HerNews.gr
Διεθνή

Πατάτες: Ο λόγος που σύντομα δεν θα θεωρούνται λαχανικό

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, όταν οι Αμερικανοί τρώνε λαχανικά, τρώνε κυρίως πατάτες και ντομάτες. Το 2019, ο μέσος Αμερικανός κατανάλωσε σχεδόν 50 κιλά πατάτες κατά τη διάρκεια του έτους και έφαγε περίπου 31 κιλά ντομάτες – και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τηγανιτές πατάτες και η σάλτσα πίτσας συνέβαλαν σημαντικά στα ετήσια σύνολα.

Αλλά στο μέλλον, όταν το USDA αρχίσει να αθροίζει το ετήσιο σύνολο των λαχανικών, οι ντομάτες μπορεί να πάρουν την πρώτη θέση σε τεχνικό επίπεδο. Επειδή υπάρχει πιθανότητα ο οργανισμός να επαναταξινομήσει τις πατάτες, μεταφέροντάς τες από αμυλούχα λαχανικά στην ίδια κατηγορία με τα δημητριακά, το ρύζι και άλλους υδατάνθρακες. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal , η Συμβουλευτική Επιτροπή Διατροφικών Κατευθυντήριων Γραμμών των ΗΠΑ, συντάσσει τις διατροφικές τους οδηγίες για το 2025 και οι πατάτες ενδέχεται να ανακατασκευαστούν. Οι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές τοποθετούν τα τρόφιμα σε πέντε γνωστές κατηγορίες – γαλακτοκομικά, φρούτα, δημητριακά, πρωτεΐνες και λαχανικά – αλλά η αυξανόμενη επικράτηση διαφορετικών διατροφών και «διατροφικών προτύπων» σημαίνει ότι αυτές οι κατηγορίες μπορεί να αλλάξουν.

Η επιτροπή θέλει να βεβαιωθεί ότι όλοι λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, είτε τρώνε περισσότερες πατάτες, ψωμί ή φασόλια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εμπορικές ομάδες και στις δύο πλευρές της δυνητικής νέας ταξινόμησης — το National Potato Council και το The Grain Chain — και οι δύο αντιτίθενται στον ορισμό της πατάτας ως κάθε άλλο παρά λαχανικό. Ο Kam Quarles, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Πατάτας, κατέθεσε κατά τη διάρκεια ακρόασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διατροφικών Κατευθυντήριων Γραμμών και ουσιαστικά τους ζήτησε να αφήσουν τις πατάτες εκεί που είναι. 

«Οι πατάτες είναι το πιο ευρέως παραγόμενο λαχανικό στις ΗΠΑ. Τα αμυλώδη λαχανικά και τα δημητριακά είναι δύο πολύ διαφορετικές ομάδες τροφίμων που παίζουν σαφώς διαφορετικούς ρόλους στη συμβολή των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή. Σε αντίθεση με τα δημητριακά, οι λευκές πατάτες συμβάλλουν ισχυρά σε κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και φυτικές ίνες. Έρευνες δείχνουν ότι οι δίαιτες με υψηλή κατανάλωση λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των πατατών, προωθούν υγιή αποτελέσματα συνολικά», δήλωσε.

«Η πρόταση να επαναταξινομηθούν οι πατάτες ως μη λαχανικά δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική μέτρηση», συνέχισε. «Αυτή η μη υποστηριζόμενη ιδέα, εάν εφαρμοστεί, θα μπερδέψει τους καταναλωτές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κενά θρεπτικών συστατικών και επίσης μειωμένη κατανάλωση λαχανικών. Ζητάμε από την Επιτροπή να αποφύγει αυτό το χαοτικό αποτέλεσμα και να συνεχίσει να αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι πατάτες είναι λαχανικό». 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Blake Lively είναι έγκυος για τέταρτη φορά!

HerNewskl

Μπομπ Ρος: Ο πρώτος του “τηλεοπτικός” πίνακας πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια

HerNews ka

Priscilla Presley: Περιγράφει τις τελευταίες στιγμές με την κόρη της Lisa Marie – «Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

HerNews ka