HerNews.gr
Beauty

Γλυκολικό οξύ: Σε περιπτώσεις είναι αναγκαίο στη skincare ρουτίνα;

γλυκολικό οξύ

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα συστατικό που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την επιδερμίδα.

γλυκολικό οξύ

Πρόκειται για ένα μόριο φυσικής προέλευσης που βρίσκεται στο ζαχαροκάλαμο και ανήκει στα AHA. Είναι ένα από τα πιο δραστικά οξέα της κατηγορίας του και διεισδύει εύκολα στην επιδερμίδα, επιταχύνοντας την απολέπιση και βοηθώντας στην κυτταρική ανανέωση.

Επίσης, βοηθά στην ανάπτυξη νέων κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας και στην προώθηση της σύνθεσης του κολλαγόνου. Είναι ένα ισχυρό συστατικό με πολλά οφέλη για την επιδερμίδα, όπως τη βελτίωση της όψης, τη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των κηλίδων, ενώ είναι εξαιρετικό για όσους υποφέρουν από εξάρσεις.

Ωστόσο, απαιτείται προσοχή στη χρήση του καθώς είναι ένα ενεργό συστατικό και απαιτεί προετοιμασία πριν την εφαρμογή στο δέρμα.

Γλυκολικό οξύ: Σε περιπτώσεις είναι αναγκαίο στη skincare ρουτίνα;

Η χρήση του γλυκολικού οξέος καθημερινά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, όπως και με οποιοδήποτε άλλο οξύ, ειδικά αν συνδυαστεί με άλλα σκληρά οξέα. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να εφαρμόζεται σε ήπια ποσότητα και όχι σε υψηλές περιεκτικότητες.

γλυκολικό οξύ

Εάν το δέρμα σου γίνει ευαίσθητο ή εμφανίζει σημάδια ερυθρότητας, πρέπει να σταματήσεις τη χρήση του.

Για να αποφύγεις τυχόν επιπτώσεις, μπορείς να ξεκινήσεις με μικρή συγκέντρωση οξέος, να το χρησιμοποιείς κάθε δύο έως τρεις ημέρες και να αυξάνεις σταδιακά τη συχνότητα χρήσης και την ισχύ του οξέος καθώς το δέρμα σου προσαρμόζεται. Επιπλέον, εάν το δέρμα σου φαίνεται πολύ λείο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιείς πολλά οξέα.

Το γλυκολικό οξύ είναι καλό να ενσωματώνεται στη ρουτίνα ομορφιάς μέσω ενός καθαριστικού, το οποίο δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα για μεγάλο διάστημα και ξεπλένεται γρήγορα. Αυτό είναι επίσης ένα καλό τεστ ευαισθησίας για το δέρμα σου.

Αφού εξοικειωθείς με το γλυκολικό οξύ, μπορείς να προχωρήσεις σε toner, ορούς και ενυδατικές κρέμες, όπου η συγκέντρωση θα είναι λίγο μεγαλύτερη.1

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: Έσπασε το πρωτόκολλο στη στέψη του Καρόλου με τις beauty επιλογές της

HerNewskl

Margot Robbie: Δοκίμασε για πρώτη φορά ένα casual beauty look!

HerNewskl

Cobain blonde: Η απόχρωση των μαλλιών που αναδεικνύει τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες

HerNewskl