HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου & πώς να τα αποφύγετε

Υπάρχει πιο συναρπαστικό τελετουργικό στολισμού Χριστουγέννων από τον στολισμο του δέντρου; Είναι ίσως η πιο νοσταλγική στιγμή ενόψει της μεγάλης ημέρας – η ώρα που οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες συνεχίζονται, τα δώρα αρχίζουν να εμφανίζονται και όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να απολαύσει κάποια εορταστική ευθυμία.

Όσο υπέροχη κι αν είναι η ατμόσφαιρα, όμως, έχετε κάνει ποτέ την τελευταία πινελιά τοποθετώντας το αστέρι στην κορυφή του δέντρου, μόνο για να κάνετε ένα βήμα πίσω και να διαπιστώσετε ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας δεν φαίνεται πολύ σωστό; 

Η τελειοποίηση της εμφάνισης του δέντρου δεν είναι σε καμία περίπτωση η προτεραιότητα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη στη διακόσμηση των Χριστουγέννων που πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να κάνουμε, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, και τα οποία μπορούν εύκολα να διορθωθούν. 

1. Λάθος μέγεθος δέντρου

Ένα ουδέτερο σαλόνι με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη γωνίαΓια κάποιους από εμάς, η επιλογή του τέλειου χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει γίνει τόσο μεγάλη ιεροτελεστία όσο και η ίδια η διακόσμηση. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να επιλέξετε το μεγαλύτερο, πιο φουντωτό δέντρο που μπορείτε να βρείτε, φροντίστε να έχετε κατά νου αν είναι το σωστό σχήμα και ύψος για τον χώρο σας. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι αρκετά αυτονόητη. Εάν έχετε ένα μεγάλο σαλόνι, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο δέντρο για να φαίνεται ανάλογο με το μέγεθος του δωματίου και να κάνει πραγματικά εντύπωση. Για ενοικιαστές ή για όσους μένουν σε διαμερίσματα, επιλέξτε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

2. Λάθος αριθμός στολιδιών δέντρου

Ένα τεχνητό φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα σκούρο μπλε σαλόνιΤο θέμα είναι ότι, εάν έχετε μια ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή από στολίδια δέντρων, η χρήση κάθε ενός θα καταλήξει να υπερπληθωρίσετε το δέντρο σας. Ενώ ο αριθμός των στολιδιών που χρειάζεστε θα ποικίλλει ανάλογα με το δέντρο και τις διακοσμήσεις σας, η ομοιόμορφη κάλυψη – είτε μαξιμαλιστική είτε μινιμαλιστική – των στολιδιών δέντρων είναι σημαντική για μια ισορροπημένη εμφάνιση.

3. Το μέγεθος των διακοσμητικών

Χριστουγεννιάτικο δέντρο της ΙΚΕΑΕκτός από την τελειοποίηση της σωστής ποσότητας στολιδιών, θα παίζει ρόλο και το μέγεθος των διακοσμητικών σας. Γενικά, θα θέλετε μια σειρά από στολίδια διαφορετικού μεγέθους για να αποφύγετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να φαίνεται πολύ ομοιόμορφο και δισδιάστατο.Είναι αυτονόητο ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα στολίδια σας τόσο λιγότερα θα χρειαστείτε για να καλύψετε το δέντρο σας, αλλά η ενσωμάτωση διακοσμήσεων διαφορετικών μεγεθών θα είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα στο μάτι. Επιπλέον, τα πολύ μεγάλα στολίδια μπορεί να φαίνονται δυσανάλογα σε ένα μικρό δέντρο. 

4. Παρακάμπτετε τις γιρλάντες

δέντρο με γιρλάντεςΠροσθέσατε τα στολίδια σας και βάλατε στην κορυφή του δέντρου σας ένα αστέρι που λάμπει, αλλά κάτι λείπει. Σκεφτείτε να προσθέσετε μια επιπλέον εορταστική πινελιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας προσθέτοντας μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Από γιρλάντες με χάντρες μέχρι γιρλάντες πεύκου με φυσική εμφάνιση που προσθέτουν λίγο βάθος, υπάρχει μια γιρλάντα για κάθε στυλ διακόσμησης.Η γιρλάντα πραγματικά δένει ολόκληρο το δέντρο και του δίνει μια τελειωμένη εμφάνιση. Επιλέξτε μια γιρλάντα που ταιριάζει στο στυλ της διακόσμησης του δέντρου σας.

5. Έλλειψη θέματος

Χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο λουλούδιαΑκριβώς όπως μια επιμελημένη αίσθηση στυλ αποδίδει καρπούς στο υπόλοιπο σπίτι σας, το ίδιο ισχύει και για το δέντρο σας. Εάν βάλετε περισσότερη σκέψη στη θεματική διακόσμηση όταν στολίσετε το δέντρο σας, τα αποτελέσματα θα αποδώσουν. Υπάρχουν πολλά νέα θέματα σε άνοδο φέτος που πρέπει να εξεταστούν, συμπεριλαμβανομένων των αρτ ντεκό εμπνευσμένων από τον Γκάτσμπι και των ζωντανών φεστιβάλ. Όταν πρόκειται για ένα θέμα, να είστε πειραματικοί και επιλέξτε κάτι προσωπικό για εσάς. Εάν το υπόλοιπο σπίτι σας έχει ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων , αυτό μπορεί να σημαίνει διακριτική σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

6. Δεν απλώνονται ομοιόμορφα τα στολίδια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο της ΙΚΕΑΝιώθετε ενοχή που κρεμάτε τα διακοσμητικά σας μόνο στα πιο εξωτερικά κλαδιά του δέντρου σας; Τότε ίσως αυτός είναι ο λόγος που στερείται διάστασης. Φροντίστε να προσθέσετε πολλά διακοσμητικά βαθιά στα πιο εσωτερικά κλαδιά για να προσθέσετε βάθος.Μια κορυφαία συμβουλή είναι να χωρίσετε το δέντρο σας σε τρία τμήματα και στη συνέχεια να χωρίσετε ανάλογα τις διακοσμήσεις σας. Ξεκινήστε να διακοσμείτε από την κορυφή και να δουλεύετε προς τα κάτω στη μέση και μετά στο κάτω τμήμα του δέντρου σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάθε τμήμα έχει ομοιόμορφη κάλυψη και δεν θα ξεμείνετε πριν φτάσετε στον πάτο!

Πώς να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς στολίδια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πολύχρωμα ποτήρια: Η νέα τάση στο καλοκαιρινό τραπέζι

Her News

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες από αποσμητικό

HerNews ka

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

HerNews ka