HerNews.gr
DECORNEWS

4 πράγματα που οι μινιμαλιστές δεν έχουν ποτέ στην κρεβατοκάμαρά τους

Όταν οι άνθρωποι ακούν τη λέξη «μινιμαλισμός» και μινιμαλιστές, μπορεί να υπάρχουν διάφορες παρανοήσεις. Τα μυαλά μεταπηδούν αμέσως σε λευκούς τοίχους που λατρεύονται από σχεδόν κενά έργα τέχνης, δωμάτια με ελάχιστη έως καθόλου διακόσμηση και απουσία αντικειμένων που σήμερα μπορούν να ψηφιοποιηθούν.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα βιβλία σας ή να στερήσετε τον εαυτό σας από φυσικά πράγματα που αγαπάτε για να αγκαλιάσετε μια πιο μινιμαλιστική αισθητική στο σπίτι σας – ή ακόμα και απλά επιλεγμένα μέρη του σπιτιού σας.

Το να παίρνετε ένα ή δύο μαθήματα από εκείνους που ζουν σύμφωνα με τις αρχές του μινιμαλισμού στην εσωτερική διακόσμηση μπορεί να είναι ευεργετικό, ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του υπνοδωματίου σας, όπου χρειάζεται ιδανικά ηρεμία για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου, λίγη ακαταστασία ή αναδιοργάνωση δεν θα έβλαπτε.

Διαβάστε παρακάτω ποια αντικείμενα δεν θα είχαν ποτέ οι μινιμαλιστές στην κρεβατοκάμαρά τους.

1. Πολλά σετ κλινοσκεπασμάτων 

Ένα μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο με ξύλινη επένδυση, γκρι κλινοσκεπάσματα και λευκή οροφήΤο να έχετε μια σειρά από διαφορετικά χρωματιστά σεντόνια και εποχιακά χρωματιστά μαξιλάρια μπορεί να είναι αυτό που σας προκαλεί χαρά, αλλά μια κρεβατοκάμαρα γεμάτη με πολλά σεντόνια θα είναι αρκετά ενοχλητική. Τα καλύτερα σετ κλινοσκεπασμάτων και μαξιλαροθήκες είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι, αλλά η ποσότητα από αυτά που έχετε είναι περισσότερο προσωπική επιλογή.

Αντί να αποθηκεύουν πολλά σετ κλινοσκεπασμάτων, οι μινιμαλιστές προτιμούν συνήθως να έχουν μόνο ένα ή δύο σετ σεντόνια και μαξιλαροθήκες υψηλής ποιότητας, με επιπλέον κλινοσκεπάσματα που συχνά φυλάσσονται σε καθορισμένο χώρο. Αυτό όχι μόνο μειώνει την ακαταστασία στην κρεβατοκάμαρα αλλά προάγει επίσης τη βιωσιμότητα ελαχιστοποιώντας την υπερβολική κατανάλωση.

2. Ένα «χάος» από καλώδια

Ένα υπνοδωμάτιο βαμμένο σε τερακότα/καφέ με γκρι κλινοσκεπάσματαΤίποτα δεν θα καταστρέψει τη γαλήνια ατμόσφαιρα της νυχτερινής σας ρουτίνας με τον ίδιο τρόπο που σκοντάφτετε πάνω σε ένα καλώδιο. Τα καλώδια φαίνεται να μπλέκονται, να μπερδεύονται παντού, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά οργανώνονται – και αυτό δεν σημαίνει καν πόσο εμφανώς άσχημα είναι! Το χάος σας που σχετίζεται με το καλώδιο μπορεί να λυθεί μια για πάντα με την εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος όπου τα καλώδιά σας βρίσκονται όλα σε ένα μέρος με ασφάλεια και απρόσκοπτα.

3. Περίσσεια διακόσμησης 

Τοίχοι από κάρβουνο σε ένα υπνοδωμάτιο με ασορτί κλινοσκεπάσματαΈχετε σταματήσει ποτέ να σκέφτεστε πραγματικά, βαθιά τις διακοσμητικές σας επιλογές και γιατί έχετε επιλέξει κάθε κομμάτι; Αν κάτι συνέβαινε σε όλη τη διακόσμηση του σπιτιού σας αυτή τη στιγμή, η απώλεια αυτών των κομματιών θα σήμαινε πραγματικά κάτι για εσάς συναισθηματικά ή τα αντικείμενα που περιβάλλουν τους χώρους σας εκεί είναι καθαρά από αισθητικό σκοπό; Σε ένα μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο , η διακόσμηση που δεν εξυπηρετεί κανέναν πρακτικό σκοπό δεν αξίζει την επένδυση, εκτός και αν το αντικείμενο πυροδοτεί πραγματικά χαρά. 

Αντίθετα, οι μινιμαλιστές μπορεί να επιλέξουν να εμφανίσουν έναν μικρό αριθμό σημαντικών αντικειμένων ή έργων τέχνης που τους φέρνουν χαρά και αντικατοπτρίζουν το προσωπικό τους στυλ.

Η υπερβολική διακόσμηση, ειδικά στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας, μπορεί να συμβάλει σε ένα ακατάστατο περιβάλλον. Το κομοδίνο σας (ακόμα και η συρταριέρα σας) δεν πρέπει να είναι μια ζώνη για να μαζεύετε ακαταστασία. Εκτός από ένα φωτιστικό και ίσως ένα βιβλίο, οι μινιμαλιστές δεν στοιβάζουν φορτιστές, διακοσμητικά και άλλα πράγματα στα κομοδίνα τους.

4. Περίσσεια επίπλων

Λευκό κρεβάτι με μπλε μαξιλάρια scatter σε ένα υπνοδωμάτιο με ξύλινη επένδυσηΌλα τα δωμάτια έχουν έπιπλα κάποιου είδους, αλλά ο τύπος των επίπλων που βάζετε στην κρεβατοκάμαρά σας έχει την ικανότητα να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία σας πριν από την ανάπαυση. Τοποθετήστε το γραφείο και την τηλεόρασή σας αλλού για να διασφαλίσετε ότι θα ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένα γραφείο χρησιμοποιείται για δουλειά. Αποθηκεύστε αυτό το έπιπλο για άλλους χώρους του σπιτιού, για να προωθήσετε μια γαλήνια αισθητική στην κρεβατοκάμαρά σας.

Το μπλε φως μιας οθόνης τηλεόρασης, επίσης, όχι μόνο δυσκολεύει τον ύπνο, αλλά τα καλώδια και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να συνοδεύουν την τηλεόραση συχνά οδηγούν σε οπτική ακαταστασία.

5 σημάδια ότι χρειάζεστε νέα μαξιλάρια το συντομότερο δυνατόν!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Εθνική Πινακοθήκη θα γιορτάσει 200 χρόνια με μια υπέροχη ανακαίνιση

Her News

4 τρόποι για να κάνετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας να φαίνονται πιο ακριβά χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

HerNews ka

Πως να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απλά και οικονομικά βήματα

HerNews ka