HerNews.gr
Συνταγές

Πώς να αξιοποιήσετε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, αλλά τα μελομακάρονα παραμένουν! Αν βρίσκεστε με υπόλοιπα από τις γιορτινές λιχουδιές, μην τα αφήνετε να χαθούν.

Αντίθετα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με δημιουργικό τρόπο και δημιουργήστε νέες γευστικές εμπειρίες.

Με αυτές τις έξυπνες συνταγές, τα μελομακάρονα γίνονται η έμπνευση για νέες γευστικές περιπέτειες. Απολαύστε τις και μοιραστείτε τις με τους αγαπημένους σας, γιατί η γαστρονομία είναι πάντα αφορμή για κοινή απόλαυση!

1. Ταχίνι και καρύδι ενώνονται

Ανακατέψτε τα μελομακάρονα με ταχίνι και ψιλοκομμένα καρύδια. Δημιουργήστε μικρά bites και απολαύστε έναν συνδυασμό από γλυκιά και πικάντικη γεύση.

2. Παγωτό μελομακάρονο

Κόψτε τα μελομακάρονα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τα σε βανίλια παγωτό. Ένα γευστικό παγωτό που θα σας ταξιδέψει στις γιορτές.

3. Σοκολατένια κεράσματα

Λιώστε σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτήξτε τα μελομακάρονα μέσα. Αφήστε τα να σκληρύνουν και απολαύστε γλυκές μπουκιές με υπέροχο συνδυασμό γεύσεων.

4. Επιδόρπιο με φρούτα

Κόψτε τα μελομακάρονα σε φέτες και σερβίρετέ τα με βανίλια κρέμα και φρούτα της επιλογής σας. Ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για να μοιραστείτε.

5. Μελομακάρονα σε κυπελλάκι

Στρώστε στον πυθμένα ενός ποτηριού μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα, ακολουθούμενα από κρέμα τυριού και φρούτα της επιλογής σας. Επαναλάβετε τις στρώσεις και ολοκληρώστε με μια διακόσμηση από κομμάτια μελομακάρονου.

6. Μελομακαρονοπίτα

Ανακατέψτε τα με αυγά, γάλα και κανέλα, και ψήστε το μείγμα σε ένα ταψί. Αφού κρυώσει, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και απολαύστε τη μοναδική μελωδία γεύσης.

7. Καφές με αρωματικά μελομακάρονα

Ανακατέψτε τα με αλεσμένο καφέ και αφήστε τα να απορροφήσουν τη γεύση. Σερβίρετέ τα ως συνοδευτικό με έναν καφέ ή καπουτσίνο.

8. Πολυτελής σοκολατένια σούπα

Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μια σούπα από σοκολάτα και γάλα. Σερβίρετε τη ζεστή σούπα με ένα παγωτό βανίλια για μια απολαυστική αντίθεση θερμοκρασίας.

Μην αφήνετε τα μελομακάρονα να χαθούν στο ψυγείο. Ανακαλύψτε νέες συνταγές και απολαύστε τη γεύση των γιορτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cooking Stories No1: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει παραδοσιακά “Βραχόλια” – Video

Her News

Η τέλεια συνταγή για τα πιο λαχταριστά Cinnamon Rolls

HerNews ka

Εύκολες συνταγές για σαλάτα με φασόλια

Her News