HerNews.gr
DECORNEWS

Πολύχρωμα ποτήρια: Η νέα τάση στο καλοκαιρινό τραπέζι

πολυχρωμα ποτηρια

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί μια πιο ανάλαφρη και πολύχρωμη διάθεση. Αυτό διαφαίνεται ακόμη πιο έντονα στα πολύχρωμα ποτήρια που έχουν γίνει η νέα τάση της καλοκαιρινής διακόσμησης.

Καταξιωμένοι σχεδιαστές εκμυστηρεύονται πως φέτος το μυστικό για ένα εντυπωσιακό τραπέζι κρύβεται στην επιλογή γυάλινων σκευών. Ξεχάστε τα διακριτικά σχήματα με τα απλά διαφανή ποτήρια κρασιού – το τραπέζι σας πρόκειται να αναβαθμιστεί με μια νότα πολύχρωμης φρεσκάδας. Σκεφτείτε ασύμμετρα σετ που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, φωτεινά χρώματα, χοντροκομμένες μορφές και πολλά τολμηρά μοτίβα σε πολύχρωμα ποτήρια.

Οι τάσεις στο τραπέζι έρχονται και φεύγουν, αλλά μία από αυτές που πρόσφατα επανήλθαν είναι τα πολύχρωμα γυάλινα σκεύη -είτε πρόκειται για ροζ κουπέδες σαμπάνιας, είτε για φωτεινά μπλε ποτήρια, είτε για οποιαδήποτε απόχρωση του ουράνιου τόξου.

ποτηρια

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πολύχρωμα διακοσμητικά σκεύη που βλέπετε σήμερα έχουν τις ρίζες τους στις αρχές του 20ού αιώνα, στα γνωστά «Depression Glasses» που κοσμούσαν τα τραπέζια των μεσοαστικών νοικοκυριών στις ΗΠΑ. Μετά το χρηματιστηριακό κραχ του 1929, οι υαλουργοί μετατοπίστηκαν από την κατασκευή πολυτελών κρυστάλλων σε πιο φθηνά παραγόμενα έγχρωμα γυάλινα προϊόντα. Αυτά τα σχετικά χαμηλού κόστους προϊόντα διατέθηκαν στη συνέχεια μαζικά στην αγορά ως μικρές πολυτέλειες στις οποίες η μέση οικογένεια μπορούσε ακόμα να επιδοθεί, φέρνοντας μια αίσθηση χαράς στα σπίτια κατά τη διάρκεια της δύσκολης εποχής της ύφεσης.

ποτηρια

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα χαρούμενα γυάλινα στυλ έχουν κάνει μια ηχηρή επιστροφή μετά από τη στρεσσογόνα περίοδο της πανδημίας, όπου ο κόσμος έχει και πάλι ανάγκη για μια νότα αισιοδοξίας. Η συγκεκριμένη μόδα επομένως δεν είναι καθαρά διακοσμητική: Η προσθήκη ενός διασκεδαστικού χρωματιστού ποτηριού στο τραπέζι σας δύναται να δώσει έναν τόνο ευδιαθεσίας στη καθημερινή σας ζωή στο σπίτι.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να φροντίσετε σωστά ένα μπουκέτο λουλούδια ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

HerNews ka

Κάνε το μπάνιο σου να μυρίζει καλοκαίρι με 5 βήματα

Her News

Πώς να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας σαν επαγγελματίας στο σπίτι

HerNews ka