HerNews.gr
Beauty

Τόνερ: Πόσο αναγκαίο είναι τελικά στη ρουτίνα περιποίησης σας;

τόνερ

Όσο καθαρό και αν πιστεύετε ότι είναι το πρόσωπό σας μετά από τον καθαρισμό, ένα τόνερ μπορεί να καθαρίσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την επιδερμίδα σας.Μπορεί να αφαιρέσει τα λάδια, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους που ενδεχομένως να έχουν παραμείνει στο δέρμα σας.

Το τόνερ μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του δέρματός σας ώστε να απορροφήσει καλύτερα τα επόμενα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε, όπως τις ενυδατικές κρέμες και τα λάδια. Ορισμένα τόνερ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ισορροπία του PH του δέρματος. Ένα ισορροπημένο PH είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

 τόνερ

Το δέρμα χρειάζεται σταθερά ενυδάτωση για να διατηρείται υγιές, ελαστικό και λαμπερό. Ορισμένα τόνερ προσφέρουν ακριβώς αυτήν την πρόσθετη ενυδάτωση με την περίεργη ικανότητα να διεισδύουν στις επιδερμιδικές στοιβάδες και να “κλειδώνουν” την υγρασία εντός τους. Κάποια τόνερ περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και άλλα φυτικά εκχυλίσματα που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα.

Τόνερ: Πόσο αναγκαίο είναι τελικά στη ρουτίνα περιποίησης σας;

Συχνά, το δέρμα μπορεί να ερεθίζεται λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, χημικών ή ακόμη και φυσικών προϊόντων περιποίησης. Τα τόνερ που περιέχουν συστατικά όπως το χαμομήλι, αλόη βέρα ή καλέντουλα, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν και επουλώνουν το ερεθισμένο δέρμα, προσφέροντας του μια άνετη αίσθηση.

Οι διογκωμένοι πόροι μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται λιγότερο λείο και ομοιόμορφο. Κάποια τόνερ περιέχουν αστριγγεντικά συστατικά που βοηθούν στη σύσφιξη των πόρων, καθώς και στην απομάκρυνση του περιττού σμήγματος που μπορεί να φράζει τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα με λιγότερο ορατούς πόρους και μια πιο ομαλή και λαμπερή εμφάνιση.

Ενώ είναι αλήθεια ότι ορισμένα τόνερ προσφέρουν επιπρόσθετες οφέλη στην επιδερμίδα, δεν είναι αναγκαίο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα αν τα συστατικά του τόνερ υπάρχουν ήδη σε άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

τόνερ

Κατ’ επέκταση, το πόσο σημαντικό είναι το τόνερ εξαρτάται από τους συγκεκριμένους στόχους περιποίησης του δέρματός σας. Για παράδειγμα:

Ευαίσθητο Δέρμα: Για ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα, ένα καταπραϋντικό τόνερ με χαμομήλι ή αλόη βέρα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την ανακούφιση του δέρματος.

Λιπαρό Δέρμα: Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορεί να επωφεληθούν από τόνερ που καταπολεμά το λίπος και συσφίγγει τους πόρους.

Κανονικό Δέρμα: Αν έχετε κανονικό δέρμα, ενδεχομένως να διαπιστώσετε ότι το τόνερ δεν προσφέρει ιδιαίτερα επιπλέον οφέλη, και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι προαιρετικό βήμα στη ρουτίνα σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Julia Fox: Ποζάρει με εσώρουχα για μια καμπάνια εμπνευσμένη από το BDSM

HerNews ka

Ήβη Αδάμου: Υιοθέτησε το double French manicure

HerNewskl

Μανικιούρ: Χρώματα που θα αναδείξουν το μαύρισμά σου

Her News