζεύετε τόσα μαγειρικά σκεύη και σκεύη ψησίματος που σχεδόν πνίγεστε σε αυτά κάθε φορά που περνάτε το κατώφλι στην κουζίνα σας. Για να αποφύγετε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν περιττά μαγειρικά σκεύη. Οι μινιμαλιστές καταλαβαίνουν ότι δεν χρειάζονται καμιά δεκαριά διαφορετικές κατσαρόλες και τηγάνια για να ετοιμάσουν νόστιμα γεύματα.

Αντίθετα, επενδύουν σε μερικά υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά κομμάτια που καλύπτουν τις μαγειρικές τους ανάγκες. Ένα ευέλικτο τηγάνι, μια κατσαρόλα και ένα ταψί μπορούν να χειριστούν τις περισσότερες εργασίες μαγειρέματος με ευκολία. Μειώνοντας τον αριθμό των μαγειρικών σκευών, οι μινιμαλιστές ελευθερώνουν χώρο στην κουζίνα τους και απλοποιούν τη διαδικασία μαγειρέματος

Πως μπορείτε να κρύψετε τα φώτα κάτω από τα ντουλάπια στην κουζίνα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 tips για να τακτοποιήσετε τον σπίτι σας

Her News b

Σύνθεση με καμβάδες: Η νέα ταση στο Decor – Ιδέες για να διακοσμήσεις το χώρο σου

Her News

Ιδέες διακόσμησης για μικρό σαλόνι

Her News