HerNews.gr
Μόδα

Paris Couture Week: Oι εντυπωσιακές συλλογές του οίκου Maison Margiela και της Fendi

Paris Couture Week: Oι εντυπωσιακές συλλογες του οίκου Maison Margiela και της Fendi

Στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, οι οίκοι Maison Margiela και Fendi παρουσίασαν εντυπωσιακές Couture συλλογές.

Το Couture show του οίκου Maison Margiela, υπό τον δημιουργικό διευθυντή, Τζον Γκαλιάνο, ήταν μια εμπειρία ζωής κάτω από την Pont d’Alexandre III στο Παρίσι. Το show δεν ήταν απλά μια πασαρέλα. Ήταν μια έκρηξη δημιουργικότητας που αφήνει εντυπωσιασμένους τους θεατές. Επίσης, η έμπνευση ήταν από τις φωτογραφίες-πορτρέτα του Μπρασάι από τα ‘20 και ‘30.

Ακόμη, θα έλεγε κανείς πως η συλλογή μετέφερε τη νυχτερινή ζωή του Παρισιού στην πασαρέλα. Κορσέδες, τούλια, παρακμή, δαντέλες, και διαφάνειες, σε συνδυασμό με αποδομημένα ρούχα και θεατρικό μακιγιάζ, δημιούργησαν μια μοναδική αισθητική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maison Margiela (@maisonmargiela)

Ακόμη, ο οίκος Fendi, υπό την καθοδήγηση πάντα του creative director Κιμ τζόουνς, παρουσίασε επίσης μια εντυπωσιακή Couture συλλογή. Με δημιουργίες που αποπνέουν κομψότητα και πολυτέλεια, η συλλογή αντικατοπτρίζει τον κομψό σχεδιασμό και το υψηλό επίπεδο τεχνοτροπίας που χαρακτηρίζει τον οίκο Fendi.

«Ήθελα η συλλογή να είναι πιο γραμμική, παρά ρομαντική.  Σκεφτόμουν τη Fendi και πως, υπό τον Καρλ, υπήρχε πάντα ένα στοιχείο φουτουρισμού. Δεν πήγα πίσω για να δω τι έκανε ο Καρλ, αλλά για να πάρω την ουσία του» είπε ο Κιμ Τζόουνς της Fendi.

Η Couture συλλογή του οίκου Fendi, με creative director τον  Κιμ τζόουνς, ξεχώρισε για την γραμμική και minimal αισθητική της. Το κεντρικό πατρόν ήταν το πρώτο look, γνωστό ως “box-dress”, το οποίο επαναλήφθηκε σε διάφορες παραλλαγές με ελαφρώς πιο “μαλακές” γραμμές.

Επίσης, η  συλλογή διακρινόταν από όμορφες υφές και άριστες ραφές. Οι δημιουργίες είχαν σχεδιαστεί με στόχο να εντυπωσιάσουν στο κόκκινο χαλί. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν την υψηλή ραπτική και τον κομψό σχεδιασμό του οίκου Fendi.

Paris Couture Week: Oι εντυπωσιακές συλλογες του οίκου Maison Margiela και της Fendi

Paris Couture Week: Oι εντυπωσιακές συλλογες του οίκου Maison Margiela και της Fendi

Νεότερα Άρθρα

DIOR: Στην Αθήνα θα παρουσιάσει την συλλογή του

Her News b

Meghan Markle: Η συμβολική εμφάνιση της στη νεκρώσιμη πομπή της Βασίλισσας Ελισάβετ

HerNewskl

Κέιτ Μίντλετον: Φόρεσε παραμυθένιο baby blue φόρεμα στο Garden party του βασιλιά Καρόλου

HerNews ka