HerNews.gr
DECORNEWS

Σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα ανανεωμένο και κομψά γιορτινό σπίτι

Η σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός καλαίσθητου εορταστικού εσωτερικού χώρου. Μια εμφάνιση που είναι κομψή, απλή και απέχει πολύ από το τυπικό κόκκινο, πράσινο και χρυσό κιτς στυλ τόσο συνώνυμο αυτής της εποχής του χρόνου. 

Αφήστε τα πλαστικά σας, την πολύχρωμη διακόσμηση σας και αυτή τη φορά τα Χριστούγεννα προτιμήστε κάτι εκλεπτυσμένο και Scandi-chic.

Διαβάστε παρακάτω για τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να προσθέσετε λίγο στυλ Scandi στο εορταστικό σας σχέδιο φέτος.

1. Χρησιμοποιήστε αληθινό φύλλωμα

Φύλλωμα σε χριστουγεννιάτικο εσωτερικό εμπνευσμένο από το Scandi

Τα Σκανδιναβικά Χριστούγεννα είναι πρώτα και κύρια για να αγκαλιάσετε τη φύση στο σπίτι σας. Σκεφτείτε φυσικά υλικά όπως το ξύλο και πηγαίνετε στην ύπαιθρο για να μαζέψτε κουκουνάρια, ενδιαφέροντα κλαδιά και κομμάτια φλοιού και χρωματιστά μούρα. Γίνετε δημιουργικοί και διακοσμήστε περίτεχνα το φύλλωμα του κήπου διακοσμώντας την τραπεζαρία σας , σε βάζα ή σε ένα τζάμι για μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ιδέα διακόσμησης σαλονιού.

2. Διακοσμήστε με κομμάτια που δείχνουν δεξιοτεχνία

Μια σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη παράδοση περιλαμβάνει χειροτεχνία

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν παλιά διακοσμητικά που μερικές φορές έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και θα βγουν τον Δεκέμβριο φέρνοντας μια αίσθηση ιστορίας και παράδοσης.  Για τον εορτασμό της χριστουγεννιάτικης χειροτεχνίας , τα παιχνίδια και η διακόσμηση είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως ξύλο ή χαρτί. Φανταστείτε μικρά ξύλινα ξωτικά ή κομψά σπιτάκια με τα οποία είναι διασκεδαστικό να παίζουν τα παιδιά. Τα χειροποίητα ή πλεκτά στολίδια είναι επίσης κοινά και δίνουν αυτό το στοιχείο αφής στη διακόσμηση.

3. Επιλέξτε ήρεμο και σιωπηλό συνδυασμό χρωμάτων

Μια ασπρόμαυρη μονόχρωμη εμφάνιση

Ο χρωματικός σας συνδυασμός είναι επίσης σημαντικός όταν σχεδιάζετε μια μινιμαλιστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εμπνευσμένη από το Scandi. Όσον αφορά τη διακόσμηση, σκεφτείτε το λευκό, τις στρώσεις από ουδέτερα, γκρι και λίγο μαύρο, διατηρώντας τα πράγματα απλά. Εκεί που μπορεί να έχετε μια λάμψη χρώματος είναι τα χειροποίητα παιχνίδια που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στην παραδοσιακή σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη κουλτούρα. 

4. Οργανώστε μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις

Ένα γιορτινό θυμιατό

Μέρος της διακόσμησης δημιουργεί μια καθηλωτική εορταστική εμπειρία, οπότε εισάγετε διακριτικά το θέμα των Χριστουγέννων εξερευνώντας τις αισθήσεις. Δοκιμάστε κεριά με άρωμα μπαχαρικών και κάψτε λιβάνι για να κάνετε την εμπειρία ξεχωριστή. Το πορτοκάλι και η κανέλα αναδίδουν ένα όμορφο άρωμα. Η χρήση κεριών και αρωματικών γύρω από το χριστουγεννιάτικο τζάκι θα προσθέσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, φέρνοντας αυτή την αίσθηση ευεξίας στο σπίτι.

5. Διακοσμήστε το περβάζι σας

Χριστουγεννιάτικα κεριά στο παράθυρο

Πρόκειται να φέρεις μέρη της φύσης καθώς είναι πιο ωραίο να είσαι μέσα παρά έξω αυτή την εποχή του χρόνου. Δέστε μια κορδέλα γιρλάντα στο παράθυρό σας ή κρεμάστε μπιχλιμπίδια. Θυμηθείτε να ανάψετε ψηλά κεριά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε τόσο από μέσα όσο και από έξω. Εξωτερικά, πλαισιώστε το παράθυρό σας και διακοσμήστε την πόρτα σας με ένα στεφάνι και φωτάκια.  

6. Μην ξεχνάτε το Advent Calendar

Ένα καλόγουστο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σε έναν ζωγραφισμένο τοίχο της Annie Sloan

Ένα ημερολόγιο προσέλευσης είναι μια ιδιαίτερα σκανδιναβική παράδοση και μια ωραία προσθήκη στο εορταστικό σας σπίτι. Τα ημερολόγια Advent είναι ένα τεράστιο μέρος της σκανδιναβικής κουλτούρας, επειδή η ημέρα της έλευσης είναι όταν ξεκινούν οι γιορτές. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Τι πρέπει να αποφύγετε σε μια μικρή κουζίνα – Ειδικά εάν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη

HerNews ka

Έξυπνες ιδέες για να γεμίσετε & να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας!

HerNews ka