HerNews.gr
Ελλάδα

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024 και ποια η ονομασία της

Το ουράνιο ημερολόγιο για το 2024 ξεκινά με ένα αστρικό γεγονός καθώς καλωσορίζουμε την πρώτη πανσέληνο του έτους, γνωστή ως Πανσέληνος του Λύκου. Την Πέμπτη, οι λάτρεις του μοναδικού θεάματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το εκπληκτικό αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο κατέχει σημαντική θέση σε διάφορες πολιτιστικές αφηγήσεις.

Η Πανσέληνος του Λύκου, ένας όρος που επινοήθηκε από τις ιθαγενείς φυλές της Βόρειας Αμερικής, αντανακλά τη βαθιά ριζωμένη σύνδεση μεταξύ των λύκων και του φυσικού δορυφόρου της Γης. Συγκεκριμένα, αυτή η περίοδος συμπίπτει επίσης με την εποχή ζευγαρώματος των λύκων, προσθέτοντας ένα στρώμα φυσικού θαύματος στο γεγονός.

Ιστορικά, αυτή η πανσέληνος αναφέρεται επίσης ως η Παλιά Σελήνη ή Ice Moon, ένα νεύμα στις ψυχρές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου. Το σεληνιακό συμβάν ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά έφτασε στη μέγιστη φωτεινότητά του την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου.Πανσέληνος Φεβρουάριος 2024: Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος το 2024;

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος του 2024;

Όμως το ουράνιο σόου δεν τελειώνει εκεί. Η επόμενη πανσέληνος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στις 24 Φεβρουαρίου 2024. Μια πανσέληνος συμβαίνει περίπου κάθε 29,5 ημέρες όταν ο δορυφόρος ευθυγραμμίζεται πίσω από τη Γη σε σχέση με τον Ήλιο, που φωτίζεται πλήρως από τον τελευταίο.

Αυτή η επερχόμενη πανσέληνος θα είναι ορατή στις 12:30 GMT, τοποθετημένη στον μεγαλοπρεπή αστερισμό του Λέοντα.

Η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι παραδοσιακά γνωστή ως Snow Moon. Αυτό το όνομα, που δόθηκε από φυλές της Βόρειας Αμερικής, αντανακλά την εποχή του χρόνου που η χιονόπτωση είναι συνήθως στο αποκορύφωμά της.

Το Snow Moon ήταν επίσης γνωστό ως το Hunger Moon λόγω της έλλειψης τροφής και θηραμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Προσθέτοντας στη γοητεία, το Snow Moon του Φεβρουαρίου θα είναι η πρώτη μικρο-σελήνη του έτους. Μια μικρο-σελήνη εμφανίζεται όταν μια πανσέληνος συμπίπτει με το απόγειο, το σημείο όπου το φεγγάρι είναι πιο μακριά από τη Γη.

Ως αποτέλεσμα, το φεγγάρι μπορεί να φαίνεται ελαφρώς μικρότερο από το συνηθισμένο, φαινόμενο που τονίζεται από τον ιστότοπο Star Walk.

Για τους λάτρεις της αστρονομίας και για τους περιστασιακούς παρατηρητές, αυτές οι επερχόμενες πανσέληνοι προσφέρουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μια υπενθύμιση της σύνδεσής μας με το απέραντο σύμπαν.

Είτε κοιτάζετε την Πανσέληνο του Λύκου με την ιστορική και φυσική της σημασία είτε περιμένετε τη μοναδική ομορφιά του Snow Moon,  δεν πρέπει να χάσετε τον νυχτερινός ουρανός στις αρχές του 2024.

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024 & τι σημαίνουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tρίτο πρόσωπο στον γάμο Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου – Η τέταρτη εγκυμοσύνη και η οργή της 33χρονης

Her News

Θεσσαλονίκη: Ο διεθνούς φήμης σεφ Jamie Oliver στην συμπρωτεύουσα

Her News b

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην βόρεια Εύβοια

HerNews ka