HerNews.gr
Διεθνή

Chiara Ferragni: Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για παραπλανητικό ισχυρισμό φιλανθρωπίας

Πρόστιμο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς σχετικά με μια περιορισμένης έκδοσης χριστουγεννιάτικη τούρτα επιβλήθηκε στην Chiara Ferragni, η οποία ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να δωρίσει ένα επιπλέον εκατομμύριο ευρώ σε ένα νοσοκομείο παίδων. 

Η Chiara Ferragni, μια από τις πιο διάσημες επιρροές της μόδας στον κόσμο με σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram , παραδέχτηκε ένα «επικοινωνιακό λάθος» μετά το πρόστιμο που της επιβλήθηκε την Παρασκευή από την  ιταλική επιθεώρηση.Το pandoro της Ferragni πωλούνταν στα 9 ευρώ, υπερδιπλάσιο από αυτό που κόστιζε κανονικά από τον παρασκευαστή τούρτας

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές είχαν εξαπατηθεί να πιστεύουν ότι αγοράζοντας ένα κέικ pandoro με το σήμα της Ferragni συνεισέφεραν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για ένα νοσοκομείο παίδων.

Το Pandoro είναι μια εναλλακτική λύση στο πιο διάσημο panettone. Το pandoro της Ferragni πωλούνταν στα 9 ευρώ, πάνω από το διπλάσιο από αυτό που κόστιζε κανονικά από τον παρασκευαστή τούρτας. 

«Συνειδητοποιώ ότι έκανα ένα επικοινωνιακό λάθος… το λάθος μου, καλή τη πίστη, ήταν να συνδέσω, μέσω επικοινωνιών, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική δραστηριότητα», είπε η Ferragni σε ένα βίντεο στο Instagram. αναρτήθηκε τη Δευτέρα.

Η 36χρονη είπε ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο Regina Margherita, το παιδιατρικό νοσοκομείο με έδρα το Τορίνο στο επίκεντρο της διαμάχης.

Η Ferragni είπε ότι θα εξακολουθούσε να ασκεί έφεση κατά του προστίμου της AGCM, αποκαλώντας το «δυσανάλογο και άδικο», και είπε ότι εάν επρόκειτο να λάβει μείωση στο πρόστιμό της, θα συμπλήρωνε τη δωρεά της με ένα ποσό που ισοδυναμεί με αυτήν την έκπτωση.

Η AGCM επέβαλε επίσης πρόστιμο 420.000 ευρώ στον παρασκευαστή τούρτας Balocco.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, η Balocco έκανε εφάπαξ πληρωμή 50.000 ευρώ στο νοσοκομείο μήνες πριν ξεκινήσει το «Pandoro Pink Christmas», επομένως οι πωλήσεις του προϊόντος δεν είχαν καμία επίδραση στις φιλανθρωπικές δωρεές.

Οι καταναλωτές πίστευαν ότι θα βοηθούσαν στην αγορά ενός νέου μηχανήματος για τη θεραπευτική αγωγή παιδιών που πάσχουν από οστεοσάρκωμα και σάρκωμα Ewing

Οι καταναλωτές πίστευαν ότι θα βοηθούσαν στην αγορά ενός νέου μηχανήματος για τη θεραπευτική θεραπεία παιδιών που πάσχουν από οστεοσάρκωμα και σάρκωμα Ewing. 

Πρόσθεσε ότι η Ferragni δεν έκανε προσωπικές πληρωμές στο νοσοκομείο, ενώ οι εταιρείες της έλαβαν 1 εκατομμύριο ευρώ από την Balocco για την πρωτοβουλία branding και τις σχετικές προωθητικές ενέργειες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο άγαλμα 11.000 ετών ενός άνδρα που κρατούσε τα γεννητικά του όργανα

HerNews ka

Μαράια Κάρεϊ: Γιατί δέχτηκε μήνυση 20 εκατομμυρίων για το “All I want for Christmas is you”;

Her News b

Γάζα: Ιδιαίτερα βίαιο το τέλος της 23χρονης γερμανοϊσραηλινής που αγνοούνταν

HerNews ka