HerNews.gr
Health

Πως να φροντίσεις το δέρμα και το σώμα σου μετά τις υπερβολές των γιορτών;

Εάν οι εορτασμοί του τέλους του χρόνου είναι συνώνυμοι με γιορτές, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και καλά γεύματα, μπορεί επίσης να οδηγήσουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε υπερβολές. Η κατάχρηση της σοκολάτας ή της σαμπάνιας, και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν βλαβερές επιπτώσεις στο δέρμα (κοκκινίλες, ατέλειες , αφυδάτωση κ.λπ.). 

Για να τα αντιμετωπίσετε, θυμηθείτε απλώς αυτά τα λίγα συνετά πρωτόκολλα. Ειδικά δεδομένου ότι το δέρμα συχνά δέχεται “επίθεση” ήδη σε καθημερινή βάση, είτε από το κρύο είτε από τη ρύπανση της πόλης.

Στο δέρμα

Το πρώτο βήμα μετά από μια βραδινή έξοδο: καθαρίζετε πάντα καλά το δέρμα σας. Απαραίτητο, ειδικά επειδή αυτή η μικρή αλλά κρίσιμη χειρονομία συχνά ξεχνιέται στις γιορτές, όταν η κούραση αρχίζει και πηγαίνουμε κατευθείαν για ύπνο.

Όταν υποφέρετε από hangover, το δέρμα αφυδατώνεται επειδή το αλκοόλ απορροφά νερό από το σώμα. Αποτέλεσμα: διψάει. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να το ενυδατώσετε σε βάθος πίνοντας άφθονο νερό, αλλά και με την κατάλληλη φροντίδα.

Ορισμένα ενεργά συστατικά πρέπει επίσης να ευνοούνται, κυρίως το υαλουρονικό οξύ που ενισχύει αποτελεσματικά την ενυδάτωση του δέρματος. 

Εάν η επιδερμίδα φαίνεται κουρασμένη και θαμπή, πρέπει να ανανεωθεί. Για να αποκαταστήσουμε τον φραγμό του δέρματος, επιλέγουμε στη συνέχεια ενυδατικές θεραπείες που φωτίζουν το δέρμα.

Και αν οι μαύροι κύκλοι είναι ιδιαίτερα επίμονοι, τα patches κατά των μαύρων κύκλων , που αφήνονται για περίπου δέκα λεπτά, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για να απαλλαγείτε από αυτούς σε χρόνο ρεκόρ! Ιδανική θεραπεία SOS, για χρήση μόλις τα μάτια χρειάζονται άμεση τόνωση , υπάρχουν σήμερα αρκετές που έχουν αποδείξει την αξία τους.

Μετά από ένα δύσκολο βράδυ μετά από μια βραδινή έξοδο, το δέρμα πρέπει να αποκατασταθεί. Επομένως, συνιστάται να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο οποιοδήποτε μακιγιάζ κατά την περίοδο μετά το hangover. Ωστόσο, αν χρειαστεί, όπως συμβαίνει συχνά την περίοδο των γιορτών, προετοιμάστε το δέρμα σας από πριν γιατί το foundation τείνει να ξηραίνει το δέρμα.

Τελευταία χειρονομία που πρέπει να υιοθετήσετε, ιδιαίτερα μετά από σύντομες νύχτες: αυτομασάζ. Χρησιμοποιώντας ένα ρολό, που θα χρησιμοποιηθεί από κάτω προς τα πάνω, κάντε πολλά περάσματα πάνω από τις σχετικές περιοχές. Το όφελός του: αποσυμφορεί το δέρμα, μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους και έχει, ως μπόνους, χαλαρωτικές ιδιότητες.

Στον οργανισμό

Αν οι υπερβολές των εορτών του τέλους του χρόνου έχουν επιπτώσεις στην επιδερμίδα, αυτό συμβαίνει και στο σώμα. Για να βοηθήσετε στην εξάλειψη των τοξινών, να καθαρίσετε το συκώτι και να ανακάμψετε πιο γρήγορα, δεν υπάρχει τίποτα σαν τα καλά στοχευμένα συμπληρώματα διατροφής. Η σύσταση: επιλέξτε μορφές θεραπείας για να δείτε μακροπρόθεσμα τα θετικά αποτελέσματα στο σώμα και το δέρμα.

Μια άλλη λύση: βασιστείτε σε εγχύσεις που αποστραγγίζουν το συκώτι. Συνδυάζοντας ένα μείγμα συστατικών με αρετές «αποτοξίνωσης», όπως το τζίντζερ, η λουίζα, το χαμομήλι και η λεβάντα, αυτό το έγχυμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην εξάλειψη των τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα και, ως μπόνους, στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μελέτη: Ποιές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό

Her News

Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

Her News

Κρυολόγημα: Οι «μαγικές» τροφές που το θεραπεύουν

HerNews ka