HerNews.gr
Μόδα

Η γραβάτα είναι η πιο πρόσφατη Nerdy-Chic τάση που πρέπει να κυριαρχήσει!

Αν το 2023 ήταν η χρονιά της εξαιρετικά θηλυκής κοκέτας, το 2024 ήδη διαμορφώνεται για κάτι λίγο πιο “τρελό”. Τελειώσαμε τη χρονιά με όλα τα It Girls να αγκαλιάζουν τον εσωτερικό τους βιβλιοθηκάριο με σετ πουλόβερ, pencil φούστες και κομψά γυαλιά ανάγνωσης. 

Και η αισθητική «office siren» προβλέπεται να κυριαρχήσει φέτος τον χειμώνα. Ο πιο πρόσφατος τρόπος με τον οποίο τα κορίτσια της μόδας εμποτίζουν το στυλ τους με μια προκλητική πινελιά; Η κλασική γραβάτα.

Η νέα αντίληψη για τη γραβάτα δεν μοιάζει καθόλου με αυτή που φορούσε ο μπαμπάς σου στο γραφείο. Η έκδοση του 2024 είναι stylish και, τολμούμε να πούμε, σέξι. Παρακάτω παρουσιάζουμε την παλιά-αλλά-νέα τάση και δείχνουμε πώς μπορείτε να δώσετε στυλ στο αξεσουάρ It μόνοι σας.

Rachel Sennott wearing a white shirt and tie

Η τάση

Προφανώς, η γραβάτα δεν είναι κάτι καινούργιο – υπάρχει από τη Γαλλία του 17ου αιώνα, για να είμαστε συγκεκριμένοι – αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, το αξεσουάρ έχει υποβιβαστεί στους άνδρες και έχει γίνει σύμβολο δύναμης και επαγγελματισμού.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, η ισοπαλία έχει περάσει από πολλές αλλαγές, καθώς λιγότεροι άνθρωποι άρχισαν να φορούν το αξεσουάρ στη δουλειά, οι skinny γραβάτες έγιναν δημοφιλείς από τα ροκ συγκροτήματα στην εποχή του indie sleaze και οι γυναίκες ενσωμάτωσαν τη γραβάτα και στα επαγγελματικά σύνολά τους ή με έναν ανατρεπτικό διασκεδαστικό τρόπο (όπως η Avril Lavigne). 
Charli XCX σε μια υπερμεγέθη κουμπιά, γραβάτα και φούστα denim
Το 2024, ως επί το πλείστον, οι γραβάτες έχουν χάσει την αποπνικτική τους φήμη και είναι περισσότερο στολισμός παρά αναγκαιότητα. Τα κορίτσια της μόδας έχουν εγκαταλείψει το στυλ με τα κουμπιά προς όφελος μιας νέας αισθητικής, των ποπ πανκ αναφορών, των ρούχων προετοιμασίας της νέας εποχής και για τις εκλεπτυσμένες φούστες.
Ένα αφρικανικό-αμερικανικό μοντέλο που φορούσε έναν ουρανό από τον Marc Jacobs γραβάτα, κουμπί επάνω, και ήρθε φούστα
Οι σχεδιαστές αγκαλιάζουν επίσης την εμφάνιση. Ο Thom Browne δεν έκανε ποτέ μια επίδειξη πασαρέλας που δεν περιλαμβάνει γραβάτες για κάθε φύλο και η μάρκα ντύνει τακτικά αστέρια όπως η Janet Jackson, η Diane Keaton και η Emma Chamberlain με τα preppy κοστούμια της. 

Άλλοι σχεδιαστές από τον Louis Vuitton , τον Ralph Lauren και την Prada έχουν επίσης κάνει τη γραβάτα βασικό στοιχείο των συλλογών γυναικείων ενδυμάτων και η Heaven by Marc Jacobs κυκλοφόρησε μερικά κουμπιά με ουδέτερο φύλο με ενσωματωμένη γραβάτα.

Πώς να τη φορέσετε

Δεν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος για να εφαρμόσετε τη γραβάτα στην γκαρνταρόμπα σας. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε να λειτουργήσει για την προσωπική σας αισθητική και στυλ. Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει ένα μοτίβο στο πώς οι περισσότεροι fashionistas φορούν το αξεσουάρ.

Η Billie Eillish φοράει ένα κουμπί και γραβάτα

Πρώτα, φυσικά, θα χρειαστείτε μια γραβάτα. Όσο περισσότερο φαίνεται ότι θα το φορούσε ένας μπαμπάς της δεκαετίας του ’80 , τόσο το καλύτερο. Ογκώδεις, ριγέ, με σχέδια, πολύχρωμες και φωτεινές είναι τα θέματα όλων των trending δεσμών.

@soniabaee its about time cos ive been obsessed with ties all year 🤌🏻💛 #outfit #inspo #ootd #summer #summerinspo #outfitideas #aesthetic #vibes #tie #styleinspo #grwm ♬ original sound – `☽ヽ`・゚✧ ` ˊˎ-

Ή θα μπορούσατε να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Δοκιμάστε να φορέσετε τη γραβάτα σαν κασκόλ με γιλέκο και φανελάκι. Ή, απλά φορέστε τη γραβάτα πάνω από ένα μπλουζάκι με μπότες μοτοσικλέτας . Αντιμετωπίστε το σαν ένα κολιέ που ταιριάζει με τα πάντα και θα κάνει το αξεσουάρ να φαίνεται ακόμα πιο αυθεντικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

”Into the light”- Η ατμοσφαιρική καμπάνια της Zara για το καλοκαίρι

Her News

Cargo Pants: Πώς θα τα φορέσετε την άνοιξη;

HerNewskl

Πώς να φορέσετε μαργαριτάρια σύμφωνα με την Coco Chanel (και τον Karl Lagerfeld)

HerNews ka