HerNews.gr
Αφιερώματα

Ο «θυελλώδης» γάμος της Marilyn Monroe με τον Arthur Miller που σαν σήμερα έληξε οριστικά

Η Marilyn Monroe και ο Arthur Miller δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αντίθετοι χαρακτήρες και προσωπικότητες. Εκείνη ήταν η λαμπερή, ξανθιά “βόμβα” της Αμερικής και εκείνος ένας βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας… κι όμως έκαναν «κλικ».

Γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και τους σύστησε ο σκηνοθέτης Έλια Καζάν. Δεν θα συναντηθούν ξανά μέχρι το 1955. Εκείνη την εποχή, η Marilyn είχε ήδη παντρευτεί και είχε οριστικοποιήσει το διαζύγιό της με τον Jo DiMaggio , αλλά ο Arthur ήταν ακόμα αρραβωνιασμένος με τη σύζυγό του Mary Slattery.

Ωστόσο, άρχισε να την απατά με τη Marilyn και οριστικοποίησε το διαζύγιό του από αυτήν την επόμενη χρονιά.

What did Arthur Miller think of Marilyn Monroe? - Quora

Πολλοί άνθρωποι δεν τους ήθελαν μαζί και πίστευαν ότι ο Arthur θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα της. Σύμφωνα με το Biography.com , ο συγγραφέας υπέβαλε αίτηση για να μπορέσει να συνοδεύσει τη Marilyn στην Αγγλία για γυρίσματα ταινίας το 1956. Ωστόσο, η αίτησή του κατέληξε σε κλήτευση και του ζητήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων της Βουλής για να καταθέσει τους δεσμούς του με τον κομμουνισμό.

Ο Arthur Miller δεν ήταν κομμουνιστής, αλλά είχε συμμετάσχει στο παρελθόν σε συνεδριάσεις που συνδέονται με το κόμμα τη δεκαετία του 1940.

Παντρεύτηκαν στις 29 Ιουνίου 1956 σε ένα δικαστικό μέγαρο της κομητείας Westchester στο White Plains της Νέας Υόρκης. Όχι πολύ καιρό μετά, ταξίδεψαν μαζί στην Αγγλία για για να γυρίσουν το The Prince and the Showgirl.
Marilyn Monroe and Arthur Miller's Relationship Timeline
Αλλά τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν αφού ανακάλυψε το σημειωματάριό του, όπου εκείνος όχι μόνο επέκρινε την απόδοσή της αλλά εξέφρασε τη λύπη του που την παντρεύτηκε στο History Today.

Εξαιτίας αυτού, η Marilyn Monroe υπέστη μερικές αποβολές και δεν μπόρεσε να συλλάβει παιδί μαζί του κατά τη διάρκεια του πενταετούς γάμου τους.

Το 1960 άρχισαν να δουλεύουν μαζί στην ταινία The Misfits, η οποία βασίστηκε σε μια ιστορία του Arthur. Η Marilyn επιλέχθηκε στην ταινία σε μια προσπάθεια να την  δουν ως πιο «σοβαρή ηθοποιό», σύμφωνα με το Biography.com. Ωστόσο, δεν ήταν άνετη με το σενάριο και ένιωθε ότι ο σύζυγός της δεν την ήθελε στην πραγματικότητα σε αυτό.

Επίσης, τα προβλήματα της κατάχρησης ουσιών αυξάνονταν, γεγονός που δυσκόλευε τη συγκέντρωση στη δουλειά. Νοσηλευόταν για μια εβδομάδα στο Λος Άντζελες με αποτέλεσμα να ανακοινώσουν το διαζύγιό τους αργότερα το ίδιο έτος.

Στις 5 Αυγούστου 1962, η Marilyn Monroe πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο Arthur δεν παρευρέθηκε στην κηδεία της, σημειώνοντας: «Δεν θα είναι εκεί».

Για τη Marilyn έχει δηλώσει ο ίδιος: «Ήταν μια γυναίκα στοιχειωμένη από τα φαντάσματα μιας δυστυχισμένης παιδικής ηλικίας, την οποία δεν κατάφερε να βάλει ποτέ πίσω της και να δει τον κόσμο σαν αναγεννημένη ενήλικη. […] Ήταν η πιο δυστυχισμένη γυναίκα που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου».

Το 1962, ο Arthur Miller παντρεύεται με την Inge Morath, φωτογράφο αυστριακής καταγωγής, με την οποία συνεργάστηκε σε ταξιδιωτικά βιβλία για την Κίνα και τη Ρωσία. Μαζί της έκανε μια κόρη, τη Ρεμπέκα, ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, σύζυγο σήμερα του ηθοποιού Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος τη γνώρισε κατά τα γυρίσματα της μεταφοράς του έργου “The Crucible” στον κινηματογράφο το 1996.

Marilyn Monroe: Εγκρίθηκε η άδεια κατεδάφισης για να γκρεμιστεί το σπίτι της στο Λος Άντζελες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

13 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

HerNews ka

Μπαντ Πιτ: 6 πράγματα που δεν ήξερες για τον πιο sexy Hollywood Star

Her News b

Η αμφιλεγόμενη ιστορία της Adidas: Από την κατασκευή παπουτσιών για τα στρατεύματα του Χίτλερ μέχρι τη «μάχη» με τον Kanye West

HerNews ka