HerNews.gr
DECORNEWS

4 τρόποι για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου

Η κρεβατοκάμαρά σας έχει απίστευτο αντίκτυπο στο πόσο καλά κοιμάστε. Καθώς όλοι έχουμε μεγαλύτερη συνείδηση ​​της ευημερίας μας και του πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι καιρός να σκεφτούμε τον αντίκτυπο του περιβάλλοντός μας. 

Όταν δημιουργείτε ένα μοντέρνο σχέδιο, η βελτιστοποίηση της κρεβατοκάμαράς σας για τον καλύτερο δυνατό ύπνο πιθανότατα δεν είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας. Ωστόσο, οι ειδικοί στον ύπνο έχουν αποκαλύψει ότι υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να μεταμορφώσετε την εμπειρία ύπνου σας και οι ιδέες τους μπορεί να σας εκπλήξουν. 

Με λίγες μόνο συνειδητές αποφάσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον που βοηθά τον καλό ύπνο. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε και θα χαρείτε να ακούσετε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα αφαιρέσουν το όμορφο στυλ της κρεβατοκάμαράς σας.

1. Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά

Ένα υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία πάνω από το κεφαλάρι

Τα φυσικά υλικά είναι μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο, σε οποιαδήποτε μορφή, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Τα υλικά του κρεβατιού σας δεν είναι απλώς μια σχεδιαστική επιλογή, αλλά επηρεάζουν επίσης τον ύπνο σας. Το να κάνετε μικρές προσαρμογές στο υλικό του κρεβατιού σας, όπως η μετάβαση από πουπουλένιες ή συνθετικές επιλογές σε μάλλινα κλινοσκεπάσματα, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου σας.

Όταν επιλέγετε τα υλικά για τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα παπλώματα σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το μαλλί έχει μοναδικές ιδιότητες που συμβάλλουν σε μια πιο άνετη και ξεκούραστη νύχτα. Σε αντίθεση με τα συνθετικά υλικά, το μαλλί αναπνέει φυσικά, επιτρέποντας καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και ρύθμιση της θερμοκρασίας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος ύπνου, αποτρέποντας την υπερθέρμανση κατά τις πιο ζεστές νύχτες και διατηρώντας τη ζεστασιά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Το μετάξι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για κλινοσκεπάσματα που μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας, δίνοντας μια εντελώς νέα έννοια στον όρο ύπνος ομορφιάς. Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, θα απολαμβάνετε έναν πιο άνετο, καθαρότερο και ξεκούραστο ύπνο στην ανανεωμένη κρεβατοκάμαρά σας.

2. Επιλέξτε black out κουρτίνες ή περσίδες

Ένα υπνοδωμάτιο με κομψά απαλά έπιπλα, ουδέτερους τοίχους και ένα φυτό στη γωνίαΤο σκοτάδι είναι απαραίτητο για έναν καλό βραδινό ύπνο, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι δεν το λαμβάνουν υπόψη όταν σχεδιάζουν την κρεβατοκάμαρά τους. Οι διάφανες κουρτίνες μπορεί να είναι η σύγχρονη επιλογή παραθύρων της στιγμής, αλλά σίγουρα δεν δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για ύπνο. Η έκθεση στο φως την ώρα του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, προκαλώντας ανήσυχο ύπνο. Ιδανικά, το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να έχει χοντρές κουρτίνες συσκότισης ή περσίδες για να διασφαλιστεί ότι ο ύπνος σας δεν ενοχλείται από το φως.

3. Χρησιμοποιήστε χοντρές κουβέρτες

Ουδέτερη κρεβατοκάμαρα με κλινοσκεπάσματα με σχέδιαΤο χειμώνα, μια κουβέρτα είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά υπάρχει ένας ειδικός τύπος  που έχει οφέλη για την υγεία εκτός από το να σας κρατά ζεστούς. Οι βαριές κουβέρτες μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, όπως μείωση του άγχους, ανακούφιση από το άγχος και βαθύτερο ύπνο και μείωση των ορμονών του στρες (κορτιζόλη).

Η επιστήμη πίσω από όλα αυτά μπορεί να είναι λίγο συντριπτική, αλλά το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι ο ύπνος κάτω από μια βαριά κουβέρτα διασφαλίζει ότι κοιμάστε σαν μωρό. Είναι επίσης ένας σίγουρος τρόπος για να κάνετε το κρεβάτι σας να φαίνεται πιο ακριβό.

4. Καθαρός αέρας

λευκή κρεβατοκάμαρα με γκρι καρέκλα και πλαισιωμένη τέχνη της φύσηςΩς κοινωνία, τώρα έχουμε όλοι μεγαλύτερη συνείδηση ​​της ποιότητας του αέρα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο πολλοί από εμάς δεν θα έχουμε κάνει συσχέτιση μεταξύ καθαρού αέρα και ποιοτικού ύπνου. Περνάμε περίπου το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο ο αέρας των εσωτερικών χώρων μπορεί να είναι έως και πέντε φορές πιο μολυσμένος από ό,τι στους εξωτερικούς χώρου. Αυτός ο μολυσμένος αέρας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον ύπνο και την υγεία σας.

Ο καθαρός αέρας έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει οφέλη για την υγεία, όπως ύπνος καλύτερης ποιότητας, αυξημένη παραγωγικότητα και καταπολεμά τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος. Σας δίνει επίσης ενέργεια και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα, επιτρέποντάς σας να ξυπνάτε ανανεωμένοι, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επενδύσετε σε έναν από τους καλύτερους καθαριστές αέρα για την κρεβατοκάμαρά σας που στοχεύει σε αλλεργιογόνα, ρύπους και άλλους αναπνευστικούς παράγοντες.

 

Αυτά είναι τα 4 καλύτερα αρώματα για να αναζωογονήσετε το χώρο σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Adam Levine & Behati Prinsloo: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι τους

Her News

Βεράντα: 5 τρόποι να την αναβαθμίσετε εύκολα και οικονομικά

Her News b

Όλες οι συσκευές που χρειάζονται οι φοιτητές σε ένα νέο διαμέρισμα

HerNews ka