HerNews.gr
DECORNEWS

Πότε πρέπει να ξεστολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ώστε να έχετε καλή τύχη;

Παρόλο που οι διακοπές είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, μπορεί να νιώθετε φαγούρα για να αρχίσετε να αφαιρείτε τα διακοσμητικά ήδη, αλλά πριν ξεκινήσετε την αποσυναρμολόγηση του δέντρου, υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία που πρέπει να έχετε κατά νου. 

Ελπίζουμε ότι εξακολουθείτε να απολαμβάνετε το δέντρο σας σε όλο του το μεγαλείο, αλλά αν το έχετε στολίσει από τον Νοέμβριο, ίσως σκέφτεστε να το κατεβάσετε. Το θέμα είναι ότι ενώ η μεγάλη μέρα ήταν και παρήλθε, σύμφωνα με την παράδοση, οι πραγματικές γιορτές μόλις ξεκίνησαν. Οι 12 μέρες των Χριστουγέννων για τις οποίες έχετε ακούσει τόσες συζητήσεις ξεκινούν μόλις στις 25, οπότε, όσον αφορά το έθιμο, έχετε ακόμα πολλή γιορτινή διασκέδαση για να απολαύσετε. 

Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, το να αφαιρέσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας πριν ή μετά από αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία λέγεται ότι φέρνει κακή τύχη, επομένως, εάν θέλετε να ξεκινήσετε το 2024 με καλή τύχη, ίσως να θέλετε να κρατήσετε λίγο ακόμα. Να γιατί.

Άνετο μοντερνιστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πότε πρέπει να ξεστολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας;

Γενικά, ο εμπειρικός κανόνας είναι να αφαιρέσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις διακοσμήσεις σας κάποια στιγμή μετά τις 5 ή 6 Ιανουαρίου για να σεβαστείτε τις Δώδεκα Νύχτες των Χριστουγέννων.

Πολλές οικογένειες κάνουν εξαιρέσεις αυτές τις μέρες, ειδικά αν έχετε παιδιά που δεν είναι αρκετά έτοιμα να αποχαιρετήσουν τις γιορτές. Ενώ οι αρχαίες παραδόσεις μπορεί να ταιριάζουν σε μερικούς, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας για να τηρηθούν.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις αυτό που νιώθεις σωστό για την οικογένειά σου.Απλά φροντίστε να κατεβάσετε τελικά κάποια στιγμή αυτά τα δέντρα!

γιορτές

Ποια είναι η παράδοση της Δωδέκατης Νύχτας

 Η πρακτική αιώνων επικεντρώνεται γύρω στις 12 νύχτες των Χριστουγέννων και ορισμένοι Χριστιανοί χρησιμοποιούν αυτό το χρονικό πλαίσιο για να επηρεάσουν πολλές από τις γιορτές. Αν θέλετε κάποιες οδηγίες για το πότε να αφαιρέσετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας , το Δωδέκατο βράδυ είναι μια καλή ιδέα να το υιοθετήσετε. 

Η παράδοση της Δωδέκατης Νύχτας προέρχεται από τον χριστιανικό εορτασμό των Θεοφανείων, που σηματοδοτεί την επίσκεψη των Μάγων στο βρέφος Ιησού.
Για πολλούς Χριστιανούς, η Δωδέκατη Νύχτα τηρείται στις 5 ή 6 Ιανουαρίου, ανάλογα με τη συγκεκριμένη εκκλησία.
Υπάρχει μια δημοφιλής δεισιδαιμονία ότι το να αφήσεις τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σου μετά τη δωδέκατη νύχτα φέρνει κακή τύχη για το επόμενο έτος. Αυτή η πεποίθηση ριζώθηκε κατά τη βικτοριανή εποχή στην Αγγλία. Τότε, τα διακοσμητικά ήταν αρκετά ακριβά, οπότε το έθιμο υπαγόρευε να τα κατεβάζετε αμέσως μετά τις γιορτές για να αποφύγετε τη ζημιά πριν τα μαζέψετε για τον επόμενο χρόνο.

Νεότερα Άρθρα

Τα 8 χρώματα που θα προσφέρουν στο σαλόνι σας αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης

HerNews ka

Μικρές αλλαγές συνήθειας ώστε να διατηρείτε πάντα καθαρό τον πάγκο της κουζίνας σας

HerNews ka

Naomi Campbell: Η πολυτελής βίλα του ξακουστού μοντέλου

Her News b