HerNews.gr
Health

Γιατί το «bathleisure» είναι η νέα εκδοχή της αυτοφροντίδας που χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή

Το «Bathleisure» έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 2018, αφού το The Cut επινόησε τον όρο για να περιγράψει διασημότητες, όπως η Rihanna και η Rita Ora που βγήκαν έξω με πλήρες μακιγιάζ, με πολλά κοσμήματα… και τα μαλλιά τους τυλιγμένα σε ένα μαντήλι με τον τρόπο που τυλίγουμε την πετσέτα.

Το 2024 βλέπει το bathleisure να μπαίνει στην εποχή της αυτοφροντίδας. Χάρη στην καλλιτέχνη μακιγιάζ και ιδρυτή του Vieve , Jamie Genevieve , η οποία μόλις κυκλοφόρησε τη νέα της σειρά σώματος Bathleisure, ο όρος αναβιώνει, αυτή τη φορά, ωστόσο, έχει γίνει σύνθημα για ένα ανυψωμένο τελετουργικό μπάνιου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη badgalriri (@badgalriri)

Υπάρχουν επίσης οφέλη για την υγεία από το σχεδιασμό ενός μπάνιου. Εκτός από την ανακούφιση των πονεμένων μυών, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον διαπίστωσε ότι τα τακτικά ζεστά μπάνια μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

 «Το ζεστό νερό μπορεί επίσης να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να φέρει φρέσκο ​​οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο σώμα. μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται μετά το μπάνιο έχουν περισσότερες πιθανότητες απορρόφησης», λέει η Kim Cochrane, επικεφαλής εκπαίδευσης στο Wildsmith Skin.

«Προσπαθήστε να κάνετε μπάνιο 1-2 ώρες πριν πάτε για ύπνο», συνεχίζει. «Το μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο θα αυξήσει φυσικά τη θερμοκρασία του σώματος, αναγκάζοντάς το να πέσει όταν βγαίνετε έξω και ενθαρρύνει την απελευθέρωση της φυσικής ορμόνης ύπνου μελατονίνη, που λειτουργεί παράλληλα με τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του σώματός μας και βοηθά στην πρόκληση ενός βαθύτερου και καλύτερης ποιότητας ύπνου».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mύθοι για την περίοδο

Her News

«Καμπανάκι» για ταυτόχρονη συνύπαρξη έως και 5 ιών στα παιδιά – Τί λένε οι ειδικοί

Her News

Αποξηραμένα Φρούτα: Ποια πρέπει να δοκιμάσεις και που θα σε ωφελήσουν;

Her News b