HerNews.gr
DECORNEWS

5 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το σαλόνι σας & τι να κρατήσετε

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους στο σπίτι, όπου πηγαίνουμε για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Επομένως, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να αισθάνονται ακατάστατα καθώς αυτό μπορεί εύκολα να αρχίσει να αισθάνεται συντριπτικό και ανησυχητικό. 

Οι επαγγελματίες διοργανωτές επιμένουν ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα από τα οποία πρέπει όλοι να απαλλαγούμε και που δεν έχουν θέση στα σαλόνια μας, αλλά ποια είναι αυτά; 

1. Αχρησιμοποίητα έπιπλα

Ένα σαλόνι με έργα τέχνης στους τοίχους και πολύχρωμη διακόσμησηΟ σχεδιασμός ενός καθιστικού θα πρέπει να ταιριάζει σε εσάς και τις ατομικές ανάγκες της οικογένειάς σας για τον συγκεκριμένο χώρο. Είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσουμε έπιπλα που δεν χρειαζόμαστε ή που δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Συνήθως, τα περισσότερα σαλόνια έχουν πάρα πολλά έπιπλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ότι προτιμάται το περισσότερο από το λιγότερο και ζουν στο μέλλον. Κι αν κάνουμε πάρτι; Πού θα κάτσει ο κόσμος; Εστιάστε πραγματικά στο ποιος χρησιμοποιεί το σαλόνι ή την πραγματική του λειτουργία.

2. Νεκρά φυτά εσωτερικού χώρου

σαλόνι με μεγάλα παράθυρα κριτταλ, γκρι καναπές, ξύλινη τραπεζαρία και μπουφές, φυτόΤα φυτά έχουν γίνει βασικό στοιχείο για τους περισσότερους λάτρεις του εσωτερικού χώρου. Όχι μόνο φαίνονται υπέροχα, αλλά έχουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία, είτε πρόκειται για καθαρισμό του αέρα είτε για μειωμένα επίπεδα στρες. Ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξεφορτωθούν στα σαλόνια είναι τα νεκρά ή μαραμένα φυτά εσωτερικού χώρου.  Αν φαίνεται ότι ένα φυτό δεν έχει καμία ελπίδα να ξαναζωντανέψει, πρέπει να το αποχωριστείτε καθώς θα καταλήξει να φαίνεται αντιαισθητικό και θα κάνει το σαλόνι σας να φαίνεται ακατάστατο.

3. Παλιά περιοδικά

Ιδέες για τραπεζάκι σαλονιού και μοντέρνες ιδέες σαλονιούΤα περιοδικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο styling. Μπορούν να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για να προσθέσουν κάποιο ύψος και ενδιαφέρον σε ένα βοηθητικό τραπέζι ή ως διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού. Ωστόσο, υπάρχει σίγουρα ένα όριο στο πόσα πρέπει να κρατήσετε. Καλό είναι να διατηρούνται 2-4 τεύχη το πολύ, με αυτόν τον τρόπο δεν θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται. 

4. Παλιά και κατεστραμένα σουβέρ

Ιδέες για τραπεζάκι σαλονιού και μοντέρνες ιδέες σαλονιούΔεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στα μεγάλα και ογκώδη πράγματα από τα οποία μπορούμε να απαλλαγούμε από τα σαλόνια μας, όπως τα έπιπλα, οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι εξίσου σημαντικές. Πρέπει να απομακρύνουμε επίσης τα λεκιασμένα ή ξεφτισμένα σουβέρ που γεμίζουν τα τραπεζάκια μας και να τα αντικαθιστούμε με νέα. Είναι τα μικρότερα κομμάτια διακόσμησης και συχνά περνούν απαρατήρητα, αλλά μπορούν να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται απεριποίητος ή ακατάστατος. 

5. Φθαρμένα μαξιλάρια και ριχτάρια

ένας λευκός καναπές σε ένα λευκό σαλόνιΤα μαλακά αντικείμενα παίζουν μεγάλο ρόλο στη συνολική εμφάνιση και σχεδιασμό ενός καθιστικού. Μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίθεση χρώματος ή σχεδίου και μπορούν να αλλάξουν την αίσθηση ενός ολόκληρου χώρου. Καθώς περνούν τα χρόνια μαζεύουμε μαξιλάρια και ριχτάρια και μπορούμε να είμαστε ένοχοι ότι τα «φυλάμε ως ανταλλακτικά». Αλλά αυτό δεν είναι καλό. Τα λεκιασμένα ή σκισμένα ριχτάρια και μαξιλάρια πρέπει να πετιούνται και να μην τα ξαναδούμε ποτέ.

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που οι διοργανωτές δεν θα πετούσαν ποτέ από ένα σαλόνι;

Η διαδικασία απομάκρυνσης μπορεί να γίνει αρκετά συναρπαστική όταν μπορείτε να δείτε μια ορατή διαφορά μεταξύ αυτού που κάποτε ένιωθε ακατάστατο σε έναν χώρο που τώρα νιώθεις ήρεμος και γαλήνιος. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι επαγγελματίες διοργανωτές που δεν πρέπει να απορριφθεί και αυτό είναι οι οικογενειακές φωτογραφίες και τα άλμπουμ.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνήσεις που δεν έχουν ακόμη ψηφιοποιηθεί δεν πρέπει να πεταχτούν στον κάδο.  Είναι χαρούμενες στιγμές στο χρόνο που έχουν αποτυπωθεί με αγάπη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης.

 Εξοικειωθείτε με την τεχνολογία και ψηφιοποιήστε όλες τις φωτογραφίες σας, ώστε να τις έχετε ακόμα στη διάθεσή σας, αλλά να μην καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο σαλόνι σας.

Με αυτά τα κόλπα του Φενγκ Σούι θα προσελκύσετε τον έρωτα στο σπίτι & στη ζωή σας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φθινοπωρινές καλλιέργειες: Πως να φυτέψετε λαχανικά στον κήπο ή τη βεράντα σας

Her News

Αρωματικά Κεριά: Τα ωφέλη τους είναι πολλά περισσότερα απ’όσα νομίζεις

HerNews ka

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας: Φυσικοί τρόποι για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα

HerNews ka