HerNews.gr
Health

Τελικά μας κάνει καλό να κοιμόμαστε χωρίς μαξιλάρι;

Ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να ευνοεί κυρίως όσους κοιμούνται μπρούμυτα, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, η προσθήκη μαξιλαριού μπορεί να επιδεινώσει την οξύτητα του αυχένα.

Αντίθετα, οι πλευρικοί ή οι προς τα πίσω κοιμώμενοι χρειάζονται συνήθως ένα μαξιλάρι για να διατηρήσουν τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Η θέση του πλευρικού ύπνου, ειδικά, απαιτεί ένα ψηλότερο μαξιλάρι για να υποστηρίξει το κεφάλι και να αποφύγει την ένταση στους ώμους. Κατά συνέπεια, η επιλογή για ύπνο με ή χωρίς μαξιλάρι εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Τελικά μας κάνει καλό να κοιμόμαστε χωρίς μαξιλάρι;

Ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να αποτελεί λύση για ορισμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον αυχένα και την πλάτη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το μαξιλάρι σχεδιάζεται για να υποστηρίζει το κεφάλι σε άνετο επίπεδο, ελαχιστοποιώντας την πίεση στην αυχενική περιοχή και βοηθώντας στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

ύπνος

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαξιλάρι μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Κάποιοι που κοιμούνται μπρούμυτα αντιμετωπίζουν ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη χωρίς μαξιλάρι, καθώς το στρώμα παρέχει μια επίπεδη επιφάνεια που βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Για τους κοιμούμενους στο πλάι ή προς τα πίσω, ένα μαλακό μαξιλάρι συνήθως είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η σωστή θέση του σώματος. Εν τέλει, η επιλογή με ή χωρίς μαξιλάρι εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες του καθενός.

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα, ο ύπνος αυτός μπορεί να προλάβει τον επιβλαβή αντίκτυπο των μαξιλαριών στο δέρμα. Επίσης, η συχνή αλλαγή της μαξιλαροθήκης μπορεί να μειώσει την ακμή.

Παράλληλα, κάποιοι θεωρούν ότι τα μαξιλάρια μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα μαλλιά, κυρίως λόγω τριβής και απορρόφησης ελαίων. Ωστόσο, αυτό δεν υποστηρίζεται από έρευνες. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις έναν ύπνο που νιώθεις άνετα και χωρίς πόνους.

ύπνος

Τέλος, αντίθετα με τα μπρούμυτα, οι ύπνοι χωρίς μαξιλάρι μπορεί να μην είναι ασφαλείς, ειδικά αν έχεις προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Συνιστάται να συμβουλευτείς γιατρό πριν αποφασίσεις.

Είναι καλός ο ύπνος στο απόλυτο σκοτάδι;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντισύλληψη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News b

Πιπιλιά στο λαιμό: Πώς φεύγει;

Her News b

Ακοή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αποκλειστικά από τους ειδικούς της Akoustica Medica

Her News