HerNews.gr
DECORNEWS

5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε στο ντουλάπι της κουζίνας & πως να τα διορθώσετε

Το ντουλάπι παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας στην κουζίνα. Αλλά τις περισσότερες φορές, σε πολυσύχναστα νοικοκυριά, αυτός ο χώρος υπολείπεται των δυνατοτήτων του με ακατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση. Το χάος καταλαμβάνει αυτόν τον χώρο, τα αντικείμενα τοποθετούνται τυχαία και το το ντουλάπι γίνεται δύσκολο να διατηρηθεί.

Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, τότε μάλλον κάνετε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο ντουλάπι σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά που επισημαίνουν οι ειδικοί και ετοιμαστείτε να κάνετε έναν απολογισμό της κατάστασης!

1. Ακατάλληλο μέγεθος ραφιού

Ένα ντουλάπι από τούβλα με ανοιχτά ράφιαΓια να διασφαλίσετε ότι είναι καλά σχεδιασμένο ώστε να αποθηκεύει εύκολα όλα τα αντικείμενα, είναι σημαντικό να μετρήσετε το ράφι του ντουλαπιού. Βγάλτε τα πιο μικρά έως τα μεγαλύτερα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε εκελι και βεβαιωθείτε ότι τα ράφια έχουν αρκετό πλάτος και ύψος για να τα χωρέσουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάστε να προγραμματίζετε για το μέλλον, για παράδειγμα, θα αποθηκεύατε ποτέ μεγαλύτερες συσκευές ή κατσαρόλες και τηγάνια στο ντουλάπι σας; Εάν ναι, φροντίστε να μετρήσετε αυτά τα στοιχεία για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο χώρο. 

2. Ανεπαρκής φωτισμός

Ένα ντουλάπι σε κόκκινο χρώμαΤο να μην προσθέτετε φως κάτω από τα ράφια του ντουλαπιού, ή συγκεκριμένα στις γωνίες, μπορεί να καταστήσει αυτόν τον χώρο αναποτελεσματικό, καθώς δεν μπορείτε να δείτε αρκετά καλά για να βρείτε αυτά που ψάχνετε. Για να φωτίσετε σωστά, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει λωρίδες LED κάτω από τα ράφια και στην πόρτα. 

3. Δεν χρησιμοποιείτε τις πόρτες του ντουλαπιού

Μια κουζίνα με πτυσσόμενο ντουλάπι με αποθηκευτικό χώρο στην πόρταΈνα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν οργανώνουν το ντουλάπι τους είναι ότι δεν χρησιμοποιούν το εσωτερικό των θυρών του ντουλαπιού. Τοποθετώντας μια σειρά από στενά μεταλλικά ράφια, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρότερα αντικείμενα και να τα κάνετε εύκολα προσβάσιμα. Φροντίστε να τα κρεμάσετε με ασφάλεια για να μπορείτε να κλείσετε την πόρτα εύκολα. Ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλα τα αντικείμενα έχουν καλή απόσταση είναι επιλέγοντας μια διπλή πτυσσόμενη πόρτα. Αυτό σας δίνει πιο εύχρηστη πρόσβαση στα περιεχόμενα των ντουλαπιών χωρίς να μπλοκάρετε άλλα ντουλάπια.

4. Μη ρυθμιζόμενα ράφια

Ένα ντουλάπι μπάτλερΜερικούς μήνες μπορεί να έχετε μια σακούλα 20 κιλών με ρύζι στο ντουλάπι σας και άλλες φορές μόνο μικρά βάζα. Για διαφορετικές απαιτήσεις, είναι καλύτερο να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης ντουλαπιού που είναι ευέλικτος και μπορεί να μετακινηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η ρύθμιση των ραφιών μπορεί να είναι ένα τεράστιο όφελος στον μελλοντικό σχεδιασμό, καθώς αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το χώρο στο ντουλάπι σας όπως χρειάζεται.

5. Ήπιος σχεδιασμός

Μια πράσινη βόλτα στο ντουλάπιΚαι τέλος, ενώ το ντουλάπι μπορεί να είναι ένας χρηστικός χώρος, μην ξεχάσετε να του δώσετε μια σχεδιαστική πινελιά. Σκεφτείτε ενδιαφέροντα χρώματα, ίσως αποχρώσεις που συμπληρώνουν την κουζίνα. Το ντουλάπι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διασκεδάσετε λίγο περισσότερο και να εφαρμόσετε πιο τολμηρά χρώματα που μπορεί να μην λειτουργούν σε έναν ανοιχτό χώρο κουζίνας γεμάτο φως. 

Πρέπει οι καρέκλες τραπεζαρίας να έχουν μπράτσα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πολύχρωμα ποτήρια: Η νέα τάση στο καλοκαιρινό τραπέζι

Her News

3 οικονομικοί τρόποι για να μετατρέψετε τα φυτά σε διακοσμητικά

HerNews ka

Πως να προστατέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου από την κεντρική θέρμανση

HerNews ka