HerNews.gr
Αφιερώματα

Πασγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Η υπενθύμιση για να αγκαλιάσετε όσους αγαπάτε

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς γιορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου κάθε χρόνο και είναι μια ημέρα έκφρασης αγάπης και στοργής προς αυτούς που αγαπάτε. Οι αγκαλιές είναι μια μορφή σωματικής στοργής που μεταφέρει άνεση, υποστήριξη και σιγουριά.

Από τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης ενός ατόμου μέχρι να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο κατάθλιψη και μοναξιά, μια αγκαλιά λειτουργεί ως φάρμακο για πολλούς. Εξάλλου, η αγκαλιά είναι μια χειρονομία που διδάσκει φιλία και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς 2024: Ιστορία

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς ξεκίνησε και δημιουργήθηκε από τον Kevin Zaborney το 1986. Σύμφωνα με τις αναφορές, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο Clio του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Επέλεξε την 21η Ιανουαρίου για να γιορτάσει την Εθνική Ημέρα Αγκαλιών, γιατί έπεσε μεταξύ των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
Οι άνθρωποι γιορτάζουν δίνοντας αγκαλιές στα αγαπημένα τους πρόσωπα και άλλες εκφράσεις στοργής την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Η πράξη της αγκαλιάς αγαπημένων προσώπων και φίλων μειώνει το άγχος, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα στρες ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό. Μια αγκαλιά δεν χρειάζεται λόγια για να περιγράψει το συναίσθημα που νιώθεις αυτή τη στιγμή.
Η αγκαλιά όχι μόνο φέρνει θετικότητα, αλλά ενισχύει και τα σωματικά και συναισθηματικά εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων, με αποτέλεσμα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και το δέσιμο.

Τέσσερα διασκεδαστικά γεγονότα για την αγκαλιά

  1. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώνουν το δεξί τους χέρι όταν ετοιμάζονται για μια αγκαλιά. 
  2. Μια αγκαλιά που χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα διεγείρει το μεγαλύτερο μέρος του νευρικού σας συστήματος και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα αισθήματα μοναξιάς, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και εμποδίζει τον φόβο να κυριαρχήσει. 
  3. Οι αγκαλιές έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα αλλά βοηθούν και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Όταν κάποιο άλλο άτομο αγγίζει το δέρμα τους, ενεργοποιούνται οι υποδοχείς πίεσης που ονομάζονται Pacinian σωματίδια. Αυτά στέλνουν σήματα σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται πνευμονογαστρικό νεύρο που είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αρτηριακής σας πίεσης. 
  4. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά που αγκαλιάζονται συχνά έχουν λιγότερο άγχος ως ενήλικες, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Emory. Αυτή η μελέτη βρήκε μια σχέση μεταξύ της σωματικής επαφής και της μείωσης του στρες. 

Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φιλήμονας: Η φιλία με τον Μπίλι Μπο, τα «φέσια» της Αλίκης Βουγιουκλάκη & η τελευταία του επιθυμία

HerNews ka

Μάιος: 5 τραγούδια για τον μήνα

Her News b

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

HerNews ka