HerNews.gr
Συνταγές

Tα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

μπισκότα

Τα σημερινά μπισκότα σοκολάτας είναι πραγματικά απολαυστικά. Με την τραγανή εξωτερική τους υφή και το μαλακό εσωτερικό είναι αδύνατον να τους αντισταθείς.

μπισκότα
https://passamilaricetta.it

Tα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Η παρασκευή τους είναι απλή, με το κλειδί να είναι η προσοχή κατά τη στιγμή που συνδυάζετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα. Με λεπτές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, εμποδίζετε το μείγμα να διαλυθεί, επιτρέποντας του να διατηρήσει όλο τον αέρα που το καθιστά τόσο αφράτο και νόστιμο.

Υλικά

170 γρ. μαύρης σοκολάτας

2 ασπράδα αυγού

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. πεκάν

Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τα πεκάν μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλλά η χειροκίνητη κοπή θα δώσει κομμάτια διαφορετικών μεγεθών που θα προσθέσουν συνοχή στα μπισκότα.

μπισκότα
https://passamilaricetta.it

Στη συνέχεια, χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, προσθέτοντας κρυσταλλική ζάχαρη όταν έχουν ήδη φουσκώσει και αφρίσει. Τα ασπράδια πρέπει να είναι γυαλιστερά σαν μαρέγκα.

Έπειτα, ενώνουμε τη μαρέγκα με τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά στα ασπράδια με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσπαθούμε να μην αποσυναρμολογήσουμε το μείγμα.

Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να πάρουμε λίγη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Δεν είναι απαραίτητο να ισιώσουμε τα μπισκότα με το πίσω μέρος του κουταλιού. Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα, καθώς τείνουν να διογκώνονται κατά το ψήσιμο.

Τέλος, βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 10-11 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να έχουν ραγισμένη εξωτερική επιφάνεια και μαλακό εσωτερικό. Προσέχουμε να μην τα αγγίξουμε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, γιατί είναι εύθραυστα.

Αλμυρά μπισκοτάκια κολοκύθας: Η αγαπημένη μας συνταγή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζυμαρικά στο τηγάνι με κοτόπουλο, σπανάκι & παρμεζάνα

HerNews ka

Συνταγές: Εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Her News

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει Φιλέτο λαβράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και σταφίδες

HerNews ka