HerNews.gr
DECORNEWS

Μεγιστοποιήστε την αποθήκευση στην κουζίνα χωρίς να προσθέσετε ντουλάπια

Εάν έχετε μια μεγάλη κουζίνα με μια πανέμορφη μεγάλη νησίδα και λαμπερούς μαρμάρινους πάγκους, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Για τους περισσότερους από εμάς, μια ευρύχωρη κουζίνα με άφθονο αποθηκευτικό χώρο και αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει φίλους δεν είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο. 

Κι όμως, η κουζίνα είναι το ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου η πρακτική αποθήκευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. 

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την αποθήκευση στην κουζίνα σας, αλλά δεν έχετε χώρο για επιπλέον ντουλάπια, τότε μην αγχώνεστε καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να τοποθετήσετε τα μαγειρικά σας σκεύη, σερβίτσια και συσκευές χωρίς να γεμίζουν το νέο ντουλάπι. 

1. Απαλλαγείτε από ό,τι δε χρειάζεστε

μια μινιμαλιστική λευκή κουζίναΤο να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο είναι σημαντικό, αλλά προτού αρχίσετε να προσθέτετε νέες λύσεις, αξίζει να κάνετε έναν έλεγχο του τι έχετε ήδη. Σίγουρα υπάρχουν παλιοί δίσκοι ψησίματος, σπασμένα πιάτα και διπλά σκεύη από τα οποία μπορείτε να απαλλαγείτε και κάτι τέτοιο θα ανοίξει αμέσως περισσότερο χώρο για τα πράγματα που αποφασίζετε να κρατήσετε. Σε μια μικρή κουζίνα , κάθε εκατοστό μετράει. Το αρχικό βήμα κάθε φορά που επιδιώκετε να μεγιστοποιήσετε την αποθήκευση είναι να αφαιρέσετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε ή χρειάζεστε. Αυτό περιλαμβάνει και ληγμένα τρόφιμα. Κανένα προϊόν οργάνωσης δεν θα μεταμορφώσει μαγικά μια κουζίνα που είναι πολύ γεμάτη.

2. Προσθέστε ανοιχτά ράφια

Μια κουζίνα με ανοιχτά ράφια πάνω από νεροχύτη με εξαρτήματα χρωμίου

Σε μικρό χώρο, τα ψηλά ντουλάπια τοίχου μπορεί να αισθάνονται πραγματικά επιβλητικά, γι’ αυτό, για να ανοίξετε τον χώρο και να αυξήσετε τη ροή του αέρα, επιλέξτε ανοιχτά ράφια. Τα ράφια κουζίνας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα πιο όμορφα μαγειρικά σκεύη που έχετε και η δημιουργία ενός καθορισμένου χώρου για να εμφανίσετε όμορφα πιάτα ή γυάλινα σκεύη θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν πιο εξατομικευμένο χώρο (ενώ σας ενθαρρύνει να το διατηρήσετε σούπερ κομψό και τακτοποιημένο). Συντονίστε χρώματα, υλικά, ύψος και σχήμα για να κάνετε τα ράφια λειτουργικά και οπτικά ευχάριστα.

3. Χρησιμοποιήστε ράφια μπαχαρικών που εξοικονομούν χώρο

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ντουλάπι κουζίναςΈνα από τα είδη διατροφής που μπορεί να καταλάβουν αρκετό χώρο είναι η συλλογή μπαχαρικών μας, επομένως, αντί να επιλέξετε αυτόνομες λύσεις ή να επιλέξετε καθορισμένα συρτάρια μπαχαρικών που κυριαρχούν στην κρυφή σας αποθήκευση, επιλέξτε κάθετες σχάρες μπαχαρικών αντί για αυτό. Για να οργανώσετε τα μπαχαρικά, μπορείτε να τοποθετήσετε αυτές τις λύσεις αποθήκευσης στο πίσω μέρος της πόρτας της κουζίνας σας, στο πλαϊνό μέρος ενός ψυγείου ή μέσα σε ένα ντουλάπι, εάν έχετε.

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον κάθετο χώρο

Ράφι τοίχου Samuel Iron & Wood HookΌταν ο χώρος είναι περιορισμένος, η αξιοποίηση της κάθετης αποθήκευσης στο έπακρο είναι απαραίτητη. Το πίσω μέρος των θυρών, ο χώρος κάτω από τα ντουλάπια και οι διαθέσιμες επιφάνειες τοίχων πρέπει πάντα να αξιοποιούνται στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε μια μικρή κουζίνα, αλλά προσέξτε να μην κατακλύσετε το δωμάτιο. Για να μεγιστοποιήσετε περαιτέρω την αποθήκευση της κουζίνας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε γάντζους για κούπες κάτω από τα ράφια τοίχου.

5. Χρησιμοποιήστε μια κυλιόμενη νησίδα κουζίνας

Ένα κόκκινο νησί κουζίνας ΙΚΕΑΌλοι θα αγαπούσαμε μια μεγάλη νησίδα κουζίνας, αλλά μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο λαχταράτε μια, απλώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Δεν χρειάζεται όμως να εγκαταλείψετε εντελώς το όνειρο. Εάν θέλετε μια επιπλέον επιφάνεια, αλλά δεν μπορείτε να δεσμευτείτε, μια κυλιόμενη νησίδα κουζίνας μπορεί πραγματικά να είναι μια πολύ πιο χρήσιμη λύση. Αυτά τα χρήσιμα καρότσια όχι μόνο καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από μθα σταθερή νησίδα, αλλά είναι εξαιρετικά ευέλικτα χάρη στη μεταφορικότητά τους.

6. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης μαχαιροπήρουνων & σκευών

κουζίνα στο χρώμα του στόκουΑντί να καταναλώνετε πολύτιμο χώρο στο συρτάρι, γιατί να μην βρείτε εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης αυτών των αντικειμένων; Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα βάζο σκευών, αλλά αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε και τον χώρο του πάγκου, προτιμήστε μια κάθετη λύση.  

6 πράγματα που “υποτιμούν” την κουζίνα σας & πως να τα αλλάξετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σετ κρεβατοκάμαρας;

HerNews ka

Καύσωνας: 3 +1 Τρόποι να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου

Her News

Η απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου: Τι είναι & πως να εντάξετε αυτή την τάση στο σπίτι σας

HerNews ka