HerNews.gr
Beauty

Skin Purging: Ο λόγος που αντιδράει το δέρμα μας σε νέα προϊόντα!

skincare

Σε όλες μας έχει τύχει να δημιουργήθει αντίδραση στο δέρμα μας  μετά τη χρήση ενός νέου προϊόντος περιποίηση. Πρόκειται για αυτό που ονομάζουμε “Skin Purging”.

Ρεσβερατρόλη: Το skincare συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Αυτή η κατάσταση είναι συχνή μετά τη χρήση απολεπιστικών ή ρετινοειδών και συχνά επηρεάζει το δέρμα που έχει τάση για ακμή, δημιουργώντας ανεπιθύμητες εκδηλώσεις σπυριών και μαύρων στιγμάτων.

Θα έλεγε κάθε skin guru πως πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του δέρματος, καθώς τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα αυτά επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο.

Εάν χρησιμοποιείς προϊόντα με σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό, γαλακτικό, αμυγδαλικό οξύ ή ρετινόλη, μην ανησυχείς. Αυτές οι ατέλειες θα εξαφανιστούν σε περίπου 4-6 εβδομάδες, ενώ το δέρμα σου θα ανακάμψει και θα αποκτήσει ξανά τη φυσική του λάμψη.

Skin Purging: Ο λόγος που αντιδράει το δέρμα μας σε νέα προϊόντα!

Είναι σημαντικό να δώσεις αρκετό χρόνο στην επιδερμίδα σου για να προσαρμοστεί στο νέο προϊόν και να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση.

Οι ειδικοί συνήθως συμβουλεύουν να μην αλλάζεις αμέσως προϊόν, ειδικά αν πρόκειται για ένα που επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.

Skincare: Πώς θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας μετά τις διακοπές σας;

Η διαδικασία του Skin Purging είναι αποτέλεσμα της επιτάχυνσης του κυτταρικού κύκλου από τα ενεργά συστατικά όπως τα απολεπιστικά οξέα και τα ρετινοειδή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φρύδια: H κορνίζα του προσώπου μας – Πως να τα φτιάξετε

Her News b

Δείτε γιατί έχετε ξηρό δέρμα γύρω από το στόμα σας & τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό

HerNews ka

Manicure: Tips για κοντά νύχια

Her News