HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε σε «Kontra News» & «Talk Radio 98,9» για την πειρατεία στο St. Nikolas

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra News με τον Κώστα Μαραβελίδη για το περιστατικό πειρατείας στο πλοίο St. Nikolas.

«Είναι άκρως απαράδεκτο εν έτη 2024 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», όπως αναφέρει ο Γιώργος Βάλλης. «Θα έπρεπε τα βαπόρια που περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο, να περνάνε μόνο με συνοδεία του πολεμικού ναυτικού ή με ένστολους-ένοπλους φύλακες πάνω στο πλοίο.Είναι αδιανόητο το ότι ένα παιδί στο δοκιμαστικό του ταξίδι να βρίσκεται όμηρος πειρατών και πίσω μία μάνα να τον περιμένει.
Δημιουργείτε ένα τεράστιο σοκ για την παγκόσμια ναυτιλία, όπου όλα τα καράβια θα πρέπει να εφαρμόσουν τις λύσεις που προαναφέρθηκαν, είτε να κάνουν το γύρο της Νότιας Αφρικής, όπου θα προκύψουν μεγάλα κόστη στα έξοδα, περίπου στο 173% θα αυξηθούν τα ναύλα. Η αύξηση στα ναύλα σημαίνει κατά συνέπεια πως θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων», δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις του Γιώργου Βάλλη

Ακόμη, ο Γιώργος Βάλλης, ήταν καλεσμένος και στον ραδιοφωνικό σταθμό TALK Radio 98,9, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιατζόγλου. Κατά τη συνέντευξη, συζητήθηκε και πάλι το σοβαρό περιστατικό πειρατείας στο πλοίο St. Nikolas.

Ο κ. Βάλλης τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη θαλάσσια μεταφορά, όπως η συνοδεία από το πολεμικό ναυτικό ή η παρουσία ένοπλων φυλάκων στα πλοία. Επισήμανε επίσης τις συνέπειες στο κόστος μεταφοράς και στις τιμές των προϊόντων, καθώς τα ναύλα θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά.

Γιώργος Βάλλης: «Κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου & δείχνει πεταμένες ναυτικές φωτοβολίδες σε περιοχή γεμάτη σκουπίδια – «Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση ύψους 14.800 ευρώ σε 284 επιχειρήσεις νέων

Her News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε ένοχη από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας

HerNews ka

Ο Δήμος Πειραιά παρέχει φιλοξενία σε 25 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Her News