HerNews.gr
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η πιο σέξι γλώσσα του κόσμου και είσαι τυχερός άμα την γνωρίζεις

Τα γαλλικά έχουν εκτοπιστεί από τα ιταλικά ως η πιο ελκυστική γλώσσα στον κόσμο όπως αναφέρει η Daily Mail , επικαλούμενη μια νέα έρευνα από την πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel.

6.000 άτομα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να κλίνουν στην πρώτη θέση.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της», εξήγησε ο καθηγητής γλώσσας Babbel Noël Wolf στην Daily Mail.

«Η άνοδος και η πτώση του τόνου στα προφορικά ιταλικά μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν δελεαστική και ελκυστική», συνέχισε ο Wolf.

Η Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο Μόνικα Μπελούτσι φωτογραφίζεται στο σπίτι της στη Ρώμη στις 6 Ιουνίου 1991.

Πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων «r», μπορεί να είναι διακριτικά στα ιταλικά , τα οποία για πολλούς θεωρείται γοητευτικό ή ελκυστικό».

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα γερμανικά κέρδισαν για την «πιο άμεση» γλώσσα και τα βρετανικά αγγλικά για την «πιο ευγενική».

Η έρευνα της εταιρείας το 2017 σε πάνω από 15.000 άτομα ανακήρυξε τα γαλλικά ως την «πιο σέξι προφορά» και τα ιταλικά κατέκτησαν τότε τη δεύτερη θέση.

«Οι αγγλόφωνοι ελκύονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως τα γαλλικά ή τα ιταλικά», σημείωσε τότε η γλωσσολόγος Patti Adank, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου.

«Σε σύγκριση, γλώσσες όπως τα Ταϊλανδέζικα ή τα Μανδαρινικά μπορεί να ακούγονται σκληρές επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις». «Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».

Η τελευταία έρευνα έρχεται καθώς οι γλωσσολόγοι λένε ότι μια νέα διάλεκτος γνωστή ως “Αγγλικά του Μαϊάμι” καταλαμβάνει τη Νότια Φλόριντα.

Δημοφιλές από Ισπανόφωνους νέους που γεννήθηκαν στην Αμερική, το “Miami English” χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις σε ισπανικές μορφές.

Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: 6 παραδοσιακές συνταγές που λατρεύουμε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο κόσμημα του κόσμου: Ένα κολιέ 150.000 ετών

Her News

Σανγκάη: Lockdown επ’ αόριστον και σε περιοχές με μηδέν κρούσματα

Her News

Taylor Swift: Θαυμάστριά πήγε στη συναυλία της με κουβέρτα γιατί είπε ψέματα στη δουλειά της ότι είναι άρρωστη

HerNews ka