HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απλά και οικονομικά βήματα

Δεν είναι πάντα οι μεγάλες ιδέες που κάνουν τη διαφορά. Η διακόσμηση με απλά πράγματα μπορεί να αναζωογονήσει ένα δωμάτιο, να αλλάξει την αίσθηση του, να ανανεώσει την εμφάνισή του. Το σωστό βάζο, μερικά αντικείμενα, μερικά μαξιλάρια ή ένα μικρό έργο τέχνης, μπορεί πραγματικά να αναθεωρήσει τον χώρο.

Το μυστικό για ό,τι κι αν βάζετε σε ένα δωμάτιο είναι πώς το συνδυάζετε. Βεβαιωθείτε ότι κάθε δωμάτιο έχει τρία ή τέσσερα αντικείμενα  για να τραβήξετε το μάτι κάποιου. Και αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα βάζο τοποθετημένο σε σωστή θέση.

#1 Βρείτε πρώτα τι είναι αυτό που “λείπει” από τον χώρο σας

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε αγορά καλό είναι να δοκιμάσετε να κοιτάξετε το δωμάτιο στο σύνολό του με καθαρή ματιά. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως εργαλείο. Προσποιηθείτε ότι είστε φωτογράφος και απλά κοιτάξτε τον χώρο μέσα από τον φακό, τι σας δημιουργεί το αίσθημα ανισορροπίας; Τι είναι ημιτελές; Και ξεκινήστε από εκεί. Το κόλπο για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με απλά πράγματα είναι να δείτε πρώτα την άδεια γωνία και μετά να αποφασίσετε τι θα βάλετε σε αυτήν.

#2 Επιλέξτε το σωστό αντικείμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε να πάτε αντικείμενο σε ένα δωμάτιο είναι να το συνδέσετε με κάτι που βρίσκεται ήδη στο χώρο. Ίσως ο καναπές να είναι μπλε και το να βρεις ένα βάζο στην ίδια απόχρωση να είναι το μόνο που χρειάζεται. Ή υπάρχει ήδη κάποιος πίνακας στον τοίχο και έτσι ένα μαξιλάρι σε παρόμοια σύγχρονη εκτύπωση θα κάνει τη διαφορά.

#3 Τελειοποιήστε την τοποθέτηση

Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο με απλά πράγματα, έχει να κάνει τόσο με αυτά που δεν βάζετε όσο και με αυτά που κάνετε. Τα σχήματα των αντικειμένων που προσθέτετε πρέπει να έχουν χώρο γύρω τους για να τα εκτιμήσετε διαφορετικά δεν θα έχουν κανένα αντίκτυπο. Τα κομμάτια που επιλέγετε δεν πρέπει να δημιουργούν σύγκρουση μεταξύ τους.

#4 Αλλάξτε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας

Μια διακοσμητική αναθεώρηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια σας με διαφορετικό τρόπο, για να αυξήσετε την αίσθηση της αρμονίας και του ρυθμού στην εσωτερική διακόσμηση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς μπορείτε να βάλετε το σπίτι σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων & να είναι ταυτόχρονα κομψό;

HerNews ka

Είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα μαξιλάρια ύπνου;

Her News

6 ξεχωριστά χρώματα για να βάψετε το υπνοδωμάτιο σας

Her News b