HerNews.gr
Διεθνή

Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Πως ονομάζεται & ποια είναι η πνευματική της σημασία

Πρόκειται να εισέλθουμε στις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και αυτό σημαίνει ότι πλησιάζουμε πιο κοντά στη δεύτερη πανσέληνο του 2024, η οποία θεωρείται στους ασιατικούς πολιτισμούς ως μια από τις πιο σημαντικές.

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομάζεται Wolf Moon και η δεύτερη πανσέληνος του έτους, τον Φεβρουάριο, είναι ευρέως γνωστή ως Snow Moon.

Για πολλούς πολιτισμούς στην Ασία, σηματοδοτεί μια νέα αρχή και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου είναι μια από τις πιο διάσημες πανσελήνους.

Πότε είναι η πανσέληνος τον Φεβρουάριο του 2024;

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το Σάββατο 24/2  και είναι η τελευταία πανσέληνος του φετινού χειμώνα.

Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, το φεγγάρι θα είναι πλήρως φωτισμένο και θα ευθυγραμμιστεί με τον αστερισμό του Λέοντα, με το αστέρι Regulus να λάμπει πολύ κοντά στα δεξιά του.

Στις 25 Φεβρουαρίου, το φεγγάρι θα βρίσκεται κοντά στο απόγειό του, τη στιγμή που φτάνει στη μέγιστη απόστασή του από τη Γη. Ονομάζεται επίσης μίκρο-φεγγάρι, καθώς θα φαίνεται λίγο μικρότερο από το κανονικό και με το 99 τοις εκατό του φωτισμού του.

Ποιος είναι ο λόγος για το όνομα Snow Moon και ποια η πνευματική του σημασία;

Για τους ιθαγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά , η δεύτερη πανσέληνος του έτους ονομάζεται Snow Moon (Φεγγάρι του χιονιού) καθώς αυτές είναι οι ημερομηνίες όπου αναμένεται μεγάλη χιονόπτωση στη Βόρεια Αμερική, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Αυτό το φεγγάρι έχει μεγάλη σημασία καθώς σηματοδοτεί την αρχή του νέου σεληνιακού κύκλου, επομένως για πολλούς πολιτισμούς αντιπροσωπεύει την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και μια ισχυρή πνευματική σύνδεση. Το Φεγγάρι του χιονιού συνδέεται επίσης με την πληρότητα, την ενέργεια και την εκδήλωση νέων επιθυμιών και σκοπών.

Για μερικούς ανθρώπους, το φεγγάρι του χιονιού μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα συναισθήματα και τη διάθεση, καθώς πολλοί αισθάνονται αύξηση της συναισθηματικής ευαισθησίας και άλλοι μπορεί να αισθάνονται μια δημιουργική παρόρμηση που οδηγεί σε μια περίοδο διαλογισμού και οπτικοποίησης προσωπικών στόχων.

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024 και ποια η ονομασία της

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Robbie Williams: Έρχεται στην Ελλάδα για μια μεγάλη συναυλία

HerNews ka

Amber Heard: Aπενεργοποιήθηκε ξαφνικά ο λογαριασμός της στο Twitter!

HerNewskl

Sophie Turner: Το καυτό φιλί στη μέση του δρόμου με τον πρώην της Μαρίας-Ολυμπίας

HerNews ka