HerNews.gr
Συνταγές

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε στήθος κοτόπουλο στο Air Fryer χωρίς να τo στεγνώσετε

Ας μιλήσουμε για μια από τις αγαπημένες άπαχες πρωτεΐνες: το στήθος κοτόπουλο. Όχι μόνο είναι γεμάτο με πρωτεΐνη για να τροφοδοτεί τους μύες σας και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος για να διατηρεί τον έλεγχο της μέσης σας, αλλά είναι επίσης ένας θησαυρός βασικών μετάλλων όπως η νιασίνη, το σελήνιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Όμως, παρόλο που αγαπάμε τα οφέλη του κοτόπουλου για την υγεία, το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου μπορεί μερικές φορές να μοιάζει σαν ένα παιχνίδι γαστρονομικής ρουλέτας. Είτε ψήνετε στη σχάρα, είτε στο φούρνο, είτε σοτάρετε, φαίνεται ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μετατραπεί σε μια ξηρή, άοσμη απογοήτευση. Μην φοβάστε, όμως, γιατί υπάρχει τρόπος να μαγειρέψετε το στήθος κοτόπουλου διατηρώντας παράλληλα όλη την υγρασία του—και είναι με το air fryer.

Σκεφτείτε το air fryer ως τον υπερήρωά σας που εξοικονομεί χρόνο και βελτιώνει τη γεύση. Είναι γρήγορο, προσιτό και το καλύτερο από όλα, μπορεί να βγάλει τέλεια τραγανό, ζουμερό στήθος κοτόπουλου χωρίς να το πνίξει στο λάδι. 

γιαούρτι κοτόπουλο λεμόνι

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μια δόση σπρέι ελαιόλαδου (προαιρετικά)

Μαρινάρετε το κοτόπουλο σας για 4 ώρες έως όλη τη νύχτα

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να βάλετε γεύση στο κοτόπουλο σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να το κάνετε αυτό τέσσερις ώρες πριν μαγειρέψετε ή ακόμα και να τα αφήσετε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα, αν είναι δυνατόν.

Μόλις έχετε τα συστατικά σας που αναφέρονται παραπάνω, πάρτε τα στήθη κοτόπουλου και ρίξτε τα σε ένα μπολ ή σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι με μια καλή δόση χυμού λεμονιού. Είναι σαν μια μαρινάδα εσπεριδοειδών που θα δώσει το κοτόπουλο σας μια λαχταριστή γεύση.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από το κοτόπουλο και ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού.φριτέζα στήθος κοτόπουλου

Προθερμάνετε το air fryer και ετοιμάστε το κοτόπουλο

Μόλις αφήσετε το κοτόπουλο σας να μαριναριστεί για το επιθυμητό χρονικό διάστημα, είστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσετε το ψήσιμο στον αέρα. Αλλά πρώτα, θα χρειαστεί να προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους περίπου 190 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια βγάλτε το κοτόπουλο σας από το δοχείο της μαρινάδας και τινάξτε το καλά για να φύγει το περιττό γιαούρτι. Για επιπλέον τραγανότητα στη διαδικασία σας, προσθέστε στο κοτόπουλο λίγο ελαιόλαδο. στήθος κοτόπουλου και λαχανικάΤώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα! Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου στο καλάθι του air fryer, φροντίζοντας να έχουν λίγο χώρο για να αναπνεύσουν.

Στη συνέχεια σύρτε το καλάθι στη φριτέζα και αφήστε τα να ψηθούν στους 190 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά. Γυρίστε τη μέση για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Και τελευταίο αλλά φυσικά εξίσου σημαντικό, το βήμα της απόλαυσης της τηγανισμένης στον αέρα δημιουργία σας: Βγάλτε το στήθος κοτόπουλου από το air fryer και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Πως να μαγειρέψεις κινόα με απόλυτη επιτυχία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η σούπα βελουτέ με σπανάκι είναι το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο

Her News

Απίθανη συνταγή για σορμπέ με ροδάκινο

Her News

Συνταγή για smoothie μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Her News