HerNews.gr
Beauty

Σουηδικό ντους: 5 εύκολοι κανόνες για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με περισσότερη ενέργεια

Μπορείτε να κάνετε ντους με τον συμβατικό τρόπο, δηλαδή σε λίγα λεπτά, χωρίς να προσέχετε πραγματικά τι κάνετε. Ή μπορείτε να το κάνετε με συνειδητοποιημένο τρόπο, κάνοντας πράξη τη σουηδική φιλοσοφία του “lagom “, ένας όρος που θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε ως “η σωστή ποσότητα” και που αναφέρεται στην αναζήτηση ισορροπίας, αρμονίας και ηρεμίας στην καθημερινή ζωή.

Με άλλα λόγια, είναι ένας τρόπος να βρεις την ευτυχία στα μικρά πράγματα και τις μεμονωμένες στιγμές της καθημερινότητας.

Γίνεται πολύς λόγος για τον Σουηδικό μινιμαλισμό στην προσέγγιση της καθημερινής ζωής, για αυτήν την ίδια τη σκανδιναβική τάση προς την απλοποίηση – επίσης για ό,τι αφορά τα τελετουργικά ομορφιάς, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα περιορίσουμε την έννοια σε μια κοινή χειρονομία όπως το ντους. Ναι, γιατί είναι δυνατόν να μεταμορφώσεις αυτή την καθημερινή συνήθεια σε εργαλείο για να ξεκινήσεις τη μέρα καλύτερα. 

Οι 5 κανόνες του σουηδικού ντους:

#1. Μην σπαταλάτε νερό

Γενικά, η Σκανδιναβική φιλοσοφία της ζωής δίνει μεγάλη έμφαση στην προσοχή στην υγεία. Πιστεύουν ότι πρέπει να καλλιεργούν απλές και λειτουργικές συνήθειες, όπως ένα γρήγορο ντους, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε την εξοικονόμηση νερού, κάτι που τους διδάσκουν από μικρούς. Ωστόσο, το γεγονός της σύλληψης του καθημερινού τελετουργικού ντους ως μια γρήγορη και βιώσιμη χειρονομία δεν αποκλείει ότι μπορεί να εκτελεστεί με πιο αισθησιακό και αποτελεσματικό τρόπο.

#2. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Στα σκανδιναβικά τελετουργικά αφιερωμένα στην αυτοφροντίδα, το ντους με κρύο νερό είναι απαραίτητο που έχει μακρά παράδοση στην τοπική κουλτούρα. Το κρύο ντους σε κάνει να νιώθεις δυνατός, ενεργητικός, στα καλύτερά σου. Είναι κάτι που οι πρόγονοί μας γνώριζαν ήδη, μόνο που τώρα έχουν τεκμηριωθεί τα οφέλη του για την υγεία. Έχει αποδειχθεί, μάλιστα, ότι ένα κρύο ντους επιταχύνει τον μεταβολισμό, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει την καρδιά και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος. Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα τάση του μπάνιου σε παγωμένο νερό, που ακολουθείται από πολλούς αθλητές και διασημότητες του Χόλιγουντ, υιοθετεί μια σουηδική παράδοση. 

#3. Πρώτα, βουρτσίστε το σώμα σας στεγνό

Πρόσφατα, η Gwyneth Paltrow έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση της πρακτικής της ξηρής απολέπισης. Για να μην αναφέρουμε ότι βοηθάει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μεγαλύτερη φόρτιση ενέργειας, κατακράτησης νερού, ενισχύοντας τα οφέλη του για το δέρμα, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για αρχαία ιεροτελεστία σκανδιναβικής προέλευσης. Είναι μια πρακτική που διαρκεί μόνο μερικά λεπτά και είναι χρήσιμη για την τόνωση του λεμφικού συστήματος, την αποβολή των τοξινών από το σώμα και τη μείωση του οιδήματος.

#4. Ανακατέψτε αφρόλουτρο και λάδι σώματος

Η ανάμειξη των προϊόντων κάτω από το νερό είναι ένα ακόμη από τα μυστικά της ρουτίνας ομορφιάς τους. Για παράδειγμα, συνήθως συνδυάζουν ένα λάδι σώματος με ένα αφρόλουτρο με φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του νερού φουντουκιού, ενός φυτού με ευεργετικές ιδιότητες που έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο δέρμα, χάρη στο περιεχόμενό του. Από διαλυτές τανίνες και φλαβονοειδή.

#5. Στη συνέχεια, πιείτε μηλόξυδο

Επιμένουν ιδιαίτερα στη σημασία της ενυδάτωσης μετά το σουηδικό ντους, ειδικά σε περιοχές όπως τα χείλη, τα γόνατα και οι φτέρνες. Ολοκληρώνουν το τελετουργικό με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και μηλόξυδο, για αποτοξίνωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sunburn Blush: Πώς να αποκτήσετε ηλιοκαμένη επιδερμίδα με το μακιγιάζ

HerNewskl

5 συμβουλές για το τέλειο ξύρισμα που δεν ήξερες

HerNews ka

Μεσοθεραπεία ματιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl