HerNews.gr
Pets

Αυτός είναι ο Νο1 κανόνας για την εκπαίδευση των σκύλων

Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι πιστοποιημένοι στην εκπαίδευση σκύλων, αλλά αν θέλετε σκυλάκι στο σπίτι σας πρέπει πρώτα να είστε καλά ενημερωμένοι.

Το να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου είναι κάτι περισσότερο από το να το αγκαλιάζετε το βράδυ ή να δημοσιεύετε χαριτωμένες φωτογραφίες στο Instagram. Έχει να κάνει με το να διδάξετε τον σκύλο σας πώς να συμπεριφέρεται, ώστε να μπορεί να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Ρωτήσαμε λοιπόν πιστοποιημένους εκπαιδευτές σκύλων ποιος είναι ο νούμερο ένα κανόνας τους για την εκπαίδευση σκύλων.

Οι απαντήσεις τους είναι απλές, εύκολες στην πράξη κι είναι μια εξαιρετική αρχή για τους ιδιοκτήτες σκύλων. Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να δουλεύετε μαζί με τον σκύλο σας κι όχι εναντίον του.

Ο Νο1 κανόνας για την εκπαίδευση σκύλων

Ενώ κάθε επαγγελματίας εκπαιδευτής έχει έναν διαφορετικό νούμερο ένα κανόνα που λέει στους πελάτες να ακολουθήσουν, όλοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα με βάση το απλό γεγονός ότι ο σκύλος σας είναι σκύλος. Αν θέλετε να σας σέβεται και να ακολουθήσει την εκπαίδευση πρέπει να τον σέβεστε εσείς πρώτα. Μιλάμε για σκυλιά, όχι για ανθρώπους.

Ως ιδιοκτήτης σκύλου, δεν είστε φύλακες που διοικεί έναν κρατούμενο. Είστε προπονητές και ο σκύλος σας είναι παίκτης της ίδιας ομάδας.

Οπότε για να φτάσουμε στην ουσία του νούμερο ένα κανόνα στην εκπαίδευση σκύλων, αυτή αφορά την επιβράβευση της συμπεριφοράς τους.

Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης σημαίνει ανταποδοτική συμπεριφορά που θέλετε να συνεχίσει ο σκύλος σας. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή πολλών “εκπαιδευτικών” λιχουδιών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων αμέσως αφού ο σκύλος σας εκτελέσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δωροδοκείτε τον σκύλο σας για να κάνει κάτι με μια λιχουδιά. Πρώτα συμπεριφορά, μετά επιβράβευση.

Μια μελέτη του 2019 στην Πορτογαλία διαπίστωσε ότι αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης λειτούργησε καλύτερα από τις μεθόδους εκπαίδευσης με αρνητική ενίσχυση, που περιλαμβάνουν τιμωρία ή άρνηση ανταμοιβών εάν ένας σκύλος επιδείξει κακή συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευση με βάση την αποστροφή προκάλεσε περισσότερο άγχος και φόβο στους σκύλους. Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι γονείς σκύλων είναι να επιβραβεύουν την καλή συμπεριφορά.

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για να κάνετε τον χώρο σας φιλικό & ταυτόχρονα κομψό για τα κατοικίδια

HerNews ka

Πορτοκαλί γάτες: 6+1 facts που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε για εκείνες

HerNews ka

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι millennials αγαπούν τα κατοικίδιά τους πιο πολύ από τους συγγενείς τους

Her News