HerNews.gr
Beauty

Hair hangover: Πώς να το αντιμετωπίσεις άμεσα;

Παρόλο που το πιθανότερο είναι να σκέφτεσαι το κεφάλι σου όταν ακούς τη λέξη “hangover” (που εκείνη τη στιγμή πάντα υποφέρουν), η επιδερμίδα και τα μαλλιά σου επίσης υποφέρουν.

Μέχρι τώρα έχουμε μοιραστεί πολύτιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσεις άμεσα το hangover στον οργανισμό και την επιδερμίδα σου. Σήμερα, όμως, έχουμε εστιάσει στα μαλλιά σου και το “hair hangover”. Μερικές φορές οφείλεται στο γενικότερο hangover του οργανισμού, και άλλες στην υπερβολική χρήση προϊόντων και εργαλείων hairstyling, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή φροντίδα τους, ιδιαίτερα κατά τις γιορτές.

Τα καλά νέα είναι ότι τα βήματα για την ανάκαμψη των μαλλιών είναι απλά και σχεδόν παρόμοια με αυτά που χρειάζεται το σώμα μετά από ένα hangover. Ας δούμε παρακάτω.

Hair hangover: Πώς να το αντιμετωπίσεις άμεσα;

Για extra καθαρισμό στο λούσιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα scrub/απολεπιστικό προϊόν που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνει τη βρωμιά, τα υπολείμματα από χημικές διεργασίες και εξισορροπεί το επίπεδο του σμήγματος. Ακόμη, μην διστάσεις να βάλεις στο παιχνίδι ενυδάτωσης, μετά το λούσιμο, ένα leave- in προϊόν όπως leave in conditioner ή ένα hair oil που θα προσφέρει θρέψη, επιπλέον ενυδάτωση, προστασία, ξεμπέρδεμα κλπ.

Η υγρασία και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του hangover, αλλά και στην επιδερμίδα και τα μαλλιά. Οι επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένης της αφυδάτωσης του οργανισμού. Γι’ αυτό, πίνοντας αρκετό νερό, ενισχύεις την ενυδάτωση του σώματός σου και την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Είναι σημαντικό επίσης να επιλέξεις τρόφιμα πλούσια σε κάλιο και σίδηρο, καθώς αυτά βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου.

Όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών, ένα καλό λούσιμο με σαμπουάν, conditioner και μάσκα είναι απαραίτητο.

Αφιέρωσε λίγο επιπλέον χρόνο για να φροντίσεις τα μαλλιά σου και επέλεξε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση, ενίσχυση και λάμψη. Ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner, ακολουθούμενα από μια μάσκα για περισσότερη λάμψη, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beauty: Αυτός είναι ο λόγος που το foundation μπορεί να δείχνει cakey τον χειμώνα

HerNews ka

Ρυτίδες vs λεπτές γραμμές: Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά τους!

HerNewskl

Γυναίκα άνω των 40: Η σωστή αντιμετώπιση σημαδιών γήρανσης

Her News