HerNews.gr
Μόδα

Chanel SS24 Haute Couture: Η ιστορία πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show

Chanel

Τη δεύτερη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκε το σόου του οίκου Chanel για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 στο Grand Palais Ephémère.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion Week (@fashionweek)

Η Virginie Viard, επηρεασμένη από την κληρονομιά του γαλλικού οίκου και με στόχο να αφηγείται νέες ιστορίες μέσα από τις δημιουργίες της, αγγίζει δύο σημαντικά κεφάλαια για τον πολυτελή οίκο.

“Ο οίκος Chanel μου προκαλεί συναισθήματα που χρησιμοποιώ ως έμπνευση, συλλογή μετά τη συλλογή. Η αποστολή μου είναι να βρίσκω νέους τρόπους να αφηγούμαι τις πιο όμορφες ιστορίες”, δήλωσε η δημιουργική διευθύντρια. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες, ο οίκος μας παρουσίασε μια πρόγευση μέσω της ταινίας μικρού μήκους “The Button”, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και πρέσβειρα του οίκου, Margaret Qualley.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Η ολοκληρωμένη ιδέα πίσω από το σόου και τη συλλογή βασίζεται στο χαμένο κουμπί της Qualley, εμπνεόμενη από την ιστορία που παρουσιάζεται στην προαναφερθείσα ταινία. Στην αφήγηση, η ηθοποιός συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί ένα κουμπί από το Chanel σακάκι της, ξεκινώντας ένα “κυνηγητό” που την οδηγεί στο ιστορικό κτίριο της 31 rue Cambon στο Παρίσι για να το φτιάξει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Εκεί, συναντά – αγνοώντας τους όρους της πραγματικότητας και του χρόνου – τη Gabrielle Chanel, η οποία της υπενθυμίζει ότι ακόμα και οι ατέλειες έχουν σημασία, καθώς αφηγούνται μία ιστορία.

Chanel SS24 Haute Couture: Η ιστορία πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show

Τα κουμπιά, ως στοιχεία κοσμήματος, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του οίκου Chanel. Η φιλοσοφία του οίκου υπογραμμίζει τη σημασία των λεπτομερειών, με τη δεξιοτεχνία να εκτυλίσσεται μέσα από τα κομμάτια υψηλής ραπτικής.

Το απλό κουμπί μεταμορφώνεται σε ένα σύμβολο ανάμνησης, αναδεικνύοντας τη σημασία της κάθε λεπτομέρειας. Πέραν του κεντρικού θέματος του κουμπιού, προσέλκυσε την προσοχή και ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ στην οροφή, ενώ υπήρχε εμφανής επιρροή από τον χορό.

Η συλλογή αφιερώνεται στην ιδιαίτερη σχέση του οίκου με τον χορό, αναδεικνύοντας τον αιώνιο δεσμό του Chanel με αυτόν. Η ιδρύτρια Gabrielle Chanel είχε σχεδιάσει κοστούμια για το μπαλέτο, παραμένοντας πάντα ο κύριος πάτρωνας στο Μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Η δημιουργική διευθύντρια Virginie Viard αναφέρει ότι ο χορός φέρνει στο νου ιστορίες και συναισθήματα, απολαμβάνοντας το να τα μεταβιβάζει μέσα από τις δημιουργίες της. Έτσι, η συλλογή αναδεικνύει τον χορό ως σημαντικό θέμα στο ψηφιδωτό του μόδας.

Στο Grand Palais Ephémère, πλήθος διακεκριμένων προσώπων από τον χώρο της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής συγκεντρώθηκαν για την παρουσίαση της νέας συλλογής Haute Couture του οίκου Chanel. Η Naomi Campbell ξεχώρισε, συγκεντρώνοντας τα φωτογραφικά φλας, ενώ η Charlotte Casiraghi επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη καλή της σχέση με το πολυτελές brand.

Οι A-list celebrities παρευρέθηκαν για να απολαύσουν την υψηλή ραπτική συλλογή του οίκου, αναδεικνύοντας το γεγονός πως ο οίκος Chanel συνεχίζει να είναι επικρατέστερος στο χώρο της μόδας και να προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η συλλογή του οίκου Chanel, με έντονες επιρροές από το balletcore, παρουσίασε δημιουργίες που ξεχώριζαν για την αέρινη θηλυκότητά τους. Το σόου άνοιξε η Margaret Qualley, ενώ οι δημιουργίες από tweed με iconic Chanel κουμπιά ήταν εμφανώς παραλλαγμένες. Φούστες, σακάκια, και ολόσωμες φόρμες παρουσίασαν girly στοιχεία και παστέλ αποχρώσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haute Couture (@instahautecouture)

Τα naked σύνολα και οι φιόγκοι προσέδωσαν αισθητική αιθεριότητας στη συλλογή, ενώ τα λευκά καλσόν και το νυφικό ολοκλήρωσαν εντυπωσιακά την επίδειξη μόδας. Η συλλογή επιβεβαίωσε την ισχυρή σχέση του οίκου με τον χορό, ενσωματώνοντας balletcore στοιχεία και αφήνοντας τις λεπτομέρειες να ξεχωρίσουν.

Σίλια Κριθαριώτη: Η Ναόμι Κάμπελ άνοιξε το φαντασμαγορικό της show στο Παρίσι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα χρώματα που θα φορέσουμε το φθινόπωρο του 2023

Her News

Lily Collins: Φόρεσε το πιο glam χειμερινό κουστούμι!

HerNewskl

MTV VMAs 2023: Οι πιο stylish εμφανίσεις της βραδιάς

HerNewskl