HerNews.gr
Ελλάδα

Echo: Ο σκύλος που κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του Μπάμπη – Όλο το ρεπορτάζ του HerNews

Το απόγευμα της Δευτέρας 22/1 εντοπίστηκε η σορός του 30χρονου Μπάμπη Κούτσικου ο οποίος αγνοούνταν επί 18 ολόκληρες ημέρες χωρίς να δώσει κανένα σημάδι ζωής, με τους οικείους του να αισθάνονται από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι είχε συμβεί κάτι κακό.

Η σορός του Μπάμπη Κούτσικου εντοπίστηκε σε ένα σημείο από όπου οι έρευνες είχαν περάσει δεκάδες φορές, στον Κάμπο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στο Μεσολόγγι, από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, τον Echo και τον εκπαιδευτή και επικεφαλής της της ομάδας Anubis Cold Case K9 Ευάγγελο Αλεξανδρή.

Μεσολόγγι: Ο Μπάμπης παρασύρθηκε σε δήθεν κυνήγι θησαυρού; - Οι αναζητήσεις... | Ελλάδα Ειδήσεις

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:«Η ευρεία γκάμα δράσεων που αναλαμβάνουμε περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναζήτηση και εντοπισμό απανθρακωμένων ατόμων, την αντιμετώπιση καταρρεύσεων κτιρίων λόγω σεισμού, την προσέγγιση σε πλημμυρικά φαινόμενα, τον εντοπισμό εξαφανισμένων ατόμων στο ύπαιθρο καθώς και την αναζήτηση ανθρώπων μετά από αεροπορικά ή σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Η δράση μας βασίζεται σε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά εργασίας τα οποία καλύπτουν τρεις βασικές κατηγορίες: σκυλιά ανίχνευσης για ζωντανά άτομα, σκυλιά ανίχνευσης για νεκρά άτομα και σκυλιά ανίχνευσης αίματος. Με βάση τη φύση της αποστολής, επιλέγονται οι κατάλληλοι σκύλοι, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με ένα εντυπωσιακό σύνολο 220 αποστολών μέχρι σήμερα και ποσοστό επιτυχίας 85%, η Anubis Coldcase K9 Team καταδεικνύει αποτελεσματικότητα και δέσμευσή στο ρόλο του εντοπισμού και της διάσωσης ανθρώπων σε κρίσιμες συνθήκες. Ενεργώντας σε αρμονία με διεθνή πρότυπα, η ομάδα μας παρέχει ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Μεσολόγγι: Πισώπλατα πυροβόλησαν τον Μπάμπη και τον πέταξαν στον βάλτο | ekriti.gr

Η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Anubis Cold Case K9, κα Διακομανώλη Αγγελική, μιλά στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου για τον Echo αλλά και για το πως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του 30χρονου από το Μεσολόγγι.

«Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και ασχολούμαστε με τις έρευνες και τον εντοπισμό ζωντανών ανθρώπων με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και αντίστοιχά με νεκρούς ανθρώπους και υπολείμματα γενετικού υλικού και ανθρώπινα υπολείμματα».

Αναφορικά με το αν η ομάδα έχει εξιχνιάσει άλλη υπόθεση η κα. Διακομανώλη μας λέει: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε άλλες 3 υποθέσεις, για τις οποίες δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για ευνόητους λόγους».

Για τον τρόπο εκπαίδευσης των σκυλιών: «Η ηλικία της εκπαίδευσης ξεκινά από όταν ο σκύλος είναι 40 ημερών και η αποκλειστική εκπαίδευση γίνεται από τον ίδιο τον χειριστή τον κύριο Ευάγγελο Αλεξανδρή, ο οποίος εντόπισε τη σορό του αδικοχαμένου Μπάμπη μαζί με τον Echo».

Μπάμπης Κούτσικος: Ο τραγικός επίλογος, σε βάλτο η σορός του -Πυροβολήθηκε πισώπλατα, προφυλακίστηκε ο κρεοπώλης - iefimerida.gr

Η Anubis Cold Case K9 έχει στο σύνολο περίπου 20 Μαλινουά, τα περισσότερα είναι ήδη εκπαιδευμένα και τα υπόλοιπα είναι υπό ένταξη στην ομάδα και στη διαδικασία εκπαίδευσης.

«Ο Echo δεν μύρισε τα ρούχα του Μπάμπη Κούτσικου»

«Δεν έχει μυρίσει τα ρούχα κανένας σκύλος μας. Δεν είναι ιχνηλάτες τα σκυλιά μας, δεν μυρίζουν ρούχα και μετά εντοπίζουν το σώμα. Είναι σκυλιά τα οποία εντοπίζουν απευθείας τη νεκρή σορό», τονίζει η Αγγελική Διακομανώλη.

Για τη βράβευση που θα γίνει στον Echo και στον εκπαιδευτή: «Έτσι έχουμε διαβάσει και εμείς αλλά δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη και ευχόμαστε όλο αυτό να γίνει παράδειγμα, ότι αυτά τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα εμείς θεωρούμε και είναι μέλη μας, είναι οικογένειά μας», δηλώνει κλείνοντας.

Αυτός είναι ο Νο1 κανόνας για την εκπαίδευση των σκύλων

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σητεία μετά τις πλημμύρες

Her News

Γιώργος Βάλλης: Επίσκεψη στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γεώργιο Αλεξανδράκη

HerNews ka

Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υπέροχη εμφάνιση στην Επίδαυρο

Her News