HerNews.gr
Ελλάδα

Η Ελλάδα οδεύει προς ένα νέο τουριστικό έτος που θα σπάσει ρεκόρ το 2024

Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό το 2024, λένε αξιωματούχοι του κλάδου, επισημαίνοντας τις έγκαιρες κρατήσεις.

Η τρέχουσα τροχιά των κρατήσεων αεροπορικών εταιρειών, που περιλαμβάνει τόσο τα πωλημένα εισιτήρια όσο και τις θέσεις που διατίθενται από τις αεροπορικές εταιρείες για την επερχόμενη σεζόν, υποδηλώνει μια πιθανή τουριστική αύξηση έως και 10 τοις εκατό το 2024 σε σύγκριση με τα αξιοσημείωτα υψηλά που επιτεύχθηκαν το 2023.

«Η Ελλάδα οδεύει προς τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών το 2024», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AMNA) ο επικεφαλής Επικοινωνίας του τουριστικού ομίλου TUI, Aage Dünhaupt.

Επισήμανε ότι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για τους πελάτες της εταιρείας, η οποία φέτος ξεκινά τη θερινή περίοδο στην Ελλάδα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ερωτηθείς για τα σχέδια διακοπών των Γερμανών εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης και οικονομικής ύφεσης στη χώρα τους, ο Dünhaupt απάντησε ότι δεν υπήρχε καμία απροθυμία. «Αντίθετα», εξήγησε, «οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024 είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019 (προ πανδημίας)» και προέβλεψε «ένα καλό καλοκαίρι το 2024 στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα».

Τα νησιά, ειδικότερα, έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. «Η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως είναι τα μεγαλύτερα αγαπημένα των πελατών μας και καταλαμβάνουν τις θέσεις 3, 4 και 5 στην κλίμακα των προτιμήσεων των Γερμανών παραθεριστών», είπε ο εκπρόσωπος της TUI.

Η TUI ξεκινά τη θερινή σεζόν στην Ελλάδα νωρίτερα από ποτέ, με τις πρώτες πτήσεις να φτάνουν σε Ρόδο και Κρήτη με την έναρξη των (καθολικών) διακοπών του Πάσχα, στις 26 Μαρτίου.

«Η αεροπορική μας εταιρεία θα προσφέρει σχεδόν 600 πτήσεις την εβδομάδα σε 26 ηλιόλουστους προορισμούς και θα έχει τη μεγαλύτερη προσφορά της από το Ανόβερο και το Ντίσελντορφ, με 750.000 θέσεις και 150 πτήσεις την εβδομάδα σε καθένα από τα δύο αεροδρόμια», εξήγησε η Dünhaupt.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Κένταυρος»: Ποιά είναι τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης που έχει σημάνει συναγερμό

Her News b

Θάνατος 13χρονου: Διερευνάται το Blackout Challenge

Her News

Χειμερινές διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού – Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής παρόχων

Her News