HerNews.gr
DECORNEWS

Eύκολες ιδέες που θα κάνουν μια βαρετή κουζίνα πιο συναρπαστική

Η διατήρηση της απλής κατάστασης όσον αφορά τον σχεδιασμό της κουζίνας μπορεί να ακούγεται σαν καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα βρείτε τον εαυτό σας να ζείτε με μια τυπικά επαναχρησιμοποιημένη κουζίνα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι στην πραγματικότητα λίγο… χωρίς έμπνευση. 

Είτε πρόκειται για μια νέα μοντέρνα κουζίνα είτε για μια που έχετε κληρονομήσει με το σπίτι σας, ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να κάνετε έναν χώρο που αισθάνεται ήπιος, βαρετός ή απλώς μη εντυπωσιακός να αισθάνεται λίγο πιο ιδιαίτερος, χωρίς να ξεκινήσετε τα πάντα από την αρχή.

1. Ανοίξτε τα ράφια

Λευκή κουζίνα με μονάδα ραφιών από γυαλί και ορείχαλκο που εμφανίζει μπιχλιμπίδια και σερβίτσιαΓεμάτα προσωπικότητα, τα ανοιχτά ράφια είναι ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για να προσθέσετε κάτι επιπλέον στην κουζίνα σας, ενώ αποθηκεύετε και προβάλλετε αντικείμενα που θέλετε να εμφανίσετε. Τα ανοιχτά ράφια, όταν εκτελούνται σωστά, μπορούν να μετατρέψουν τα καθημερινά πιάτα σε μια ζωντανή οθόνη. Όχι μόνο προσφέρει εύκολη πρόσβαση, παρέχει επίσης την ευκαιρία να επιδείξετε όμορφα κεραμικά, δημιουργώντας μια ζωντανή αίσθηση που προσκαλεί την αυθεντικότητα στο χώρο. Απλώς θυμηθείτε, τα ανοιχτά ράφια απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρούν την καλύτερη εμφάνιση.

Αυτό είναι το μέρος για να τοποθετήσετε έργα τέχνης, φυτά, όμορφα γυάλινα σκεύη και πιατικά. Και προσέξτε τον τύπο του ραφιού και των στηρίξεων που θα επιλέξετε, που είναι εξίσου σημαντικές λεπτομέρειες.

2. Χρώμα

Φωτεινό πράσινο μπαούλο κουζίναςΗ χρήση έντονων χρωμάτων είναι παιχνιδιάρικο και δημιουργεί μια μοναδική προσωπικότητα και δεν σημαίνει πάντα ότι θα ξαναβάψετε ολόκληρη την κουζίνα σας. Συχνά ανησυχούμε τόσο πολύ για την επιλογή χρωμάτων βαφής, αλλά είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε. Είναι μόνο βαφή τελικά και μπορεί να αλλάξει με ένα πινέλο και λίγες μέρες αν θέλετε μια αλλαγή. Τα έντονα χρώματα θα σας κάνουν να νιώθετε πιο ζωντανοί μέρα με τη μέρα.

3. Χρησιμοποιήστε κρεμαστές ράγες

Κρεμαστά κάγκελα σε μια κουζίναΟι κρεμαστές ράγες είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε μια κουζίνα, προσθέτοντας μια διαχρονική σχεδιαστική λεπτομέρεια μαζί με λίγο επιπλέον χώρο αποθήκευσης κουζίνας. Φυτά στην οροφή, πετσέτες δίπλα στο νεροχύτη, αποξηραμένα τσίλι πάνω από την περιοχή, ποτήρια του κρασιού. Ο κατάλογος είναι συναρπαστικός και ατελείωτος αν επιλέξετε μια λεπτή λεπτή ράγα. 

4. Σκεφτείτε τη διακόσμηση του τοίχου σας

Μοντέρνα κουζίνα με κομψό φωτισμό νησίδας κουζίναςΗ τέχνη στο σπίτι είναι ένα απίστευτα προσωπικό, ξεχωριστό κομμάτι διακόσμησης, πρέπει να το αγαπήσετε πραγματικά για να είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό στο σπίτι σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι το αντικείμενο που ολοκληρώνει ένα δωμάτιο, επομένως μια εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια. Δεν είναι μόνο η ίδια η εικόνα αλλά το μέγεθος, το πλαίσιο, τα χρώματα, οι υφές και ακόμη και το μήνυμα που περνάει  η διακόσμηση του τοίχου της κουζίνας σας. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο σχέδιο ή να διαλέξετε από τις ήδη υπάρχουσες επιλογές με ένα κλικ στη vipart.gr.

Η τέχνη δημιουργεί μια πιο κοινωνική αίσθηση σε ένα δωμάτιο, παρόμοια με τους χώρους διαβίωσης και τα σαλόνια παρά με τους χώρους εργασίας, επομένως δίνει μια πιο ήρεμη και χαλαρή αίσθηση στο χώρο.

5. Προσθέστε αξεσουάρ

Ξύλινο ντουλάπι κουζίναςΗ ενημέρωση των αξεσουάρ μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως έναν χώρο. Αξεσουάρ με ενδιαφέρον υλικό ντουλαπιών ή μια όμορφη βρύση. Σε αυτό το έργο, συμπεριλαμβάνονται δίχρωμα ντουλάπια έλξης. Το μαύρο φινίρισμα στις έλξεις γειώνει το υλικό, ενώ οι ορειχάλκινες άκρες δένουν στο συγκρότημα της βρύσης, συγκεντρώνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για να γυαλίσουν τον χώρο.

6. Εισάγετε μεικτά υλικά

συρμάτινα ντουλάπια σε μια τραπεζαρίαΔεν χρειάζεται να το παίζετε πάντα με ασφάλεια με ξύλινα ντουλάπια. Ανακατέψτε υλικά για να προσθέσετε στρώματα ενδιαφέροντος. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχέδια καθώς και σε ένα πιο ανοιχτό ή κλειστό πλέγμα, ανάλογα με το μέγεθος του εσωτερικού του ντουλαπιού που θέλετε να εμφανίζεται.

7. Προσθέστε ένα χαλί

Χαλί στο πάτωμα της κουζίναςΗ ενημέρωση της διακόσμησης στην κουζίνα σας είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, θα προσθέτουμε πάντα φυσικά πράγματα που βρίσκουμε και αγαπάμε στην πορεία. Τα χαλιά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε ιστορία και χαρακτήρα και να μαλακώσετε και την κουζίνα.  

Η προσθήκη vintage χαλιών είναι η πιο εύκολη προσαρμογή που μπορείτε να κάνετε σε μια κουζίνα και μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς έναν χώρο ή να προσθέσουν αυτή την τελευταία πινελιά.

Μεγιστοποιήστε την αποθήκευση στην κουζίνα χωρίς να προσθέσετε ντουλάπια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι να λάβετε υπόψιν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας

Her News

Τα 5 ωραιότερα φυτά που αποτρέπουν τη μούχλα

HerNews ka

5 κόλπα για να μεταφέρετε το σπίτι σας πίσω σε ζεστή, χειμερινή λειτουργία μετά τα Χριστούγεννα

HerNews ka