HerNews.gr
Ψυχολογία

Φιλία: Απλοί τρόποι για να θέσετε τα όρια στους φίλους σας

Η φιλία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της ζωής μας, αλλά είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στις σχέσεις μας, ακόμα και με τους φίλους μας. Αν πιστεύετε ότι ορισμένες φιλίες έχουν γίνει δύσκολες ή δεν αντέχετε πλέον κάποιες συμπεριφορές, είναι σημαντικό να μπορείτε να το εκφράσετε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Εδώ είναι μερικοί απαλοί τρόποι για να θέσετε όρια και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στους φίλους σας:

1. Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή και τον κατάλληλο τρόπο:

Αντί να εκφράσετε τα συναισθήματά σας σε μια κατασταλαγμένη ή εκνευριστική κατάσταση, προσπαθήστε να επιλέξετε έναν ήρεμο και ιδανικά ιδιωτικό χρόνο για να μιλήσετε με τον φίλο σας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε και τους δύο να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους.

2. Εστιάστε στα δικά σας συναισθήματα:

Αντί να κατηγορείτε ή να επικρίνετε τον φίλο σας, εστιάστε στα δικά σας συναισθήματα και ανάγκες. Για παράδειγμα, αντί να πείτε “Πάντα με απογοητεύεις”, πείτε “Αισθάνομαι απογοητευμένος όταν δεν κρατάς τις υποσχέσεις σου”.

3. Αναφέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα:

Προσπαθήστε να είστε σαφείς και να αναφέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα που σας έκαναν να αισθανθείτε άβολα ή απογοητευμένοι από την φιλία σας. Αυτό θα βοηθήσει τον φίλο σας να κατανοήσει καλύτερα την αντίδρασή σας και τις ανάγκες σας.

4. Προσφέρετε λύσεις:

Αντί να απλά εκφράσετε τα προβλήματά σας, προσπαθήστε να προτείνετε λύσεις ή αλλαγές που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της φιλίας σας. Αυτό δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε για την επίλυση των προβλημάτων.

5. Δείξτε σεβασμό και αξιοπρέπεια:

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συζήτησης, είναι σημαντικό να δείξετε σεβασμό και αξιοπρέπεια προς τον φίλο σας.

Τι είναι αυτοκαταστροφή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύνδρομο Tourette: Το σύνδρομο που σε κάνει να βρίζεις!

Her News

Συνήθειες που αποφεύγουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Her News

Δεκέμβριος: Γιατί μας πιάνει η μελαγχολία των Χριστουγέννων;

Her News b