HerNews.gr
DECORNEWS

Η απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου: Τι είναι & πως να εντάξετε αυτή την τάση στο σπίτι σας

Δεν είναι μυστικό ότι οι τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού του TikTok τείνουν να είναι περαστικές μόδες που σκέφτηκε η Gen Z και σίγουρα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους ειδικούς εσωτερικού σχεδιασμού.  Όμως, το τελευταίο «Unexpected Red Theory» (απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου) που επινοήθηκε από τον δημιουργό Taylor Simon, φαίνεται να είναι η εξαίρεση.

Είναι ο τέλειος συνδυασμός μιας τάσης που συνοψίζει κάτι που όλοι επιθυμούμε και όμως επίσης μια τάση που έχει μακροζωία, σοβαρά εύσημα σχεδιασμού και στην πραγματικότητα, επιστημονική υποστήριξη.

στούντιο duggan μπλε υπνοδωμάτιο με γωνιά κρεβατιού και απροσδόκητο κόκκινο κομοδίνο

Τι είναι η «Απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου»;

Η απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου ουσιαστικά προσθέτει οτιδήποτε είναι κόκκινο, μεγάλο ή μικρό, σε ένα δωμάτιο όπου φαινομενικά δεν ταιριάζει. Είναι σαν ένα χρωματικό ποπ αλλά λιγότερο επινοημένο. 

Όταν αυτό το κόκκινο κομμάτι έχει προστεθεί στο δωμάτιό σας, αυτόματα φαίνεται καλύτερο. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα κόκκινο φωτιστικό ή μαλακό έπιπλο, ένα κόκκινο χρώμα με μια ζωγραφισμένη επένδυση παραθύρου ή το πλαίσιο της πόρτας ή ένα εντελώς τυχαίο κόκκινο ντουλάπι από τούβλα που στέκεται με τόλμη στην κατά τα άλλα ουδέτερη κουζίνα σας. 

Μικρό καθιστικό για δεξιώσεις με κόκκινο και μπλε πάνελ της Laura Stephens

Σε ένα παράδειγμα μια δημιουργός του TikTok, δείχνει μια παραδοσιακή γωνιά ενός σπιτιού με έναν βικτοριανό πίνακα που «δεν έχει δουλειά να έχει κόκκινο πλαίσιο, αλλά το ενημερώνει αυτόματα και το κάνει να φαίνεται τόσο φρέσκο». 

Αυτό είναι το κλειδί για αυτή την τάση, παίρνει κάτι κοσμικό και του δίνει μια μάλλον εκπληκτική πινελιά κόκκινου χρώματος για να ανεβάσει πραγματικά αυτό το κομμάτι με τρόπο που να σου δίνει μια καλή δόση “ντοπαμίνης”.

Θεωρητικά, η απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου, είναι μια τάση που δεν θα έπρεπε να λειτουργεί, αλλά όταν γίνει σωστά, μπορεί να λειτουργήσει.Τάση περιγράμματος ταπετσαρίαςΕίναι το κόκκινο χρώμα τάση;

Ενώ το ροζ μπορεί να ήταν το χρώμα του 2023 χάρη στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης όπως το Barbiecore, το 2024 φαίνεται ότι θα είναι μια χρονιά που θα κυριαρχεί το κόκκινο. 

Αυτό το «pop of red» στυλιστικό κόλπο, που επίσης κλάπηκε από το TikTok, κάνει ακριβώς αυτό που λέει: προσθέτει ένα στοιχείο σε μια ζωντανή απόχρωση του κόκκινου σε ένα κατά τα άλλα απλό ντύσιμο με διασκεδαστικό ή απροσδόκητο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτικά ήσυχη προσέγγιση για μια τόσο τολμηρή απόχρωση.

Η σκέψη της διακόσμησης με κόκκινο μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά με αυτόν τον έξυπνο τρόπο εισαγωγής της απόχρωσης, μπορεί να είναι κάτι στο οποίο μπορούμε πραγματικά να στηριχτούμε.

Το κόκκινο είναι ένα ενεργητικό χρώμα και η χρήση του σε μια εσωτερική διακόσμηση φέρνει ενθουσιασμό στο χώρο. Συχνά θεωρείται ένα εξωστρεφές χρώμα – ένα χρώμα που συμβολίζει τον κίνδυνο, τον θυμό και το πάθος – αυτή η εφαρμογή του κόκκινου με μέτρο όχι μόνο αφαιρεί από αυτό, αλλά έχει μετατρέψει τα κόκκινα αντικείμενα σε ένα πολυπόθητο σύμβολο στυλ.

μπλε είσοδος σε ένα παραδοσιακό σπίτι του Λονδίνου με μια απροσδόκητη κόκκινη πόρταΕνώ αρχικά μπορεί να πιστεύατε ότι το κόκκινο δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με πολλά, ξανασκεφτείτε το. Το κόκκινο γίνεται γρήγορα το χρώμα της βαφής για το 2024 και αναμφίβολα θα αναδείξει το εσωτερικό σας.

Με αυτά τα κόλπα ένας μικρός χώρος θα γίνει πιο όμορφος & λειτουργικός

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να καθαρίσετε ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων με λίγα εύκολα βήματα

HerNews ka

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου & πώς να τα αποφύγετε

HerNews ka

5 χρώματα σεντονιών που πρέπει να αποφύγετε – Φέρνουν λάθος ενέργεια στο υπνοδωμάτιο

HerNews ka