HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ναταλία Ρίζου: Η βραβευμένη φωτογράφος νεογνών μιλά στο HerNews για την έμπνευση & την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Η Ναταλία Ρίζου είναι φωτογράφος με εξειδίκευση στις φωτογραφίσεις νεογνών και εγκυμοσύνης εδώ και 15 χρόνια.

Έχει αποσπάσει 67 παγκόσμια βραβεία και ανήκει στους top 5 φωτογράφους νεογέννητων στον κόσμο. Κάθε φωτογράφηση που κάνει λέει και μια “ιστορία” και σίγουρα θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν είναι “αληθινή”.

Με την μεγάλη της αγάπη στα παιδιά και την αδιάκοπη εργασία της, η Ναταλία Ρίζου «παγώνει» όπως λέει και η ίδια, τις πιο τρυφερές στιγμές της μητέρας αλλά και του παιδιού μέσα από παραμυθένια concept. 

Η Ναταλία Ρίζου μιλά στο HerNews και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου, για τα βραβεία, την αγάπη της στα παιδιά, την μεγάλη προσοχή που απαιτεί το επάγγελμά της αλλά και την μαγευτική φωτογράφιση εγκυμοσύνης της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Βρίσκεστε στους Top 5 φωτογράφους νεογέννητων
στον κόσμο. Πως αισθάνεστε για αυτό;

Μετά από 15 χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το είδος φωτογράφισης και 67 παγκόσμια βραβεία, νιώθω τεράστια ικανοποίηση για τον χρόνο, την αγάπη, τον σεβασμό και γενικότερα όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια που ήταν απαραίτητη για να μπορώ να απολαμβάνω σήμερα τους καρπούς της όποιας επιτυχίας.

Θα πρέπει να αγαπάτε πολύ τα παιδιά…

Είναι τα πιο αθώα πλάσματα στη Γη. Το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν είναι αγάπη και μαγικές στιγμές. Εξάλλου με τον σύζυγό μου, Χρήστο, μεγαλώνουμε 5 δικά μας παιδιά. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά.


Από που αντλείτε όλες αυτές τις εντυπωσιακές ιδέες;

Πιστεύω πως σε κάθε άνθρωπο που γεννιέται, ο Θεός δίνει ένα χάρισμα. Το δικό μου θεωρώ πως είναι η φαντασία. «Βλέπω» τα concept παντού. Για παράδειγμα, μπορώ να
φανταστώ ένα concept, μέσα από ένα παιδικό παραμύθι, μία τηλεοπτική σειρά ή ακόμα και από τα χόμπι των παιδιών μου. Για να φτάσω όμως από τη στιγμή της σύλληψης μιας ιδέας στην υλοποίησή της, μπορεί να χρειαστούν και ένα με δύο χρόνια δουλειάς με πολύ υπομονή, για να πάρει όλο αυτό σάρκα και οστά.

Έχει συμβεί κάποιο αστείο περιστατικό κατά τη διάρκεια
των φωτογραφίσεων;

Γενικά αυτό που προσπαθώ σε κάθε φωτογράφιση είναι να υπάρχει πολύ καλό κλίμα και να κάνω τους γονείς να αφήνουν έξω από το στούντιο τα καθημερινά τους άγχη,
προβλήματα κλπ. Ένα αστείο περιστατικό που θυμάμαι ήταν σε μία φωτογράφιση πρώτων γενεθλίων, όπου ο μπόμπιρας έχοντας μπροστά του την τούρτα, αφού την επεξεργάστηκε για λίγο, βούτηξε ολόκληρος μέσα. Το τι γέλια κάναμε με
τους γονείς δεν περιγράφεται.

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να “στήσετε” με τόση
δεξιοτεχνία ένα νεογέννητο;

Αυτό απαιτεί μεγάλη εμπειρία και γνώση. Ακόμα και σήμερα δεν σταματάω να παρακολουθώ ειδικά σεμινάρια και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, να συζητώ με παιδιάτρους για τις λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες αυτής της τόσο τρυφερής
ηλικίας.

Από πόσων ημερών μπορεί να έρθει ένα παιδάκι για να
το φωτογραφίσετε;

Το μικρότερό μου μοντέλο ήταν 3 ημερών. Η ιδανική ηλικία για να φωτογραφηθεί ένα νεογνό είναι 5-15 ημερών. Βέβαια εγώ φωτογραφίζω και παιδιά όλων των ηλικιών.

 Τι είναι αυτό που σας ώθησε στο να εξειδικευτείτε στο
συγκεκριμένο κλάδο;

Είμαι φωτογράφος δεύτερης γενιάς, αλλά ποτέ δεν ήθελα να κάνω αυτά που κάνουν όλοι. Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω για κάτι καινοτόμο και μοναδικό. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, έβλεπα πόσο γρήγορα φεύγει αυτή η ηλικία και τότε θέλησα να «παγώσω» μία στιγμή για μία ζωή.

 Από που αντλείτε τα concept για κάθε φωτογράφιση;

Η κάθε φωτογράφιση αποτελείται από 4 concept του μωρού. Κατόπιν συζήτησης με τους γονείς, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία δική τους προσωπική ιστορία μέσα από τις φωτογραφίες του παιδιού τους, χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία τα χόμπι τους και τις δουλειές τους. Για παράδειγμα, εάν ο μπαμπάς είναι σεφ, το μωρό
«φιλοξενείται» μέσα σε ένα μίξερ και εργαλεία μαγειρικής.

Είστε η φωτογράφος πίσω από την ονειρική φωτογράφηση εγκυμοσύνης της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Πράγματι, ήταν πολύ όμορφη η φωτογράφιση. Η Κωνσταντίνα, ούσα έμπειρη μπροστά στον επαγγελματικό φακό, βρέθηκε σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που την
έχουμε συνηθίσει στην πιο τρυφερή στιγμή της ζωής της. Αξίζει να πω πως μία από τις φωτογραφίες της, βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ποιο είναι το πιο περίεργο ή ιδιαίτερο concept που
έχετε φωτογραφίσει;

Ήταν φωτογράφιση εγκυμοσύνης. Φανταστείτε μία πισίνα σε εξωτερικό χώρο, χειμώνα, με την θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Kελσίου. Το concept ήταν υποβρύχιο photo shooting της εγκυμονούσας. Όπως καταλαβαίνετε βουτήξαμε και οι 3 στην πισίνα (η εγκυμονούσα, ο σύζυγος και εγώ). Για τις ανάγκες της φωτογράφησης το ζευγάρι βούταγε συνεχώς μέσα στο νερό, ενώ εγώ από την πλευρά μου, κάποια στιγμή είχα κοκκαλώσει από το κρύο. Η εμπειρία ήταν απλά μοναδική και οι φωτογραφίες υπερκάλυψαν τις δυσκολίες.

Τι σημαίνει για εσάς η «μητρότητα»;

Είναι η μεγαλύτερη Ευλογία που δόθηκε στη γυναίκα από τον Θεό..

Instagram

Website

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Σάκκαρη: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – «Τον αγαπώ πάρα πολύ, είναι ο άνθρωπός μου»

HerNews ka

Ευγενία Σαμαρά: «Άδειασα ξαφνικά» – Η απώλεια του πατέρα της και η ψυχοθεραπεία

Her News

Χάρης Δράγασης: Ο πυγμάχος που ζωγραφίζει για να ηρεμεί

Her News