HerNews.gr
Συνταγές

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: H πιο εύκολη συνταγή για όσους μαθαίνουν να μαγειρεύουν

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: H πιο εύκολη συνταγή για όσους μαθαίνουν να μαγειρεύουν

Μια εξαιρετική συνταγή για γαλοπούλα που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι! Η γαλοπούλα είναι από τα απαραίτητα πιάτα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: H πιο εύκολη συνταγή για όσους μαθαίνουν να μαγειρεύουν
www.soniaperonaci.it

Υλικά

1 γαλοπούλα ολόκληρη

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250-500 γρ. κάστανα

1 χούφτα κουκουνάρια

1/2 φλ. ρύζι

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

10 αποξηραμένα βερίκοκα

Σταφίδες

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: H πιο εύκολη συνταγή για όσους μαθαίνουν να μαγειρεύουν
www.soniaperonaci.it

 

Η συνταγή αυτή δημιουργεί ένα εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο γεύμα! Ξεκινάμε σοτάροντας σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά και σβήνοντάς τους με κρασί. Μετά προσθέτουμε μαϊντανό, κουκουνάρι, σταφίδες, κάστανα και ρύζι. Αφού πλύνουμε καλά τη γαλοπούλα και την αλατίζουμε, τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες. Στη συνέχεια, δένουμε με σπάγκο τα μπούτια της σταυρωτά.

Μετά, την τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε γύρω γύρω πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στους 200°C, υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας και αλείφουμε την επιφάνειά της με τα ζουμάκια που βγάζει. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με πατάτες και τα αποξηραμένα φρούτα. Καλή όρεξη!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cooking Stories No4: Η Εύη Κατσιώνη ταξιδεύει στον Άγιο Γεώργιο Συκούσης

Her News

Γρανίτα φράουλα: Μια δροσερή συνταγή

Her News b

Τα κυδώνια είναι στην εποχή τους κι εμείς φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού

Her News