HerNews.gr
Ελλάδα

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σητεία μετά τις πλημμύρες

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας στην Κρήτη. Οι ισχυρές καταιγίδες και η πλημμύρα που «χτύπησαν» την περιοχή το περασμένο Σάββατο, άφησαν πίσω ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Δήμος προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πολλαπλών καταστροφών που συνέβησαν σε υποδομές, επιχειρήσεις, οικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, «το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει»

Κρήτη: Άμεσες επιχορηγήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα ο Δήμος θα εισπράξει χωρίς τεχνικό δελτίο ως βοήθεια 400.000 ευρώ. Το υπουργείο Ναυτιλίας θα επιχορηγήσει την περιοχή με 500.000 Ευρώ. Η χρηματοδότηση έρχεται προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος του κεντρικού αντλιοστασίου λυμάτων της πόλης που έχει καταστραφεί.

Στοίχημα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αποτελεί η γρήγορη καταγραφή των ζημιών, με σκοπό να αποζημιωθούν, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Ο δήμος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι θα μπορούν να καταγραφούν οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις μέσω ειδικής αίτησης που θα πρέπει να συμπληρώσουν.

Δύο νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Κρήτη

Η Κρήτη μετρά πληγές, αλλά και ανθρώπινες απώλειες, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Οι καταρρακτώδεις βροχές άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής και δύο νεκρούς στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου.

Το πρωί της Κυριακής, εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το περασμένο Σάββατο. Τη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 50χρονο που εντοπίστηκε το Σάββατο νεκρός, αναζητούσαν δύτες και στελέχη του Λιμενικού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Η κοπή πίτας της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ & η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά στις Ευρωεκλογές 2024

HerNews ka

Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά – Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Her News b

Μήνυμα 112 στη Ζάκυνθο: Προσοχή σε πλημμύρες και κατολισθήσεις!

Her News b