HerNews.gr
Beauty

Πινέλα: Τα βασικά εργαλεία του μακιγιάζ & η σωστή μεταχείρισή τους

Δεν είναι τυχαίο που οι ζωγράφοι χρησιμοποιούν πινέλα για να δημιουργήσουν μια εικόνα, έτσι και εσύ μπορείς να έχεις την απόλυτη εικόνα στο πρόσωπό σου για το μακιγιάζ σου.

Ο makeup artist Παναγιώτης Καρακάσης μας δίνει αναλυτικές συμβουλές για τη χρήση και την καθαριότητα των πινέλων μας.

Τι χρειάζεται για αυτό; Τα βασικά πινέλα σου, τον καμβά σου (το πρόσωπο σου) και απλώς βάλε χρώμα και γίνε το απόλυτο για σένα trend μακιγιάζ. Τα πινέλα είναι η προέκταση των χεριών όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με το μακιγιάζ, τυχαίο; Δεν νομίζω…

«Σαφώς και υπάρχουν και σφουγγαράκια, αλλά το σωστό αποτέλεσμα μπορεί να σου το δώσει μόνο ένα πινέλο. Το γιατί κρύβεται στην εφαρμογή, καθώς αφήνει την σωστή ποσότητα στο πρόσωπο από το υλικό που θα βάλεις και σε συγκεκριμένες περιοχές που χέρια και σφουγγάρι δεν μπορούν να αποδώσουν και δεν μπορείς να κανείς blend ούτε με χέρια ούτε με σφουγγάρι», λέει ο Παναγιώτης Καρακάσης στο HerNews.

Πάντα ένα πινέλο πρέπει να είναι περιποιημένο και καθαρό πριν αγγίξει την επιδερμίδα σου, για αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε όπως τα μαλλιά μας με ευλαβική μεταχείριση ό,τι τρίχα και να είναι…συνθετική η φυσική!

Καλό είναι όταν χρησιμοποιούμε τα πινέλα για προσωπική χρήση, μια φορά την βδομάδα να τα καθαρίζουμε. Για επαγγελματική χρήση κάθε φορά που αλλάζουμε πρόσωπο για μακιγιάζ εννοείται πως πρέπει να πλένονται με μια μπάρα σαπουνιού με αντισηπτική ουσία ή να προμηθευτείτε ειδικά καθαριστικά πινέλων για την σωστή υγιεινή.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε «βίαια» τα πινέλα ούτε στην χρήση για το μακιγιάζ ούτε στην καθαριότητα, γιατί τσαλακώνουν και χαλάει η τρίχα! Επίσης να αποφεύγουμε το νερό κοντά στην ένωση για να μην μυρίζουν υγρασία.

Τέλος τα πινέλα πρέπει να είναι πάντα ξαπλωμένα πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και ποτέ όρθια για να μην πάρει η ένωση υγρασία και μυρίζει.

Αν τα καθαρίζετε πρωί καλό είναι να τα αφήνετε στον ήλιο να στεγνώνουν φυσικά…. Αποφύγετε πιστολάκι γιατί χαλάει η τρίχα του πινέλου.

Μπορείς και χωρίς πούδρα: Ο Makeup Artist Παναγιώτης Καρακάσης μας λέει τα μυστικά του

Παναγιώτης Καρακάσης

Makeup Artist και Creative director της Oriflame

@panagiotis.karakasis

@karakasisp_makeupartist

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Gigi Hadid: Ποιο είναι το ιδανικό μακιγιάζ για το πρώτο ραντεβού;

HerNewskl

Αντηλιακό: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που είναι απαραίτητο τον χειμώνα σύμφωνα με τους ειδικούς;

HerNewskl

Κουρέματα για γυναίκες άνω των 50: 5 hairstyles που κολακεύουν και είναι τέλεια για το καλοκαίρι

HerNewskl