HerNews.gr
Διεθνή

Σοκ στην Αγγλία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Όλες οι πληροφορίες

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Οι επόμενες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε επίσημη δήλωση που κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως».

Η δήλωση φρόντισε να σημειώσει ότι ο βασιλιάς Κάρολος, «είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός σχετικά με τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Και κατέληξε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που επηρεάζονται από τον καρκίνο».

Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν ποια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου διαγνώστηκε στον βασιλιά Κάρολο.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο βασιλιάς – ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο τον Μάιο του 2023 μετά τον θάνατο της μητέρας του , βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, τον Σεπτέμβριο του 2022, σε ηλικία 96 ετών – υποβλήθηκε σε «διορθωτική διαδικασία» για τη θεραπεία του διευρυμένου προστάτη του και πέρασε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο.

Τα νέα για τις δυσκολίες υγείας του ήρθαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η νύφη του Κέιτ Μίντλετον  υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά».

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της», ανέφερε μια δήλωση εκ μέρους της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μίντλετον, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «διατηρούν όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της».

Διαδοχικά εξιτήρια στο Παλάτι: Και ο Βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέλος το πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Η ανακοίνωση του Παλατιού

Her News

Πρίγκιπας Χάρι: Ετοιμάζει βιβλίο με τα απομνημονεύματά του

Her News

Ben Affleck: “Ήμουν παγιδευμένος στον γάμο μου. Θα έπινα ακόμα αν ήμουν με την Garner”

HerNewskl