HerNews.gr
DECORNEWS

6 ιδέες για να κάνετε μια λευκή κουζίνα να φαίνεται καλύτερη

Μια ολόλευκη κουζίνα έχει αδιαμφισβήτητη γοητεία. Στην κλασική ολόλευκη εμφάνιση βασίζονται εδώ και καιρό οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιού για να προσφέρουν μια καθαρή και μίνιμαλ αισθητική και υπάρχει κάτι πολυτελές στην εμφάνιση. 

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ολόλευκη εμφάνιση διατρέχει τον κίνδυνο να δείχνει λίγο επίπεδη, κλινική και ακόμη και μονοδιάστατη. Το να κάνετε την κουζίνα να φαίνεται καλύτερη έχει να κάνει με τη διάσπαση του χώρου και τη στρώση του δωματίου. Είτε πρόκειται για διακόσμηση είτε για υλικό, υπάρχουν τόσες πολλές έξυπνες τεχνικές για να κάνετε τον χώρο να αισθάνεται πιο ζωντανός και ακόμη και άνετος. 

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ολόλευκη μοντέρνα κουζίνα σας.

1. Προσθέστε υφή στα ντουλάπια σας

Μια λευκή κουζίνα με ντουλάπια με κορνίζα από μαόνιΕάν είστε αφοσιωμένοι στην ολόλευκη εμφάνιση, ο τρόπος για να φέρετε μια πιο δισδιάστατη αίσθηση στο δωμάτιο είναι μέσω της υφής.Η επένδυση τοίχου και τα ντουλάπια κουζίνας σε στυλ Shaker είναι δύο υπέροχοι τρόποι για να φέρετε λίγο βάθος και να μην φαίνεται πολύ επίπεδη η ολόλευκη κουζίνα σας, με τις υπερυψωμένες περιοχές να δημιουργούν σκιές.

2. Ζέστανε το χώρο με ξύλο

Μια λευκή κουζίνα ζεσταίνεται με ένα ξύλινο ράφιΟι λευκές κουζίνες τείνουν να είναι λίγο “κρύες”, οπότε σκεφτείτε πώς μπορείτε να ζεστάνετε οπτικά τον χώρο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με την προσθήκη ξύλινων τόνων ή ακόμα και ξύλινων ντουλαπιών κουζίνας. Θα μπορούσατε να εισάγετε ένα ξύλινο πάτωμα με ζεστούς τόνους, ξύλινα ράφια με έμφαση ή ακόμα και ξύλινη επένδυση γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες.

3. Επιλέξτε μεταλλικό υλικό

Μια λευκή κουζίνα με ασημί υλικόΔώστε λίγη λάμψη στα λευκά σας ντουλάπια προσθέτοντας υλικό. Συχνά θεωρείται ότι είναι το κόσμημα ενός δωματίου, το υλικό είναι η τελευταία πινελιά, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε μια ολόλευκη κουζίνα.Επίσης, λάβετε υπόψη το μέγεθος, την αισθητική και το μήκος των λαβών σας. 

4. Ανακατέψτε υλικά

Μια λευκή κουζίνα με στοιχεία από ξύλο, μάρμαρο και ανοξείδωτο ατσάλιΈνας άλλος σίγουρος τρόπος για να φέρετε λίγο περισσότερη προσωπικότητα στην ολόλευκη κουζίνα σας είναι να φέρετε άλλα ενδιαφέροντα υλικά για αυτή την πολυτελή, πολυεπίπεδη εμφάνιση. Η νησίδα της κουζίνας σας είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να εισαγάγετε εναλλακτικά φυσικά υλικά.

5. Ζεστάνετε το χώρο επιλέγοντας εκρού

Μια κατάλευκη κουζίνα σε Farrow & Ball's Shaded WhiteΑν πραγματικά βρίσκετε την ολόλευκη κουζίνα σας λίγο πολύ εκθαμβωτική, ένας τρόπος για να την κάνετε να φαίνεται καλύτερη είναι να της δώσετε ένα νέο χρώμα και να επιλέξετε ένα πιο μοντέρνο και χαλαρωτικό υπόλευκο, αντί για ένα καθαρό,  άσπρο.Τα χρώματα μπορεί πραγματικά να διαφέρουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τον τύπο φωτισμού, επομένως θέλετε να βλέπετε τα λευκά δείγματα χρώματος όλες τις ώρες της ημέρας και με τη σωστή θερμοκρασία χρώματος που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για τον φωτισμό της κουζίνας σας.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το λευκό των ντουλαπιών σας ταιριάζει καλά με το λευκό των τοίχων σας – μην συνδυάζετε ένα γκρι-λευκό φινίρισμα ντουλαπιών με μια πιο κρεμ-λευκή βαφή τοίχου, για παράδειγμα. 

6. Προσθέστε βάθος με σκούρο δάπεδο

Λευκή κουζίνα με σκούρο δάπεδοΔώστε λίγο δράμα και βάθος στην ολόλευκη κουζίνα σας επιλέγοντας έναν εντελώς αντίθετο τόνο για το δάπεδο της κουζίνας . Ενώ η πρώτη σας σκέψη στη λευκή κουζίνα σας μπορεί να είναι να επιλέξετε κάτι ελαφρύ όπως μια λευκή δρύινη σανίδα δαπέδου, ένα σκούρο πάτωμα κουζίνας μπορεί να είναι σύγχρονο και δροσερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς μπορείτε να βάλετε το σπίτι σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων & να είναι ταυτόχρονα κομψό;

HerNews ka

Πως το Χρώμα επιδρά στην ψυχολογία μας

Her News

Αναβάθμισε το μπαλκόνι σου στην πόλη με αυτά τα απλά βήματα

Her News