HerNews.gr
Beauty

Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει!

βιταμίνες έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα μας από την παιδική μας ηλικία. Πώς θα μπορούσαν όμως να επηρεάσουν και τη skincare ρουτίνα σας;

Και όμως! Τα περισσότερα skincare προϊοντα περιέχουν βιταμίνες είτε για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας είτε για να αποτρέψουν την εμφάνιση πρόωρων σημαδιών αντιγήρανσης. 

Πριν επιλέξετε τις βιταμίνες που θέλετε να περιέχουν τα skincare προϊόντα, καλό θα ήταν να μάθετε τα ωφέλη που θα υπάρξουν για την επιδερμίδα σας!

Πλέον θα έχετε τα σωστά κριτήρια κάθε φορά που θα επιλέγετε skincare προϊόντα! 

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό σας και για τα προϊόντα περιποίησης. Ποιος είναι ο λόγος; Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης!  Η χαλαρή επιδερμίδα δε θα είναι ένα θέμα που θα σας αφορά και η ευαίσθητη επιδερμίδα θα φαντάζει ένας μακρινός “όρος”. Η φυσική προστασία της επιδερμίδας είναι συνώνυμη με την έννοια της βιταμίνης. 

Βιταμίνη Β3

Η δυσχρωμίες είναι ένα ζήτημα που σε απασχολεί και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τις αποβάλλεις από την επιδερμίδα σου.  Η βιταμίνη B3 μειώνει την ερυθρότητα που σχετίζεται με την ροδόχρου ακμή και τις κηλίδες.  

Επίσης, η βιταμίνη Β3 βελτιώνει την υφή του δέρματος, ρυθμίζοντας το σμήγμα.

Βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5 είναι γνωστή και ως παντοθενικό οξύ. Η σημασία έγκειται στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πού μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένη βιταμίνη; Στις περισσότερες ενυδατικές κρέμες προσώπου δέρματος και μαλλιών! 

Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει! 

Ονειρεύεστε δέρμα λείο απαλλαγμένο από τους φραγμένους πόρους; Πείτε “ναι” στη βιταμίνη Β5. Πώς θα καταφέρετε να εντάξετε τη συγκεκριμένη βιταμίνη στην καθημερινότητά σας; Επιλέξτε έναν ελαφρύ ενυδατικό ορό! Έτσι, θα προστατεύσετε  το δέρμα σας πριν το μακιγιάζ, χαρίζοντας του μεγαλύτερη διάρκεια.  

Βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι από εκείνες που δε μπορεί να παράξει μόνος του ο οργανισμός μας, αλλά είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου και το μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Επίσης, έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Γεμάτη ευεργετικές ιδιότητες λειτουργεί θεραπευτικά για ποικίλες δερματικές παθήσεις και συνδυάζεται τέλεια με το αντηλιακό για να επιτευχθεί τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο.

Μειώνουμε τις λεπτές γραμμές για να φανεί το δέρμα πιο λαμπερό και νεανικό χωρίς ατέλειες! 

Βιταμίνη D

Η επιδερμίδα σας ανακτά τη χαμένη της ελαστικότητα χάρη στη βιταμίνη D! Κυρίως όμως καταπολεμά την ακμή! 

Ποια είναι η διαδικασία; Αρχικά, ενεργοποιούνται τα κύτταρα του αίματος, που επιτίθενται στα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν την ακμή. Τα κύτταρα αυτά ονομάζονται μακροφάγοι και στόχος τους είναι να μετατρέψουν τα “κακά” βακτήρια σε θρεπτικά στοιχεία. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα καθαρό δέρμα!

Επίσης, θέλουμε να αναφέρουμε η βιταμίνη D απομακρύνει την ξηροδερμία σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα, το πηγούνι και το μέτωπο. 

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι άκρως αναγκαία για την επιδερμίδα σου και ενδείκνυται για τα ευαίσθητα δέρματα.  Παράλληλα, προλαμβάνει τις ρυτίδες και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, παρέχοντας μια αντιοξειδωτική ώθηση.  Αυτό συμβαίνει, ενισχύοντας την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων. 

Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει! 

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ είναι ξεκάθαρα ανασταλτικός παράγοντας για την εμφάνιση της ακμής. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που έχουν δείξει πως ακόμη και η τοπική χρήση της βιταμίνης Κ επουλώνουν τα σημάδια ακμής. 

Ακόμη, δίνει ένα οριστικό τέλος στους μαύρους κύκλους, αφού τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Κ φωτίζουν την περιοχή γύρω από τα μάτια. 

Πλέον γνωρίζετε τη λειτουργία και τα οφέλη της κάθε βιταμίνης και μπορείς να επιλέγετε σωστά τα προϊόντα περιποίησης σας.20

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Οικονομάκου: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στο χρώμα των μαλλιών της!

HerNewskl

Underpainting: Η τεχνική μακιγιάζ που λατρεύουν όλοι οι makeup artists!

HerNewskl

Wet look: Πώς θα αποκτήσεις το αγαπημένο hair look της Kylie Jenner;

HerNewskl